Getty
BEAUTY

S plaže na tulum

Na godišnjem odmoru želimo se zabaviti, ali i odmoriti – od strogih frizura i šminke decentnih boja. Odvažite se i na kapke nanesite intenzivne boje, a jednostavne punđe i valovi u kosi hit su frizure ovog ljeta.

Trend osamdesetih savršeno se uklopio u otkačenu atmosferu ljetnih glazbenih festivala. Pretjerivanje u bojama poželjno je na kapcima, i to u izdašnim slojevima. Uz intenzivne pigmente žute, ružičaste, plave ili zelene nisu potrebna rumenila i ruževi za usne, no maskara za volumen uvijek dobro dođe.

Sept. 26, 2015 - Milan, ITALY - Cividini. EYES N MOUTHS LIPS MODEL ON BACKSTAGE, MILAN FASHION WEEK 2016 WOMEN READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, RTW, PRET A PORTER,  FR�œHLING FRUEHLING SOMMER, MAILAND, MILANO.MILPAPSS16, Image: 263107360, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
/ Profimedia, Zuma Press - Archive
Foto: Profimedia

Prirodno valovita kosa najpoželjnija je frizura ovog ljeta. Sretnicama je za postizanje takvog looka dovoljna krema za definiranje kovrča i hidratantni šampon kako ih sunce i sol ne bi isušili. Djevojke s ravnom kosom morat će se ipak više potruditi pa je samo za njih osmišljen arsenal proizvoda za postizanje što prirodnijih valova.

Tommy Hilfiger New York RTW Spring Summer 2016 September 2015, Image: 259811265, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView
/ Profimedia, FirstView
Foto: Profimedia

Niti je teška šminka primjerena za ljetne vrućine, niti preplanulom licu treba puno da bi zasjalo. Baza za lice sa zlatnim česticama sakrit će nepravilnosti, a zavodljivost pogledu dat će sjenila s metalik odsjajem i vlažnim efektom. Hrabre disco kraljice mogu pak posegnuti za ružem u istoj “plemenitoj” nijansi.

Prada Milan RTW Spring Summer 2016 September 2015, Image: 263197577, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView
/ Profimedia, FirstView
Foto: Profimedia

Visoke temperature i zabave na otvorenom traže praktičnu, ali efektnu frizuru. Te uvjete – pa i više njih – zadovoljavaju punđe nadahnute Japanom: kosa se ne lijepi za vrat, lako ih je izraditi i idealne su za sve prigode. A umjesto da kosu zagladite gelom, na nju nanesite masku koja će je stilizirati i nahraniti.

Foto: Profimedia

Napisala Nikolina Šubašić

Linker
20. travanj 2024 06:47