Retro je opet in!

Modni klasik koji je popularizirala Coco Chanel ni ove sezone nećemo željeti zaobići

U novom broju Glorije IN sve je u znaku retra. Mi smo optimistični i ne objašnjavamo to nedostatkom inventivnosti novih generacija nego time što se tek s vremenskim odmakom može jasnije vidjeti vrijednost određenih trendova - koje bi bilo šteta ne ponoviti. Među njima su i crno-bijele pruge, klasik kojem smo posvetili modnu temu broja, a koji dominira u novim dizajerskim kolekcijama.

Uzorak je popularizirala francuska dizajnerica Coco Chanel koja se oduševila izgledom i udobnošću uniforme mornara iz Bretanje čija je originalna majica imala 21 bijelu i 21 tamnoplavu, odnosno crnu prugu. Od onda ga iz sezone u sezonu dizajneri predstavljaju u elegantnim i ležernim kolekcijama odjeće i dodataka. Prugice su i tipičan uniseks uzorak, a u sezoni proljeće/ljeto 2021. naglasak je na sportskom dojmu. Stoga su, uz klasičnu pamučnu majicu dugih rukava, u trendu sportske majice s kapuljačom i pamučni puloveri V-izreza koji podsjećaju na dres nekog sportskog kluba. Kombiniraju se s odjevnim komadima od crne kože te robusnom obućom, a odvažan dojam takve kombinacije naglasit će nakit te ostali modni detalji hladne boje srebra.

image
Crno bijelo
FOTOGRAFIJE: PROFIMEDIA

Ni svijetu ljepote nisu strana "reizdanja" poznatih hitova: u make-upu i frizuri poželjna je, naime, estetika osamdesetih.

Nosi se stepenasto šišana kosa nadahnuta ‘fudbalerkom’ te žestoki make-up na usnama i očima. Zahvaljujući sofisticiranim formulama kozmetičkih proizvoda, naizgled nespojivi crveni ruž i plavo sjenilo mogu izgledati vrlo chic, nimalo zastarjelo i kaotično.

I naša sugovornica u gastro bloku, blogerica i stilistica hrane Janja Benić, svoju maštovitu kuhinju temelji na tradicionalnim receptima - ali obogaćenim novim začinima - i moderno ih prezentira. Ohrabrujemo i one manje vješti u kuhinji da isprobaju njene prijedloge ručka ili deserta, jer Janja detaljno objašnjava svaki korak pripreme. Želimo vam još jedan dobar vikend.


Do iduće subote,

Vaša Gloria IN

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
24. travanj 2024 23:14