Stiže nova Gloria IN!

‘Uporni‘ modni akvarel - Hipijevski trend u velikom stilu vraća se u ormare trendseterica

Novi broj Glorije IN donosi priču o modnom trendu koji se opetovano vraća u naše ormare. Tie-dye trend na velika se vrata vraća u nadolazećim mjesecima, prilikom kojih ne trebate obnoviti cijeli ormar da biste osvježili svoj izgled. Donosimo vam praktične stilske savjete kojima ćete jednim ključnim komadom napraviti potrebnu vam promjenu.

Baš kad pomislite da se neki modni trendovi iz prošlosti nikad neće ponoviti, iznenade retro modeli u novim kolekcijama, najprije na pistama, a onda i u trgovinama. Među njima su i tkanine nadahnute tehnikom bojanja batik, globalno prepoznatljive pod nazivom "tie-dye".

Prelijevanje nijanse od tamne do sasvim blijede na majicama i haljinama obožavala je hipi generacija, a te nepravilne šare na materijalima u nekoliko su se navrata pokušavale reinterpretirati (i u kućnoj radinosti) - početkom milenija, lani pa i sada. I to u nikad intenzivnijoj varijanti: radi se, naime, o trendu koji se ove sezone nosi od glave od pete, a mi donosimo pravila kako ga kombinirati. Batiku svijetlih nijansi, primjerice, laskaju pastelni modni dodaci, uz onaj jarkih boja fluorescentni, a ako na sebe poželite staviti više "mrljastih" odjevnih predmeta, neka budu biti istog kolorita - kako kombinacija ne bi djelovala kaotično.

Osim toga, u novoj Gloriji IN donosimo konkretne stilske savjete, s kojima uz jedan novi komad odjeće i obuće ili pak s drugačijom kombinacijom postojeće garderobe dobivate sasvim novi izgled.

Jer nije ključ u zatrpavanju ormara trendovskim modelima, nego u maštovitom kombiniranju postojećih - u našem vodiču otkrijte kako to najvještije učiniti. Sugeriramo da neke od naših praktičnih modnih prijedloga testirate već ovog vikenda.

Potičemo vas i da isprobate recepte Kasandre Draganić, vizažistice koja se zbog pada posla u pandemiji posvetila vođenju gastro bloga Vilicom kroz Hrvatsku, a čitateljima Glorije IN predstavlja svoje slane favorite - pappardelle sa šparogama, japanske pileće ražnjiće... Želimo vam dobar tek i još bolji vikend.

image
Gloria produkcija

Vaša Gloria IN

Linker
23. travanj 2024 23:42