Kolo sreće se okreće

Zavirili smo u karte: Što svakom horoskopskom znaku ove godine predviđa tarot

Glorijina suradnica Venera Jurkić otkriva što nam za ovu godinu predviđa jedna od najpoznatijih divinacijskih metoda.

OVAN

Pred vama je godina učenja i poučavanja te povoljnih trenutaka na svim aspektima, pri čemu bi vam od velike pomoći mogli biti neki blizanac ili vodenjak. Bit ćete vrlo kreativni, spremni prihvatiti nove ideje čak i kad baš niste potpuno uvjereni u njih, a zahvaljujući velikom profesionalnom iskustvu mogli biste prihvatiti ono što vam se u ovom trenutku čini nemoguće. To bi kao opcija moglo postati aktualno u travnju ili svibnju. Osjećat ćete bliskost s nekim bikom i strijelcem, a kolege će vas cijeniti i poštovati. Njihovu naklonost zaslužit ćete odanošću, marljivošću i nesebičnošću. Krajem godine mogli biste napokon riješiti neki sukob koji vas dugo muči, a karte vam predviđaju i dobro aspektiranu ljubav, čiji će ishod ipak ovisiti o vašem borbenom stavu.


BIK

Bit ćete iznimno kreativni, puni odličnih poslovnih ideja. Ipak, neke odluke neće vam biti lako donijeti jer ih iz objektivnih razloga nećete moći sagledati sa svih strana. U takvim situacijama pomoći će vam nepogrešiva intuicija, ali i urođena tvrdoglavost da ustrajete na svojim zamislima. Kraj godine mogao bi vam donijeti određene uspone i padove koji vas ne trebaju brinuti. Karta “Ljubavnici” naglašava vašu inteligenciju, intuiciju i privlačnost pa ćete znati pronaći pravi put do srca voljene osobe. Klonite se stresa te mirne duše poslušajte dobronamjerne savjete jednog lava.


BLIZANCI

“Kočija” vas ove godine vozi naprijed kroz velike osobne i profesionalne promjene. Bit ćete potpuno zakupljeni profesionalnim izazovima. Čak i ako ste u mirovini, osjetit ćete potrebu za novim hobijem ili čak aktiviranjem. Kao znak koji voli komociju i razbarušenost, stres bi vam sredinom ljeta mogle stvoriti neke iznenadne okolnosti. Više se krećite nego lani jer je to garancija da ćete se, unatoč mogućim zdravstvenim problemima, prilično dobro osjećati. A što se tiče ljubavi, napokon ćete biti spremni ostaviti prošlost iza sebe i krenuti dalje s ponešto ozbiljnih ožiljaka na duši.


RAK

Jako su vas uznemirila pravila, propisi i razne mjere kojima smo svi bili izloženi prošle godine. Trebala vam je velika snaga, a ponekad i hrabrost da im se oduprete na pozitivan način. Logika kojom ste se pritom vodili bit će vam najbolji saveznik i u 2021. Tijekom cijele godine osjećat ćete se dobro okruženi osobama koje vas cijene i poštuju vaš stav. Kako vam je važna stabilnost i ravnoteža u svemu, nastojat ćete postići harmoniju između osjetljive prirode i neiscrpne energije koja vas stalno tjera naprijed. Moguća suradnja s osobama koje cijene vaš talent i potencijal mogla bi dobiti konkretnije oblike, ali neće sve biti kako ste planirali. Postići ćete željeni cilj, ali slijedeći malo drukčije puteve.


LAV

“Pustinjak” vam pomaže da donesete važne profesionalne i osobne odluke. S radošću ćete okončati započete projekte, ali otvorit će vam se novi poslovni put kojim ćete ubuduće suvereno kročiti. Kroz teške situacije, a ni ove godine ih nećete uspjeti izbjeći, vodit će vas vaša mudrost i golemo profesionalno iskustvo. Ne upuštajte se u dokazivanja ili pouke, već svoju energiju usmjerite na nešto što je vrijedno vašeg vremena i truda. Karta “Carica” nagovještava vam ljubav i obiteljsku sreću. Važan bi vam mogao biti kontakt s nekom ribom i djevicom, a potpunu sigurnost osjećat ćete s vagom.


DJEVICA

U vašem slučaju “Kolo sreće” može se pokrenuti u oba smjera ili jednostavno mirovati i tako na površinu izvući sva vaša raspoloženja. Očekuju vas velike promjene kojima ćete se u prvi tren pokušati oduprijeti, ali na kraju ćete shvatiti da su ipak potrebne i da će vam zbog njih budućnost biti sigurnija. Uspjet ćete riješiti i neke dugoročne probleme, bilo da se radi o nekom sudskom sporu, financijskim poteškoćama ili brizi za člana obitelji. U tome su vam dobro aspektirani brojevi 10 i 19. Ako ste u vezi, imat ćete osjećaj da ne možete biti sretniji, dok slobodni mogu očekivati da će u drugom dijelu godine upoznati osobu s kojom će poželjeti dočekati starost.

image
Tradicionalno vjerovanje u tarot karte kaže da se one ne "bave" proricanjem, već istraživanjem puteva sudbine, što znači da će nam pomoći onoliko koliko u njih vjerujemo.
UNSPLASH

VAGA

Za vas je ova godina i svojevrsni test: finoću i odmjerenost zamijenite jasnim stavom o tome koliko vrijedite. Snagu za to potražite u svojoj okolini koja to, za razliku od vas, već dulje čini. U tom smislu za vas bi mogao biti ključan kolovoz. Pokažite odlučnost i hrabrost čak i ako se radi o drastičnim promjenama. “Pustinjak” naglašava važne poslovne odluke. I slobodno otvorite pjenušac, jer pred vama je razdoblje u kojem bi slobodne vage mogle pronaći pravu ljubav.


ŠKORPION

Karte vam prognoziraju sreću i profesionalni uspjeh. Osvajat ćete elegancijom, jasnim stavom i nježnom prirodom koja ispušta otrov samo kad je izazvana. Bit ćete spremni prihvatiti novu viziju života i stvarnosti. “Mudrac” u vaš život 2021. unosi različita iskustva i iz tih iskustava trebali biste naučiti lekcije kako dalje. Neka vas prepreke na obeshrabre. Od pomoći će vam biti bik i vodenjak, možete se osloniti i na mišljenja jednog ovna. Čuvajte se nevjere, jer ćete u protivnom i sebi teško objasniti što vas je na to navelo.


STRIJELAC

Jupiter ulaskom u vama srodni znak lava unosi u vaš život mnogo optimizma i želje za hedonizmom. Do izražaja će doći vaša dinamična priroda i snažna energija koju neobuzdano širite oko sebe. Shvatit ćete na vrijeme da ste gospodar vlastite sudbine. Prepoznat ćete podršku jednog ovna i škorpiona, čuvajte se slatkorječive djevice, a cijenite savjete starijeg bika. Do srpnja ćete čekati kako biste saznali hoće li se uistinu dogoditi ono o čemu ste sanjali. No, proljetni flert mogao bi postati mnogo više, pogotovo ako je u igri neki vatreni znak.


JARAC

Zahvaljujući svojoj taktičnosti možete se nadati dobrim poslovnim odnosima. Karta “Svećenica” nagovještava vam slobodu koja vam je važna da biste se mogli potpuno izraziti, kao i kreativnost u poslu kojim se bavite. Pripazite se samo pretjeranog reagiranja ili potpunog prepuštanja bilo kome i bilo čemu. Donosite odluke slušajući svoj unutarnji glas, a nikako pod utjecajem okoline. Veliki ste individualac, ali ugodno ćete se osjećati u društvu lava i raka. Ljubav vam je dobro aspektirana, a nije isključeno ni da se slobodni jarci odluče na brak.


VODENJAK

Bez puno razmišljanja odreći ćete se spona prošlosti da biste se upustili u nešto sasvim novo, što vas još više veseli i motivira. I novi profesionalni projekti ispunit će vas ponosom, zadovoljstvom i srećom. “Pustinjak” vas uvodi u vlastitu osamu. Iako ne dopuštate da vam se drugi miješaju u izbore i sustav vrijednosti, ipak ćete dopustiti jednoj djevici da vam se približi. Trudit ćete se da svojom pozitivom osvjetljavate put drugima. Možete potpuno vjerovati svojoj mudrosti i intuiciji, čak i kad je u pitanju ljubav.


RIBE

Bit ćete gospodar vlastite sudbine. Prihvaćat ćete nove izazove, pokazivati hrabrost u svemu što činite i spremno preuzimati odgovornost za svoje postupke. Krasit će vas kreativnost, a pokazivat ćete i spremnost da saslušate druge i prihvatite njihove ideje ako vode boljitku. Izbjegavajte situacije koje u vama izazivaju loše vibracije. Klonite se stresa i napornih objašnjavanja i sastanaka. U poslovnom smislu promjene očekujte ujesen, a mogla bi vas iznenaditi i kakva romansa.

Linker
19. travanj 2024 16:06