Foto: Getty
TARZAN

Stil Alexandera Skarsgårda pod povećalom

Iako je u filmu “Legenda o Tarzanu”, koji trenutačno igra u domaćim kinima, u prvom planu njegov mišićavi torzo, švedski glumac Alexander Skarsgård jednako dobro izgleda i – odjeven.

Tijela mišićavog poput rimskog gladijatora, građe skladne poput grčkog boga… Kvalitete koje je Tarzanu udijelio njegov literarni otac, američki pisac Edgar Rice Burroughs, mogu se bez problema pripisati i Alexanderu Skarsgardu, koji čovjeka iz džungle igra u najnovijoj ekranizaciji “Legende o Tarzanu”. Naime, 39-godišnji Šveđanin – koji je svjetsku slavu stekao ulogom vampira u TV seriji “Okus krvi” – za ovu je ulogu vježbao šest mjeseci i izgradio impozantan torzo.

Iako pozornost privlači polugol, Alexander Skarsgard vrlo je zanimljiv i u varijanti s odjećom. Elegantan stil, koji je mješavina klasike i trenda, redovito ga svrstava na listu najbolje odjevenih glumaca. Premda mu odijela slim fit kroja stoje kao salivena, ljeti radije hlače ‘na crtu’ kombinira s košuljom diskretnog printa ili intenzivne boje. A umjesto da stavi kravatu, radije otkopča prva dva gumba, pokazujući zamamne prsne mišiće… U ležernijim situacijama košulju zamijeni polo majicom, a ‘ozbiljne’ hlače sportskim modelom od pamuka, dok na nogama uvijek ima omiljene mokasinke od meke kože ili njihovu inačicu od platna.

Napisala Anela Martinović; Odabrala Ivana Pavić; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
18. travanj 2024 07:20