LJUBAV JE U ZRAKU

Najpoznatiji splitski kreatori zajedno u poslu i ljubavi: ‘Za našu romansu kriv je sveti Valentin‘

Tvorci brenda Arileo ove godine slave punoljetnost njihove ljubavi, a tim su nam povodom ispričali kako je sve započelo tog 14. veljače prije 18 godina.

Sve su ljubavi lijepe na svoj način, no rijetki su parovi kojima se ona dogodila baš na Valentinovo, kao što je to slučaj s najdugovječnijim supružnicima među domaćim kreatorima - tvorcima brenda Arileo, Mariji i Jurici Piriću.

Prije nego što su se zaljubili, godinama su bili najbolji prijatelji te se šale da su sigurni kako je njihova ljubav zasluga svetog Valentina.

"Upoznali smo se na prvoj godini milanskog studija modnog dizajna Marangoni, a prohodali smo pred diplomu. Doduše, meni se Marija od prvog dana sviđala, no kako je bila u dugogodišnjoj vezi, nisam mislio da kod nje imam ikakve šanse. Sve do tog Valentinova koje smo odlučili zajedno proslaviti. U restoran smo ušli kao prijatelji, a izišli kao par. Naravno, jeli smo afrodizijačku hranu. Između ostalog, i jezik bika koji je u španjolskoj kuhinji najveći ljubavni specijalitet", smije se 45-godišnji Jurica Pirić, koji je svoju dvije godine mlađu suprugu pred oltar odveo iste godine kad su se i zaljubili te će ovaj Dan zaljubljenih u njihovom domu biti osobit svečan. Veliki dio priprema već su obavili i sada samo čekaju da sjednu za stol i nazdrave ljubavnoj sreći, zajedno s njihovo dvoje djece, 17-godišnjom Ivom i četiri godine mlađim Marinom.

image
Modni i životni partneri Marija i Jurica Pirić i nakon 18 godina posebno slave ljubav na Valentinovo.
ARILEO

Astrološka simbolika imena

Osim dvostrukog slavlja ljubavi, omiljeni kreatori mnogih domaćih zvijezda poput Jelene Rozge i Danijele Martinović, imaju još jedan razlog da uživaju u danima pred nama. I, naime, njihov brend Arileo ove godine puni osamnaesti rođendan. Marija nam je priznala da nikada nije požalila što sa suprugom dijeli i radni prostori, iako zbog toga cijele dane provode skupa.

"Savršeno se nadopunjujemo. Čak nam se i horoskopski znakovi slažu. Ja sam Lav, a Jurica je Ovan. Tako smo i došli na ideju za ime našeg brenda koji je spoj njihovih latinskih naziva", rekla nam je Marija, koja ovih dana radi na Arileovoj novoj proljetno ljetnoj kolekciji. Uspješnim supružnicima prošla je godina, koja je modnu industriju stjerala u kut, također bila veliki izazov. Zbog pandemije i epidemioloških mjera morali su značajno promijeniti svoj dosadašnji način rada.

"Pokrenuli smo on-line prodaju, no to nam se pokazalo punim pogotkom tako da ćemo Marijinu kolekciju predstaviti na našem webu. Ja trenutačno radim na novim modelima vjenčanica koje će biti nadahnute antikom. Ne znam ima li to veze s našom ljubavnom pričom, no oboje smo najsretniji što smo svih ovih godina mnogim djevojkama uljepšali njihov najveći dan", romantično zaključuje Jurica Pirić.

Povratak u prošlost...

image
Bračni par Pirić 2010. nam je otkrio svoje omiljene recepte.
SASA BURIC/CROPIX

A kad je o romantici riječ, baš kao što smo se njihove inspirativne ljubavne priče prisjetili uoči Praznika ljubavi, tako smo ih prije 11 godina ugostili u magazinu Gloria. Tada su nam Marija i Jurica otkrili ljubavni jelovnik u četiri slijeda koji ima afrodizijačko djelovanje. Uz grdobinu a la Park, pačja prsa Sv. Valentin, rižoto naziva "Divlje strasti", otkrili su i recept za pjenicu od jagoda, koju i danas rado spravljaju za posebne prigode.

Pjenica od jagoda

Sastojci:

  • 70 dag jagoda
  • 15 dag mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 7 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1-2 žlice bijelog ruma
  • 2-3 listića svježe metvice
image
SAŠA BURIĆ/CROPIX

Priprava:

Jagode očistiti, oprati i ocijediti te narezati na komadiće. Nekoliko jagoda ostaviti za ukrašavanje, a ostatak izmiksati zajedno sa šećerom, vanilin šećerom, sriom, tučenim slatkim vrhnjem i rumom.

Dobivenu smjesu uliti u šaše ili ukrasne modlice.

Prije posluživanja ostaviti u hladnjaku nekoliko sati te ukrasiti cijelim jagodama i listićima metvice.

Linker
24. travanj 2024 22:23