Prva dama na zadatku

Svi uspjesi s njujorškog putovanja Sanje Musić Milanović: ‘Sve što činim je spontano, iz srca, ništa nije naučeno ni isforsirano‘

Supruga hrvatskog predsjednika za boravka u New Yorku primijenila je damski pristup u promociji Hrvatske - od intervencije u jednom od najpoznatijeg muzeja na svijetu do radnog ručka sa suprugom turskog predsjednika i brojnih drugih veza koje je uspostavila.

Većina ljudi koji se odluče za godišnji odmor u New Yorku dane provode u ležernom shoppingu i razgledavanju atrakcija američke metropole, no za Sanju Musić Milanović (52) - kao jednu od rijetkih zaposlenih prvih dama na svijetu - to pravilo ipak ne vrijedi. Ona je pet dana godišnjeg odmora, tijekom kojih je bila na službenom zadatku - u pratnji svog supruga, hrvatskog predsjednika Zorana Milano­­­vića - iskoristila za najbolje moguće predstavljanje naše države u Americi, kao i za dodatno brušenje diplomatskih vještina. Zagrebačka epidemiologinja i sveučilišna profesorica posjet New Yorku stoga će pamtiti po tri istaknuta događaja.

"Kako bi izgledao svijet kojim bi vladale žene? Na to pitanje teško je sa sigurnošću dati odgovor, no vjerujem da bi ta vladavina bila puno mekša i sofisticiranija te učinkovitija. Takav sam dojam stekla dok mi je prva dama Sanja Musić Milanović prepričavala što je sve uspjela dogovoriti u New Yorku gdje su ona i njezin suprug, hrvatski predsjednik Zoran Milanović, boravili u povodu održavanja Opće skupštine UN-a. Meka diplomacija očito joj leži jer je s puta došla puna pozitivnih dojmova i dogovora", kaže Alenka Ostrihon, glavna urednica svih Glorijinih izdanja koja donosi ekskluzivan razgovor i izvještaj o američkom uspjehu hrvatske prve dame.

Novi broj Glorije, koji je na kioscima od četvrtka 30. rujna, donosi još brojne zanimljive teme.

Damir Leljak donosi priču o estetskim korekcijama Tarika Filipovića

image
Tarik Filipović i Nikola Milojević s novinarom Glorije u poliklinici Milojević.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Nikad nisam vjerovao onima koji tvrde da su potpuno zadovoljni svojim izgledom i da ništa ne bi mijenjali. Svaka čast na takvom samopouzdanju, ali intimno svatko od nas želi nešto povećati, a nešto smanjiti. Ja, primjerice, povećati volumen kose, a smanjiti podočnjake. Popularnom glumcu i TV voditelju Tariku Filipoviću godinama je smetao podbradak i zato je na pragu pedesete, kad je otkrio metodu koja mu najviše odgovara, krenuo u njegovu eliminaciju. O tome je otvoreno pričao za Gloriju i pritom otkrio što još poduzima kako bi izgledao i osjećao se dobro, smatrajući da u 21. stoljeću ne treba tabuizirati nešto što praktički spada u osobnu higijenu.

Snježana Dragojević Harapin dobila je uvid u istarsku oazu Ronalda Brausa

image
Operni pjeva Ronald Braus s novinarkom Glorije u njegovom domu u Rovinju.
DANIJEL BARTOLIC/CROPIX CROPIX

Da se uz minimalne intervencije, koje su nužne za život prilagođen današnjem vremenu, potrebama, obavezama i navikama, ipak može sačuvati prvobitni izgled stana sagrađenog u 19. stoljeću, dokazao je operni pjevač Ronald Braus. Uz konzultacije s prijateljem, arhitektom Matteom Trombom, prostranom interijeru u kojem se na prvi pogled čini da je vrijeme stalo vratio je sjaj te naglasio posebnost i autentičnost gradnje starih majstora. I ugodno me iznenadio jer većina pripadnika njegove, mlađe generacije i ne razmišlja o kvaliteti, ljepoti i dugotrajnosti starih građevina i ručno rađenog namještaja te promišljenom spoju starinskog i modernog, čime dom postaje funkcionalan i udoban.

Dolores Tolić o Splićankama koje su otvoreno govorile o svojoj borbi

image
Novinarka Glorije Dolores Tolić
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CR

U Galeriji Fotokluba Split 1. listopada otvara se izložba fotografija ‘One nisu stale’, koju bi svatko trebao pogledati. Naime, organizator izložbe je udruga žena liječenih i oboljelih od karcinoma Caspera, a na njoj će biti izloženo sedamnaest aktova bivših i sadašnjih pacijentica, koje su prvi put pokazale svoje ožiljke kako bi senzibilizirale okolinu. Među tim hrabrim ženama su i osnivačice udruge - Sonja Grgat i Ivana Frapporti, čija bi nam iskustva s rakom svima trebala biti putokaz da se s više razumijevanja i empatije odnosimo prema teško bolesnim članovima naše zajednice.

U novom broju magazina Gloria donosimo vam čak 36 kupona za povoljniju kupnju u Avenue Mall shopping centru s popustima do čak 50 posto!

image
GLORIA PRODUKCIJA

Uz ove priče u novom broju čekaju vas i druge zanimljive teme:

FELJTON: DANIEL CRAIG: Gorko-slatki rastanak od Bonda

MICHAEL GANDOLFINI: Nastavak očevim stopama

ELON MUSK: Milijarderov novi ljubavni brodolom

LJEPOTA: Macho kozmetika

LJEPOTA: Njega i kvaliteta iz Azerbajdžana

PRED OGLEDALOM: Veronika Drljačić

BEZ BRIGE S DIJANOM: Psihologinja Ljiljana Kaliterna Lipovčan o sreći

MODA MILANO: Nekad konkurenti, danas suradnici

STIL ŽIVOTA: Slatki pozdrav iz Hrvatske

VANJA ĆIRIĆ: Uloga iz snova s 45

KUHINJA: MAŠA SALOPEK: Gastro izazovi najbolje slastičarke svijeta

PUTOVANJE: MIKONOS: Grčka avantura beogradske novinarke Jelene Karakaš

Linker
04. travanj 2024 12:09