O MODNOM STILU

Borna Kotromanić: ‘Svakih nekoliko tjedana ‘pročešljam ormar‘, robu poklanjam i nikada ne kupujem impulzivno‘

U posljednjih tjedan dana ova je dama bila na tri eventa, dva modna i jednom filmskom, a istaknula se, kao i uvijek, odvažnim modnim kombinacijama. Kombinacija visoke i high-street mode, s unikatnim detaljima poput naušnica, remena i torbi, tako bi se ukratko mogao sažeti modni stil poduzetnice i životne savjetnice.

Modna ikona Borna Kotromanić posljednjih je dana i kraljica evenata. Za vikend se pojavila na Elfsovoj reviji "Slow down, go green", nakon toga na trećem DA2 filmskom festivalu u kinu Urania, a posljednje nas je osvojila na modnoj reviji u predvorju koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog "Duchess womanswear" čija je vlasnica i dizajnerica Snježana Schillinger. Budući da u modnim kombinacijama uvijek donese svježinu, ističe se iz mase i ponekad spaja nespojivo i to vješto prezentira, Borna je za Gloria.hr prokomentirala svoje outfite te način kupnje i reciklaže stvari iz ormara.

Duchess womenswear revija

"Snježana mi je tu haljinu poklonila za reviju budući da je to haljina njezinog brenda Duchess. Moram priznati kako sam se osjećala odlično, jako ženstveno, a osobno smatram kako je haljina najženstveniji odjevni predmet. Ona izjava 'ako se želiš osjećati kao žena, nosi haljinu' je zaista istinita", rekla je Borna. Uz haljinu, nosila je Bottega Veneta torbicu te Gucci cipele.

image
Borna Kotromanić
DUCHESS

Elfs revija

"Moja osobnost je slojevita, ona se ne sastoji samo od ženstvenosti. Bila sam svoja i snažna, a to sam dokazala vintage komadima", rekla je. Odjenula je kombinezon izrađen od francuske čipke, koji je njezina kreacija u sklopu brenda Borna&Fils, cipele na platformu su Yves Saint Laurent, a torbica je ponovno Bottega Veneta. Pitali smo je kako to da je i ona pokleknula nad "it" komadom sezone, modelom talijanskog brenda kojeg nose doslovce sve trendseterice, a svoje inačice ima i u brojnim high-street trgovinama.

image
Borna Kotromanić
JOHN PAVLISH I FILIP POPOVIć

"Postao je 'it' komad i to me iznenadilo. Ja sam je prije nekoliko mjeseci odabrala u bijeloj boji, a nakon toga je postala popularna. Tada je nitko nije nosio u toj boji. Nemam je u drugim bojama jer ne volim ponavljati modele. Nije baš praktična, više je statement nego torba, nije za nositi svaki dan, lanac je težak i nespretan, iako je lijep i efektan. Torba sigurno podigne svaku kombinaciju", rekla je. Kaput od tvida u rozoj boji irske modne dizajnerice Simone Rocha je komad koji je jedan od najstarijih u njezinom ormaru, a priznala kako i najdraži.

image
Borna Kotromanić
DARKO TOMAS/CROPIX

DA2 filmski festival

Sako i suknja od tvida klasičan su komad koji je popularizirala Coco Chanel, ali u Borninoj izvedbi, riječ je o mini suknji ispod koje se nazire rub bijele majice s printom koja se odlično uklopila u cijeli stajling. Sako i suknja su Zarina nova kolekcija, a pamučna majica s natpisom "vaccinated" kreacija je splitske dizajnerice Monike Sablić. Naušnice su kolekcija Alessandre Rich, a cipele N°21, također model talijanskog brenda. U kombinacijama uvijek igra na kartu živahnosti, a otkrila nam je u čemu je njezina tajna da je uvijek tako dobro raspoložena, barem na javnim događanjima.

Čitajte i: Brojni poznati na reviji Snježane Schillinger: 'Poigrali smo se s detaljima, a željeli smo unijeti pozitivu'

"Strukturiram si život i dan tako da mi je uvijek sve stabilno i imam određenu dozu zadovoljstva svakog dana. Vodim zdrav život, spavam, meditiram, zdravo se hranim. Izgradila sam život na način da danas sa 50 godina mogu imati stabilnost", rekla je.

image
Borna Kotromanić
PRESS

Reciklaža iz ormara i second-hand trgovine

Najstariji komadi u njezinom ormaru nemaju vijek duži od pet godina, a onih iz mladosti, kaže, gotovo da i nema.

"Volim promjenu, novu energiju, i ja se često mijenjam, volim da mi je prostor čist i uredan, rješavam se onoga što me ne veseli. Svakih nekoliko tjedana pročešljam ormare, robu stavljam u reciklažnu vreću koju onda prosljeđujem dalje, od spremačice do šire obitelji", rekla je te dodala kako je mudar kupac jer komade nosi puno puta, no ne i godinama. U Londonu i Parizu prije nekoliko godina odlazila je i u second-hand dućane gdje je kupovala dizajnerske komade ili statement komade iz određenog povijesnog razdoblja, no, kaže, cijene su podivljale popularizacijom takve kupovine pa ju ona privlači sve rjeđe.

Čitajte i: Tri dame i tri pobjednička stajlinga: Svaki je poseban po odličnim detaljima, ali koji zaslužuje modnu peticu

"Obožavam kupovinu online jer mi daje slobodu, ne volim taj pritisak kupnje u trgovinama. Izbjegavam impulzivnu kupnju, općenito promišljeno kupujem", zaključila je Borna.

Linker
13. travanj 2024 07:25