LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 22: A model walks the runway at the Marques'Almeida show during London Fashion Week Spring/Summer 2016 on September 22, 2015 in London, England. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images)
 Foto: Getty / Getty Images
TREND

Novo lice traper minice

Trapericama se na listi vječnih komada pridružila i suknja – u elegantnom boho stilu, ali i okićena vezom, aplikacijama te sjajnim gumbima.

Svaka modna dekada ima ‘svoju’ traper suknju pa smo i mi dali doprinos novom kolekcijom, kažu Marta Marques i Paulo Almeida, portugalski dizajnerski dvojac iz marke Marques’Almeida sa sjedištem u Londonu. U njihovoj izvedbi taj klasik dobio je iskrzani rub, koji imitira rese, ili je bogato ukrašen volanima od također ‘oštećenog’ trapera. No kako i ove sezone vrijedi pravilo da je svaki retro dobar retro, mnogi su dizajneri samo redefenirali modele iz 70-ih, 80-ih i 90-ih. Pa su u trendu minice od svijetlog poderanog denima, koje izgledaju kao da su prekrojene od starih traperica, modeli od tamnog denima s prošivima od narančastog konca te ultrakratke suknje s mnoštvom aplikacija.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 22:  A model walks the runway at the Marques'Almeida show during London Fashion Week Spring/Summer 2016 on September 22, 2015 in London, England.  (Photo by Tristan Fewings/Getty Images)
Foto: Getty / Getty Images
Foto: Getty

A što iznošenije suknja izgleda, to su elegantnije kombinacije: za posao s bijelom košuljom i salonkama, za izlaske s niskim kaubojskim čizmama od metalik kože i tankim puloverima, a na koncertima s bluzama s volanima i svilenim bandanama.

Napisala Anela Martinović; Odabrala Iva Gradišer

Linker
16. travanj 2024 16:42