Samo u novoj Gloriji

Novi početak Vedrane Rudan potaknuo je Vladimir Šeks, a da je mlađe slađe slažu se i zvijezde slavljeničke kampanje Monike Sablić

Riječka književnica već danima intrigira javnost pikanterijama o svojoj intimi: evo što nam je otkrila o tektonskim životnim promjenama i zašto joj je baš Vladimir Šeks pokazao da nakon 30 godina braka može ostaviti muža i ponovno se udati - za 30 godina mlađeg.

"Ovih smo dana uspjeli razgovarati s trenutačno najtraženijom osobom u Hrvatskoj, književnicom Vedranom Rudan, koja već neko vrijeme intrigira javnost svojim iznenadnim vjenčanjem. I dok je u svojim kolumnama (koje, priznajem, uvijek pročitam) vrlo izravna, britka i bez dlake na jeziku, u našem je intervjuu - kako priliči Gloriji - Vedrana otkrila svoje pristojno lice.

Intervju je prošao bez ijedne izgovorene prostote, a doznali smo i da ju je na životni zaokret potaknula naša ekskluzivna priča o novoj ljubavi Vladimira Šeksa pa je tako i ona u sedamdesetima poželjela probuditi se uz - mlado tijelo. Prepuštam vas čitanju intervjua, koji se guta u dahu, te vam ostavljam na volju da procijenite je li Vedranina nova ljubav prava ili je to samo efektan PR trik uoči promocije njezine nove knjige", poručila je naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

"I dok riječka književnica u hvalospjevima opisuje svog mladog muža, no čuva ga daleko od oka javnosti, splitska ekipa Glorije uživo se uvjerila kako nekim damama također gode mlađi muškarci. Na snimanju kojem je obilježeno 10 godina modnog brenda splitske dizajnerice Monike Sablić doznali smo što se sve promijenilo u životima zvijezda naše naslovnice te zašto za neke definitivno vrijedi uzrečica - mlađe je slađe", zaključila je Ostrihon.

image
SNJEŽANA DRAGOJEVIĆ HARAPIN

S Vedranom Rudan razgovarala je Snježana Dragojević Harapin

Nakon više od dva sata razgovora s Vedranom Rudan imala sam dovoljno materijala za knjigu. No, sve rečenice, poruke i govor tijela te živopisne žene koja s preciznošću švicarskog sata točno zna što, kada, gdje i koliko jasno i argumentirano reći, napisati ili učiniti, morala sam stisnuti u nekoliko kartica intervjua. Taj zahtjevni dio novinarskog posla trajao je malo dulje od uobičajenog, no bila sam sretna što i našim čitateljima mogu približiti poruku koja proviruje iz njezinih naizgled grubih i do bola iskrenih rečenica - želju da svi živimo bolje i sretnije. Ukratko, da postanemo bolji ljudi.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Ines Stipetić posjetila je vinariju Tomislava Tolušića

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić iza sebe ima niz političkih funkcija, no niti jedna mu nije donijela toliko veselja kao privatni posao u koji se upustio prije godinu dana, daleko od političke arene. Prije šest mjeseci završio je vinariju u bajkovitom predgrađu rodne Virovitice, gdje se bavi vinarstvom i vinogradarstvom. Otvoren i simpatičan, priznao mi je da bi danas, kada kao vlasnik OPG-a probleme poljoprivrednika vidi iz prve ruke, kao ministar donosio drugačije odluke.

image
KRISTINKA ŠĆAVINA

Kristinka Šćavina donosi temu o menstrualnom siromaštvu

Godinama se o menstruaciji i menstrualnom siromaštvu u Hrvatskoj govorilo malo i ispod glasa, no čini se da je stasala nova generacija mladih, pametnih ljudi koji vide gdje je problem i hvataju se ukoštac s njim. Kad već država odbija smanjiti sramotno visoki PDV od 25 posto na menstrualne potrepštine i omogućiti barem djevojkama da tijekom nastave imaju besplatne uloške, neke škole su se za to pobrinule same. Posljednja u nizu je Srpska pravoslavna opća gimnazija iz Zagreba, čiji su učenici sami dizajnirali i izradili prvi školski uloškomat u Hrvatskoj. Svaka čast profesorici i mentorici Jadranki Rezić i njezinim učenicima, koji su živi dokaz da je za učiniti dobru stvar ponekad potrebno samo malo dobre volje.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

  • BRITNEY SPEARS Javni poziv u pomoć
  • SANJA MILKOVIĆ HAYS Adrenalin iz filmske krojačnice
  • LJEPOTA I ZDRAVLJE Caroline de Maigret: savjeti pariške ikone stila
  • MODA Ikona stila: Jessica Alba
  • MIRTA ZEČEVIĆ Moja zelena oaza usred grada
  • KUHINJA: DENI SRDOČ Gastronomski adut Kvarnera
  • PUTOVANJE: VALENTINA MILETIĆ Dobar provod u Marbelli
  • FELJTON: DIANA ROSS Veliki povratak sa stilom
Linker
13. travanj 2024 17:48