Željko Hajdinjak / CROPIX
EKSKLUZIVNO U GLORIJI

Stojan Matavulj: Iz zatvora na premijeru

Varaždinski glumac, čiji film ‘Lavina’ otvara Pulski filmski festival, pušten je na uvjetnu slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne zbog prometne nesreće i pogibije svoje kolegice Dolores Lambaše

Četiri mjeseca prije isteka zatvorske kazne koju je služio u pulskoj kaznionici, glumac varaždinskog HNK Stojan Matavulj (56) izišao je na uvjetnu slobodu. Jednogodišnji zatvor sud mu je izrekao zato što je skrivio prometnu nesreću u kojoj je u listopadu 2013. poginula njegova 32-godišnja kolegica Dolores Lambaša. No zbog uzornog ponašanja pušten je ranije, 26. svibnja, nakon odsluženih osam mjeseci kazne, potvrđeno je novinarki magazina Gloria iz Ministarstva pravosuđa. Iako će se smatrati da je slobodan tek od 30. rujna, kad mu u cijelosti istekne izrečena kazna, nema zapreka da se već ovih dana vrati u Pulu, ali ovaj put kao uzvanik na 64. filmskom festivalu gdje će se u Areni prikazati njegova dva filma.

O zatvorskim danima, pulskim premijerama i ljetnim planovima Stojana Matavulja, pročitajte u novom broju magazina Gloria koji je u prodaji od 13. srpnja.

Linker
12. travanj 2024 07:25