Svibanj 2019.
 Getty Images
NEMA JOJ RAVNE

A najviše štikle Cannesa nosi... Monica Bellucci!

U 55. je godini života, a Cannes joj još uvijek gori pod nogama, ili bolje reći - štiklama. Jedan je vrtoglavi fetiš par cipela talijanska glumica Monica Bellucci obula i za kanski crveni tepih i pokupila svu moguću pozornost.

Monica Bellucci karijeru je započela sa svega 16 godine, i to kao model. Dugo se penjala ljestvicama u svijetu mode i ljepote, da bi ina izmaku osamdesetih počela uzimati satove glume. Prva zamjetnija uloga bila u filmu Bram Stoker's Dracula 1992. godine, kada je glumila jednu od tri Drakuline vampirske nevjeste, no sve do 2000. nije postigla svjetsku slavu. Te je godine briljirala u talijanskom filmu Malèna, kad joj je bilo već 36 godina. Ta godina na prijelazu tisućljeća za nju je važna i jer je tada prvi put pozvana na glasoviti filmski festival u Cannesu, i od tada ga gotovo više i nije propustila.

A Cannes je voli od prvog susreta s njom - žarila je i palila sve ove godine, a tako je ostalo i danas, kad je u 55. godini života. Stigla je ondje i ove godine, prije pet dana, i ostat će do zatvaranja 25. svibnja. Crveni tepih, ali i ulice gradića na francuskoj rivijeri, gore pod njezinim nogama, a posljednje pojavljivanje na crvenom tepihu bilo je impozantno zbog njezinog modnog izričaja u crnom od glave do - potplata.

CANNES, FRANCE - MAY 19: Monica Bellucci attends the photocall for
Getty Images

Nosila je, naime, dramatičnu crnu svilenu bluzu koja se motala oko pojasa,i hlače klasičnog kroja, uz ludo visoke lakirane štikle. Upravo su salonke otvorenih prstiju, s potpisom jednog od najslavnijih postolara na svijetu, Christiana Louboutina, izazivale najveću pozornost i bilo je zanimljivo pratiti kako vješto hoda u nečemu što se i ne doima toliko udobnim.

CANNES, FRANCE - MAY 19: Monica Bellucci attends the photocall for
Getty Images

CANNES, FRANCE - MAY 19: Monica Bellucci, shoes detail, attends the photocall for
Getty Images

Za putovanje zrakoplovom iz Italije prema Frncuskoj, naoružala se Bellucci još jednim parom cipela s istim potpisom. Ovaj je model od brušene kože, zatvorenih prstiju i opasno stroge 'špic' izvedbe. Nosila je tada i upečatljivu torbu s vunenim resicama koju također potpisuje ovaj omiljeni joj dizajner Christian Louboutin.

Monica Bellucci with a Christian Louboutin bag Portugaba arriving at Nice Airport ahead of Cannes Film Festival in Nice, France on May 15, 2019., Image: 433396423, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press
Profimedia, Abaca Press

Linker
16. travanj 2024 01:10