Nova Gloria

Optimizam ga ne napušta! Trpimir Vicković Vicko prikovan uz krevet: ‘Nadam se da ću opet hodati‘

Gubitak osjeta u nogama, koji prijeti paralizom - to je posljedica korone što ju je prebolio radijski urednik i voditelj Trpimir Vicković, autor popularne emisije ‘Vickova budilica‘, a iako mu je budućnost neizvjesna i spreman je na najgore, tvrdi da će se boriti do posljednjeg daha.

"Svaki početak nove godine sa sobom nosi nove nade, očekivanja, velike planove... Do pandemije i potresa uglavnom smo svi željeli bolje plaćeni posao, novu ljubav ili novi dom, no sada mi se čini da su zdravlje i osjećaj sigurnosti jedino što nam doista treba. Tako misli i zvijezda naše naslovnice, legendarni radijski voditelj, koji se nakon preboljele korone našao u vrlo dramatičnoj zdravstvenoj situaciji. Njegova priča, koju je ekskluzivno otkrio za Gloriju, osim teških životnih trenutaka otkriva da omiljeni glas iz etera, unatoč svemu, ne posustaje, već čvrsto vjeruje da će jednog dana opet hodati. Mi mu od srca želimo da tako i bude jer i sami se nadamo da će budućnost - bez obzira na to koliko neizvjesna bila - donijeti sigurnost, optimizam i lijepe vijesti", piše naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Snježana Dragojević Harapin s Trpimirom Vickovićem razgovarala o svemu što ga je snašlo - i otkrila da voditelja, unatoč svemu, ne napušta optimizam

Ni ovaj put s Trpimirom Vickovićem, urednikom i voditeljem kultne radijske emisije 'Vickova budilica', nisam razgovarala uživo. Prikovan za krevet zbog korone koju je prebolio, nije želio da se dolaskom k njemu izložim i najmanjem riziku. Tijekom telefonskog intervjua jako sam se uplašila jer je opet počelo tresti, a on me tješio, objašnjavajući da ovaj potres nije jak kao ožujski. I u trenucima dok ne zna hoće li ikada više stati na svoje noge, a potres snažno trese krevet za koji je prikovan, bilo mu je važnije umiriti me i objasniti da mjesta za strah - nema. Optimizam i toplina s kojima je osvojio brojne slušatelje nisu ga napustili, a ja se nadam da ću, nakon ovih ružnih vremena, s Vickom otići na espresso. Dragi Vicko, držim te za riječ!

image
Privatni album

Kristinka Šćavina donosi priču o sudbini jedne od najpoznatijih liječničkih obitelji u Petrinji

Tisuće nesretnih sudbina u protekla dva tjedna ispisano je na Banovini, a mene je posebno dirnula ona o obitelji četvero liječnika iz Petrinje. Pulmolog Boris Vrga, fizijatrica Tatjana Vrga, kirurg Igor Vrga te dječja fizijatrica Tatjana Šimunić - članovi zasigurno najpoznatije liječničke obitelji u Petrinji - zbog potresa su drugi put ostali bez doma. U njihovom stanu ostala je zarobljena vrijedna umjetnička zbirka prim. dr. Borisa Vrge, autentično svjedočanstvo o građanskoj, kulturnoj i urbanoj Petrinji. No, unatoč udarcima, dr. Tatjana Vrga poručuje: 'U ovom kraju žive dobri ljudi, koji sada trebaju pomoć. Mi ćemo kao obitelj tome sigurno dati svoj doprinos, i profesionalno i ljudski'. Humanost u obitelji Vrga, čini se, nema granica.

image
Vedran Peteh/Cropix

Damir Leljak otkriva drugačiji pogled na djecu bogatih - Ivan Zubak predstavnik je neke druge 'zlatne' mladeži

Izraz 'zlatna mladež', koji se najčešće odnosi na obijesnu, bahatu i destruktivnu djecu bogatih roditelja, nikako se ne bi mogao vezati uz Ivana Zubaka. Sin Pave Zubaka, kojeg je nedavno naslijedio na čelu poslovnog carstva, nikad se u medijima nije pojavljivao zbog skandala, neodgovornog ponašanja i raskalašenosti, štoviše, trudio se svoj privatni život držati podalje od javnosti i biti fokusiran na posao. Za Gloriju je, međutim, prvi put otkrio mnoge zanimljivosti i o svom djetinjstvu, obitelji, hobijima... Razgovarali smo u njegovom uredu (prije toga je tražio da budemo na ‘ti’), a potom je stao ispred objektiva Marka Todorova te se spremno fotografirao čak i u garaži - u prtljažniku svog automobila.

image
MARKO TODOROV/CROPIX

Novi broj magazina Gloria u prodaji je od četvrtka, 14. siječnja i online.

image
Produkcija Gloria

U novoj Gloriji čitajte i ove teme:

KUHARI VELIKOG SRCA Najpoznatiji hrvatski chefovi na Banovini

GARI KASPAROV Rastanak bez oproštaja

JURAJ HORŽIĆ Virtualna šetnja oko svijeta

ALEXANDER WANG Predator iz svijeta mode

LJEPOTA Pola stoljeća od odlaska Coco Chanel

SANDRA PAOVIĆ I DANIEL LAZOV Veliki planovi u novom domu

PUTOVANJE: ELVIS STANIĆ Riječki glazbenik u Kairu

FELJTON: HARRY STYLES Ženskaroš u suknji

Linker
17. travanj 2024 21:39