samo u novoj gloriji!

Mučna borba Nikoline Pišek nakon trovanja plinom: ‘Prva runda je dobivena, a sada traje druga‘

Zagrebačka voditeljica, koja je prije četiri mjeseca gotovo umrla od trovanja plinom, nakon brojnih zdravstvenih tegoba otkrila je terapiju stopostotnim kisikom i dobila novu šansu za kvalitetan život.

"Ovaj broj posvećujemo hrabrim ženama oko nas. Lavicama koje se - svaka na svoj način - nose s vlastitim tragedijama, teškim sudbinama svoje djece, osobnim poremećajima... Čitajući američki dnevnik Martine Stojanović, mame malenog Šimuna koji je ovih dana u Americi ponovno prošao zahtjevnu operaciju, nisam mogla ne zapitati se odakle toj krhkoj ženi snaga jednog Golijata. Želimo im od srca da se što prije vrate u Hrvatsku, u svoju Županju, i da maleni Šimun napokon počne živjeti kao i svako drugo dijete. Isto želimo i šestogodišnjoj Uni Sofiji Ristović koja se ove zime, zajedno s mamom Nikolinom, televizijskom voditeljicom, našla na korak do smrti. Posljedice trovanja plinom u njihovom stanu, nažalost, i danas osjećaju. Nikolini hvala od srca što je pristala ispričati sve o mukotrpnom oporavku koji još traje. Nadam se da će njezina priča potaknuti ljude da se odgovornije ponašaju, kao i da se ne ustručavaju potražiti liječničku pomoć jer je u situacijama kada se borite za život svaki dan - presudan", poručila je naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Osim iskustava Martine Stojanović i Nikoline Pišek, u novom broju donosimo vam još zanimljivih tema naših novinara i urednika.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Kristinka Šćavina provela je divan dan s Đelom Hadžiselimovićem

Na žalost, rijetko susrećem muškarce koji su džentlmeni starog kova, a jedan od tih koje sam imala čast upoznati je legendarni urednik dokumentaraca Đelo Hadžiselimović. S kolegom Vedranom Petehom posjetila sam ga u njegovu domu u istarskom selu Pršurići pokraj Poreča, a on nas je dočekao s rižotom sa šparogama ubranim na svom imanju od 1600 četvornih metara, na koje se povukao otkako je prije šest godina otišao u mirovinu. Gospodin Hadžiselimović ondje živi u skladu s prirodom - bude ga ptičice, a dane provodi radeći u vrtu i masliniku te igrajući s prijateljima karte i stolni nogomet. Ponosan je na vlastito ulje i povrće iz vrta, od kojeg radi zimnicu. Godinama je birao najbolje dokumentarce za nas, a sada je za sebe odabrao Istru. Ne čudi me zašto.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Aleksandra Kovačić razgovara je sa Sunčanom Lovrić o njezinoj borbi s tjelesnim poremećajem

Glumicu Karmen Sunčanu Lovrić upoznala sam kao prekrasnu sedamnaestogodišnju djevojku koju smo zbog njene žive kose i mladenačke energije prozvali - Shakira. Stoga me jako iznenadila njena nedavna objava na Instagramu i priznanje da pati od tjelesne dismorfije. Dobro znam što je to, jer cijeli život pričam da imam prevelik nos i ružne noge, ali kako netko takve vilinske pojave poput Karmen može pomisliti da ima neki fizički nedostatak?! Upravo u tome i jest zamka tog poremećaja koji se manifestira zaokupljenošću nekim najčešće umišljenim tjelesnim nedostatkom, a taj vas onda tjera da stalno preispitujete i opsesivno razmišljate o vlastitom izgledu. Za mene je bilo oslobađajuće pisati o toj temi jer sam u razgovoru s Karmen shvatila da nikad nije kasno početi se rješavati vlastitih teškoća vezanih uz izgled. I zato sam joj zahvalna na hrabrosti da s čitateljima Glorije podijeli svoja iskustva.

image
DOLORES TOLIĆ

Gibonni je našoj Dolores Tolić otkrio sve o novom albumu, hobijima i životu na otoku

Povod mome razgovoru s Gibonnijem trebao je biti njegov novi album ‘U po ure’ objavljen početkom svibnja. No, na kraju smo najmanje pričali o glazbi jer su nam se tijekom intervjua otvorile brojne druge teme, od situacije s koronavirusom do njegovih novih hobija, a otkrio mi je i sve o svom životu na otoku. Naime, posljednjih godina jedna od naših najvećih glazbenih zvijezda sve je više vezana uz dalmatinski otok gdje je sa suprugom Sanjom i njihovim mlađim sinom Lorenzom našao utočište od početka pandemije. - Što je najvažnije, tamo nemam signala, ne može me nitko dobiti - našalio se Gibonni, objašnjavajući zašto mu danas savršeno odgovara miran otočni život.

Uz mnoge inspirativne teme, savjete i prijedloge, u novom broju Glorije donosimo vam i knjižicu s velikim ljetnim horoskopom u kojem možete saznati što čeka vaš znak kroz ljetne mjesece, otkriti snagu brojeva ili pak odigrati ljubavni tarot. Važno je samo da dobro se zabaviti!

image
Gloria produkcija

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

SALMA HAYEK O menopauzi i snimanju u Hrvatskoj

ZLATAN STIPIŠIĆ GIBONNI Danas mi treba život na osami

NIKOLA MILOJEVIĆ Ponovno sam u kući

MODA Ikona stila: Alessandra Ambrosio * Šeširi kao najbolji ljetni dodatak

KUHINJA: IVANA DAVIDOVSKI CIKATIĆ Jelovnik po Tigrovom ukusu

PUTOVANJE: MIA DIMŠIĆ Sto razloga za povratak u mađarsku metropolu

FELJTON: CHRISTIANE AMANPOUR Uvjerena da će pobijediti bolest

Linker
19. travanj 2024 23:40