Mario Kučera/Hanza Media
uskrsni stol

Raskošan gastro prilog Delicije u prodaji uz novi broj magazina Gloria!

Bez obzira na to spadate li u skupinu tradicionalista ili onih koji s hranom vole eksperimentirati, jedno je sigurno - uskrsni stol mora biti svečan.

Kada su blagdani u pitanju, raskoš stola se podjednako odnosi na hranu, kao i na dekoracije, a novi broj priloga Delicije donosi rješenja za sve vaše gastro nedoumice: u njemu pronađite čak 25 recepata za najfinije uskršnje kolače, među kojima su i oni zagrebačke slastičarke Žakline Troskot, vlasnice popularne slastičarnice Amelie. Uz njezinu pomoć doznajte kako napraviti pletenicu od maka i višanja, neodoljivu tortu od čokolade i malina te kuglof punjen sirom.

Mario Kučera/Hanza Media
Čokoladna torta s kremom od mascarponea, malinama i borovnicama

Ono bez čega niti jedan uskršnji stol ne može jest šunka, a kako pripraviti sočnu i mekanu šunku u mirisnom dizanom tijestu otkrio nam je chef Robert Peter iz zagrebačkog restorana Mašklin i Lata.

Mario Kučera/Hanza Media

Također, kako vaš stol ne bi krasila samo hrana već i neodoljive pisanice, posegnite za "receptom" supruge Azerbajdžanskog veleposlanika u Hrvatskoj, Leyle Khasyjeve, u čijoj se zemlji jaja dekoriraju - tkaninom.

Ivan Posavec

Proljetno izdanje gastro priloga Delicije dostupno je uz novi broj magazina Gloria koji je na kioscima od 6. travnja i to po cijeni od 19 kuna za paket!

Linker
20. travanj 2024 00:03