Samo u novoj Gloriji

Mojmira Pastorčić o Šprajcu, gafovima i hejterima: ‘Nekim muškarcima smeta što se na tv-u rugam s ozbiljnim stvarima‘

Urednica i TV voditeljica otkriva zašto njezin tim u novom projektu RTL Direkt petkom čine samo žene, koliko je smetaju seksistički komentari i javne uvrede te po čemu je slična ocu koji je lani preminuo.

"Otkako je zvijezda naše naslovnice, urednica i voditeljica Mojmira Pastorčić, ove jeseni zabljesnula u medijima, željeli smo otkriti tko je ta mlada žena koju gotovo svakodnevno gledamo na malim ekranima u večernjem terminu. Nije bilo lako. Pregovori su bili dugotrajni. I uvijek nas je nešto omelo. No, konačnim rezultatom ipak smo zadovoljni: Mojmira je prvi put progovorila o mnogim lijepim, ali i o nekim manje ugodnim stranama novinarskog posla (poput javnih uvreda i seksizma) te o privatnom životu, obiteljskoj situaciji te planovima za budućnost", kazala je Alenka Ostrihon, glavna urednica svih Glorijinih izdanja.

image

Damir Leljak i voditeljica i novinarka Mojmira Pastorčić.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Damir Leljak donosi priču s naslovnice

S Mojmirom Pastorčić istodobno je i teško i lako raditi. Teško jer nerado daje intervjue za magazine (pogotovo ako u njima ima osobnih pitanja), nije navikla na višesatna poziranja ispred fotoobjektiva, a i ne odstupa od svog netipično ženskog modnog stila. No, kad se na to ipak odluči - barem do određene granice - s voditeljicom i urednicom RTL Direkta sve ide s lakoćom. Mojmira je vrlo direktna i točno zna što želi, ali je predana svemu što radi pa nije pokazivala ni umor ni nestrpljivost dok ju je u Galeriji Kranjčar snimala naša fotografkinja Neja Markičević. Zbog nas je u redakciju došla malo kasnije nego inače pa je u šali rekla da ćemo mi biti krivi ako u večerašnjoj emisiji nešto ne bude štimalo.

image

Kristinka Šćavina

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Kristinka Šćavina donosi sve o razvodi Tori Spelling

Moram priznati da me iznenadio podatak kako je u četiri dana vijest o razvodu pomalo zaboravljene američke glumice Tori Spelling, koje se moja generacija živo sjeća kao Donne iz teen serijala ‘Beverly Hills 90210’, na Glorijinom portalu pročitalo čak 355 tisuća ljudi. Kad sam dublje zagrebala u priču, shvatila sam i zašto. Kći Aarona Spellinga, nekoć najmoćnijeg producenta na svijetu, rođena je sa zlatnom žlicom u ustima, no tata nikada nije imao vremena za nju, mama je nije voljela, dečki su je iskorištavali i vrijeđali, a drugi muž, od kojeg se sada razvodi, prevario ju je sa starletom. Poruka ove priče više je nego jasna - najvažnije stvari na svijetu ne mogu se kupiti novcem. Koji je Tori u međuvremenu spiskala na gluposti pa je pitanje kako će othraniti svoje petero djece.

image

Mia Misulin i Ivana Čuljak Lošić

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Mia Musulin razgovarala je sa slastičarkom Ivanom Čuljak Lošić

Kada bih jednom riječju morala opisati slastičarku Ivanu Čuljak Lošić, vlasnicu slatkog biznisa Neka jedu kolače, to bi bila hrabrost. I to ne samo zato što je u jeku pandemije zaplovila poduzetničkim vodama već i zato što se još 2012., nakon što je postala sigurna da je slastičarstvo njezin poziv, gladna znanja otisnula u svijet. Ispričala mi je kako se odlučila za nomadski način života i s nešto ušteđevine prvo otputovala u Meksiko, gdje je radila u jednom restoranu, a zatim i na drugi kraj svijeta u Novi Zeland u kojem se zaposlila u njihovoj najpoznatijoj slastičarnici. Na njezinoj je listi želja još pola svijeta, a iako trenutačno živi u Zagrebu, priznala mi je da joj - i dalje tajnih - prekooceanskih planova ne nedostaje.

Uz novu Gloriju donosimo i kupone za najpovoljniji shopping uz 30% popusta u trgovinama diljem Hrvatske, a korisnike Zaba Mastercard® kartice očekuju dodatne pogodnosti! Ovo je jedinstvena prilika da na vrijeme kupite božićne darove za svoje najmilije.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

WILLIAM I HARRY Kako su tabloidi zavadili prinčeve

SAMIR HADDAD Novo zanimanje u mirovini

MODA Virgil Abloh: odlazak genijalca

STIL ŽIVOTA Božićna bajka u zagrebačkom Etnografskom muzeju

KUHINJA: IVANA ČULJAK LOŠIĆ Slatki put oko svijeta

PUTOVANJE: PETRA KURTELA Ženska avantura u Utahu

FELJTON: LADY GAGA Godinu i pol u koži ubojice

Linker
20. travanj 2024 20:36