PROMO
Povodom Svjetskog dana srca

Zaklada 'Hrvatska kuća srca' i Gloria.hr daruju 100 čitateljica dizajnerskim maskama A'marie

Svjetski dan srca građane svake godine podsjeća da brinu o svom kardiovaskularnom zdravlju, a ove godine je povodom obilježavanja tog važnog dana zaklada "Hrvatska kuća srca" u suradnji s dizajnericom Anamarijom Brkić izradila i prigodne zaštitne maske.

Kardiovaskularne bolesti uzrok su 17,9 milijuna smrti u svijetu godišnje, a procjenjuje se da će do 2030. godine biti uzrokom čak 23 milijuna smrti. U Hrvatskoj su kardiovaskularne bolesti također na vrhu ljestvice smrtnosti, a od njih je 2019. godine umrlo 22.020 osoba, odnosno 42,5 % ukupno umrlih. Analiza po spolu pokazuje da su od ukupno umrlih od kardiovaskularnih bolesti 47,9 % žene (12.673) i 36,9 % muškarci (9.347). Iako se često misli kako su bolesti srca "muške" bolesti, brojke pokazuju kako one češće pogađaju žene.

Promo
Sto maski s potpisom ugledne domaće dizajnerice Anamarije Brkić podsjećat će čitatelje i čitateljice portala Gloria.hr na brigu o kardiovaskularnom zdravlju.

S potpisom dizajnerice Anamarije Brkić

Ove godine zaklada "Hrvatska kuća srca", poštujući naputke Civilnog stožera Republike Hrvatske, neće organizirati javna okupljanja za građane, no obilježit će Svjetski dan srca brojnim online aktivnostima.

Zajedno s portalom Gloria.hr zaklada "Hrvatska kuća srca" organizira nagradni natječaj u kojemu će podijeliti 100 maski s potpisom hrvatske dizajnerice Anamarije Brkić, koja stoji iza branda A'marie.

Pratite nas na Instagramu i osvojite maske za cijelu svoju obitelj, vaše vjerno žensko društvo ili drage kolegice s kojima dijelite radno mjesto.

Sve što trebate je:

  • odgovoriti na nagradno pitanje: Zašto biste baš vi trebali osvojiti A'marie maskice?
  • zapratiti naš Intagram profil @gloria.hr
  • u komentar tagirati četiri osobe do kojih vam je stalo

Neka vam ovo bude podsjetnik da više brinete o sebi i svom srcu, ali i nježna poruka dragim ljudima da paze na sebe...

Pravila pročitajte na gloria.hr

Promo
Zaštitne maske dvostruko štite vaše zdravlje.

Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana srca je Pobjedi srcem bolesti srca i poziva građane da brinu o svojem kardiovaskularnom zdravlju.

"Zaklada Hrvatska kuća srca je u duhu ove poruke u suradnji s poznatom hrvatskom dizajnericom Anamarijom Brkić izradila prigodnu masku sa simbolima srca. Cilj ove suradnje je pokloniti građanima masku koja će ih štitit svakoga dana u interakciji s drugim sugrađanima, a istovremeno ih podsjećati da brinu o zdravlju svojeg srca. S obzirom da znamo kako su upravo kardiovaskularni bolesnici najrizičniji za razvoj teških komplikacija bolesti COVID-19, nadamo se da će ova maska dvostruko čuvati njihovo zdravlje", izjavila je Ivana Portolan Pajić, dr. med., koordinatorica aktivnosti Zaklade Hrvatska kuća srca.

Čitajte i:

Zaštitne maske dobile su novo ruho: Posvećene su važnim ljudima, a izrađene od najneobičnijih materijala

Od nužnog rekvizita do stilskog detalja: 'Kralj' maski kreira samo za holivudsku kremu

Street style fotografije u 'novom normalnom': Tjedan mode u New Yorku donosi velike novosti

Linker
25. travanj 2024 08:18