O Dinu, Elli i samačkom životu

Novi početak Danijele Dvornik na Braču: ‘Za Zagreb me više ništa nije vezalo‘

Influencerica samo za Gloriju govori o preseljenju u Sutivan, gdje je kupila maslinik i preuredila nekadašnju obiteljsku vikendicu, smještenu u ulici koja nosi naziv po njenom pokojnom suprugu Dinu Dvorniku

"Proljeće asocira na romantiku i nježnost, a upravo tako zrače zagrebački glumac Filip Vidović i njegova zaručnica, plesačica Nataša Pavićević koji krase našu naslovnicu. Iako je Filip nagrađivani mladi glumac koji se dokazao u brojnim predstavama, u središte javnog interesa ovih ga je dana lansirao show “Ples sa zvijezdama” čiji je natjecatelj. Stoga mi je jako drago što je Filip upravo za Gloriju odlučio otkriti mnoge detalje iz svog života, poput plesnih priprema za vjenčanje sa svojom Natašom, a dotaknuli smo se i nekih teških tema, kao što je praznina nakon odlaska njegovog oca, legendarnog glumca Ivice Vidovića... O osjećajima koji nas preplave kada doživimo smrt bliske osobe mnogo toga može reći i Danijela Dvornik, udovica glazbenika Dina Dvornika koju smo posjetili u njezinoj novoj oazi - na Braču. Danijela nas je dočekala puna elana jer se nedavno za stalno preselila na otok, sad je kupila i maslinik, te je svu energiju uložila u građenje novog života, uz nove prijatelje, mahom udovice poput nje. Zanimljivo mi je bilo pročitati kako funkcionira njeno malo pleme bračkih žena - uvijek su tu jedna za drugu, stalno su u pokretu i nikada im nije dosadno. Onima koji su ostali bez životnog partnera definitivno preporučujem da pročitaju Danijelino iskustvo o pronalasku snage za novi početak. Mnogo ćete toga doznati, a možda i razmisliti o tome da donesete neke odluke (poput one o preseljenju u drugi kraj) koje bi vam život mogle promijeniti na bolje", piše Alenka Ostrihon, glavna urednica magazina Gloria.

image

Danijela Dvornik u Sutivanu u obiteljskoj kući

SAŠA BURIĆ/CROPIX

Ako ste dosadna osoba, bit će vam dosadno i u New Yorku, počela je svoju priču Danijela Dvornik otvarajući nam vrata svoje kuće u Sutivanu, mirnom mjestu na otoku Braču gdje su Dvornikovi godinama ljetovali. Danijela ondje živi od 2020., a nedavno je potpuno preuredila 70 četvornih metara stambenog prostora.

"U Zagrebu sam provela više od polovice života, brojne me uspomene vežu za njega. Ali život u metropoli postao je naporan. Otkako se Ella s obitelji preselila u Istru, više me ništa nije vezalo za Zagreb, a pandemija i potresi ubrzali su odluku o prodaji stana u Vrapču u kojem sam s Dinom i Ellom provela 20 godina. Bilo je teško prodati to mjesto puno uspomena, no život ide dalje i ne treba biti zarobljen u prošlosti. Prelomila sam to u glavi", govori Danijela.

Svaki kutak kuće u Sutivanu podsjeća je na supruga, legendarnog glazbenika Dina Dvornika koji je preminuo prije 13 i pol godina.

"Adaptacija je trajala punih pet godina, jer se nisam željela kreditno obvezati pa se radilo u fazama. U uređenju interijera mi je pomogla sestra, arhitektica Ana Kuljiš, koja savršeno poznaje moj ukus. Sve je prilagodila mojim životnim potrebama: primjerice, ljeti se terasa pretvara u veliki dnevni boravak s kuhinjom", otkriva Danijela. Nije, kaže, bila ni svjesna koliko joj je nedostajao život s pogledom na zalazak sunca, uz miris mora i zvuk crkvenog zvona. Ostvarila si je i dugogodišnju želju kupivši u blizini polje za uzgoj voća i maslinik, što je bila prva investicija nakon prodaje stana u Zagrebu...

O Dinu, njezinim rukotvorinama, prednostima života na otoku, ali i koliko često odlazi kćeri u Istru i kako se slaže sa zetom i njegovom majkom, donosi Željka Stanković, a sve možete pročitati u novom broju Glorije iz kojeg izdvajamo i ove teme...

image

Snježana Dragojević Harapin

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Snježana Dragojević Harapin razgovarala je s jednom od prvih donorica koštane srži

Kad pomislimo na spašavanje života, prva nam je slika vozila hitne pomoći s liječnicima koji se bore za pacijenta. Zagrebačka glumica Milica Manojlović podsjetila nas je da se smrt može pobijediti i na manje dramatičan, a jednako spasonosan način - upisom u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica i koštane srži. Prijavila se prije 15 godina, a ovih je dana, darujući koštanu srž, spasila život nepoznate 20-godišnje djevojke iz jedne europske zemlje. Miličina emotivna objava o cijelom procesu dirnula je tisuće ljudi, a golema podrška koju je dobila probudila je i nadu da će se barem dio njih prijaviti u Registar. U razgovoru s tom toplom i jednostavnom glumicom, u čijem srcu ima ljubavi za cijeli svijet, shvatila sam da će joj to biti najveća nagrada za sve što je prošla.

image

Vedran Peteh, Filip Vidović i Nataša Pavićević

VEDRAN PETEH/CROPIX

Naš fotograf Vedran Peteh snimio je mladog zagrebačkog glumca i njegovu zaručnicu

Filipa Vidovića sam fotografirao još dok je bio klinac - za priču o njegovim poznatim roditeljima, glumcima Gordani Gadžić i Ivici Vidoviću - no sada je glavna zvijezda bio on. Ne samo zbog toga što je riječ o jednom od najboljih glumaca mlađe generacije već i zato što se odlično snalazi i na plesnoj pozornici - kao jedan od sudionika showa ‘Ples sa zvijezdama’. Filip i njegova zaručnica Nataša Pavićević su novinara Damira Leljaka i mene ugostili u svom zagrebačkom stanu, a kako smo i ona i ja iz Istre, odmah smo krenuli razgovarati na našem dijalektu. Pritom je i plesačica salse pa su Nataša i Filip samo za nas izveli nekoliko pokreta kako bi fotografije bile dinamičnije.

image
GLORIA

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

  • MARINA OVSJANIKOVA Hrabrost donosi zatvor
  • MEHMET OZ Obiteljske svađe prije ulaska u Senat
  • ŽELJKO SAMARDŽIĆ Preživjeli smo bure i nevere
  • DUNJA BONACCI SKENDEROVIĆ Aplikacija za sigurnost žena
  • ANA-MARIJA VRDOLJAK Botoks liječi migrenu
  • PUTOVANJE: TENERIFE Zagrebačka cvjećarka Ana Hrgovčić na Kanarima
  • FELJTON: ANDY WARHOL Nježna strana oca pop-arta
Linker
27. ožujak 2024 17:22