Press
Samo u novoj Gloriji

Turska zvijezda o najtežim danima: 'Proživjeli smo teške godine. Siromasi nisu znali kakav je okus banana'

Turska glumica Nazan Kesal, zvijezda serijala "Fazilet i njezine kćeri" i "Dijete", samo za Gloriju govori o teškom djetinjstvu, životu s dva muškarca i strahovima zbog koronavirusa te najavljuje dolazak u Hrvatsku.

"Iako zbog pandemije Covida-19 nisam želio putovati u meni najdraži grad Istanbul, zahvaljujući glumici Nazan Kesal, zvijezdi serijala "Fazilet i njezine kćeri" i "Dijete", mogao sam iz prve ruke doznati kako grad sada diše. Razgovarali smo putem videopoziva dok je čekala let za Istanbul iz grada Adane na jugu Turske gdje snima novu seriju te mi je tada priznala da zbog korone strahuje od boravka u avionu. Sretna je, međutim, što može raditi u vrijeme kad mnogi njezini kolege ostaju bez angažmana - iako bi se ona zasigurno snašla i u besparici jer je odrastala u siromašnoj obitelji iz Manise. Tada nije mogla ni sanjati da će postati planetarno popularna i živjeti u moćnom Istanbulu, u kojem ćemo, kako smo se dogovorili, jednom popiti čaj", piše naš novinar Damir Leljak nakon intervjua sa slavnom turskom glumicom.

Ne propustite! Uz novi broj magazina Gloria donosimo vam specijalni prilog 'Imunitet'!

"U danima kada nas sustižu loše vijesti, a prognoze za jesen i zimu ne ulijevaju optimizam, poželjeli smo vam na stranicama Glorije ponuditi drugačiji pogled na našu novu stvarnost. Nema sumnje, živimo u izazovnim vremenima, s koronom ćemo se još dugo boriti i nitko ne može sa sigurnošću reći kada će ta borba i na koji način završiti. Važno je pritom učiniti sve da glava i tijelo ne posustanu", piše naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Pripremajući ovaj broj Glorije pošli smo najprije od sebe; zapitali smo se što mi sami činimo da bismo se osjećali bolje.

"Jedna kolegica prestala je pušiti nakon dugogodišnjeg pušačkog staža, druga je pripazila na prehranu i na dobrom je putu da vrati svoju vitku liniju. Treća pak redovito vježba i tako je riješila probleme s bolnim leđima. Sve mi kažu da se osjećaju puno bolje te da imaju više snage i energije za svakodnevne izazove. Na valu tog optimizma nastao je naš specijalni prilog Imunitet, kojim i vas želimo potaknuti da unesete promjene u svoj život".

Zagreb, 040920.
BFF Boutique Fitness Factory.
Trenig trenerice Suzane Licine. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Tragom promjene krenula je i Karmen Miletić, koja je iskušala trening na otvorenom

Da bi organizam bio otporan na zaraze, uz prehranu punu vitamina i minerala potrebna je i tjelesna aktivnost. Zato sam, tragajući za tjelovježbom koja će me ojačati za jesen i njezine hladne, neizvjesne dane, odlučila iskušati trening na otvorenom koji vodi Suzana Štimac. Ta zagrebačka instruktorica fitnessa od travnja na krovu zgrade u Tuškanovoj ulici vodi vježbe koje aktiviraju sve mišiće te svojim polaznicima, a sada i čitateljima Glorije, savjetuje da svaku priliku iskoriste za odlazak u prirodu i aktivnosti na svježem zraku. Jeseni i zime se ne plaši jer njezinim vježbačima ne smetaju ni kiša ni vjetar.

Glumica Lana Barić i sama se prihvatila novih izazova pa je Josipu Jurčiću otkrila sve o tome

"Ja sam kao vojnik, za svaki se zadatak detaljno pripremim pa na kraju ništa nije problem", rekla mi je Lana Barić, rođena Splićanka koju su gledatelji dosad poznavali samo kao glumicu. No s filmom "Tereza 37" sad se predstavila i kao scenaristica, a uskoro će i kao redateljica - kratkometražnog igranog filma o vozačici ralice. S velikim talentom i takvim stavom nije ni čudno što Lana ide iz jednog u drugi uspješan projekt te da je prate pohvale i nagrade, kao što je šest Zlatnih arena osvojenih na Pulskom filmskom festivalu za "Terezu 37".

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

JULIAN ASSANGE Neizvjesna sudbina poznatog zviždača

LANA BARIĆ Najbolje funkcioniram bez muškarca

ALEXANDRA ZARINI Šokantne tajne modne dinastije Gucci

PUTOVANJE: SNJEŽANA PEČEK KOLMAN Pjevačica na zanzibarskim otocima

FELJTON: JANE BIRKIN Strah od prosječnosti

RAZOTKRIVANJE: Arijana Čulina

Linker
17. travanj 2024 22:10