Vedran Peteh
Čitajte samo u novoj Gloriji!

Ministrica Divjak pokazala je svoju dosad nepoznatu stranu, a naš poznati redatelj svoj razrušeni dom

Dva naša novinara i dva fotografa otkrivaju četiri priče koje ćete moći čitati samo u novom broju magazina Gloria. Sve su redom jako zanimljive, ali i nastale u vrijeme strašnih događaja koje posljednjih dana svi jednako teško proživljavamo.

S puno entuzijazma radili smo na novom broju magazina Gloria. A onda se, kao da pandemija koronavirusa nije bila dovoljna, dogodio i razoran potres u Zagrebu. Svi su ti događaji na neki način "uredili" stranice koje su pred nama. Naši sugovornici otvorili su nam vrata svojih razrušenih domova, ističući kako ih potres, ali ni koronavirus neće omesti u povratku u normalan život, a naši fotografi i novinari napisali su zanimljive "crtice" kako se stvarao ovaj broj magazina Gloria.

Matej Dokić

Matej Dokić sa sigurne se udaljenosti družio s Terezom Kesovijom

Iako sam dosad snimio stotine portreta, ovaj mi je bio kao prvi - jer sam s Terezom Kesovijom radio u posve novim fotografskim uvjetima. ‘Drži razmak, nemoj ulaziti u stambeni prostor, prenesi sigurnost i pozitivu...’, ponavljao sam samom sebi prije dolaska na adresu naše estradne dive, a na kraju sam ja bio taj koji je bio uplašen. Srećom, vedar duh i širok osmijeh Tereze Kesovije otopili su sve probleme. Napravili smo odlične fotografije i pritom se zabavili. Divim se Terezinoj želji da u ovim teškim trenucima ima potrebu poslati poruku koju bi svatko trebao čuti - i primijeniti. #ostajemdoma


Zagreb 23032020 posljedice potresa Palmoticeva ulica
ARSEN I NATASA OSTOJIC
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Kruno Petrinović posjetio je Arsena A. Ostojića jutro nakon potresa

S prijateljima Natašom Badovinac Ostojić i Arsenom A. Ostojićem posljednji put sam se izljubio i izgrlio na sprovodu zajedničkog prijatelja Olega Mađora, jedinstvenog zagrebačkog frajera, jednog predivnog sunčanog dana lanjske jeseni na Krematoriju. Tada smo si obećali da se moramo više i češće družiti, ali kako to obično biva - od toga nije bilo ništa. Ponovno nas je spojila nesreća i dan kada su se svi Zagrepčani bez iznimke zbog potresa probudili u isto vrijeme - u 6 sati i 24 minute. No, nismo svi jednako stradali, a Nataša i Arsen su među mojim poznanicima - najgore prošli. Premda njihov dvoetažni stan na prestižnoj adresi trenutačno izgleda kao gradilište, oni ne gube vjeru i optimizam i nadaju se da je ovime Zagreb ispunio svoju stoljetnu kvotu kad je o potresu riječ.


zagreb 20.03.2020
Blazenka divjak
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Kristinka Šćavina uspjela je raztkriti privatno lice ministrice Divjak

Da mi je netko rekao kako ću intervju s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak raditi na klupici u zagrebačkom Art parku, rekla bih mu da se šali. Međutim, pandemija koronavirusa naučila nas je da nove okolnosti traže nova rješenja, a njezino pokretanje škole na daljinu pokazalo se - odličnim. Poznato je da ministrica među novinarima slovi kao ‘zakopčana do grla’ kad je privatni život u pitanju, no kad sam joj pokazala mail ohrabrenja i podrške oko online nastave koji je prošlog tjedna roditeljima 5.a razreda OŠ Matije Gupca poslala razrednica moje kćeri Lole, potpuno se oduševila i pokazala svoju dosad nepoznatu stranu. I tako smo doznali mnogo toga i o samoj ministrici - koja je jedna od onih koje ulijevaju povjerenje. A takvih nam u ovim vremenima uistinu treba.


Making off Novogodisnja naslovnica 
Ivan posavec
Zagreb.
Fotograf Matej Dokic 
Gloria
Matej Dokić

Ivan Posavec ponovno se družio s Jožom Manolićm, ovoga puta za njegov 100. rođendan

Tijekom četiri desetljeća fotografske karijere nebrojeno mnogo ljudi bilo je ispred mog objektiva, ali još nikad netko tko ima 100 godina. Tu čast imao sam s neuništivim Josipom Manolićem koji mi je prvo rekao: ‘Ne idite blizu!’. Ne zato što je pomislio da sam neki neprijatelj - često sam ga fotografirao tijekom 90-ih kad je bio politički aktivan - već zato što dobro zna koliko koronavirus može biti opasan za osobe njegove dobi. Stoga sam stavio zaštitnu masku, uzeo dugački fotoobjektiv i držao se udaljenosti od četiri-pet metara. Joža Manolić teško se kreće i govori, ali 10-minutno poziranje odradio je besprijekorno.


U novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka, 26. ožujka, čitajte i:

EKSKLUZIVNO - JELENA I MOMČILO OTAŠEVIĆ: Razdvojeni u potresu i pandemiji

SPECIJAL - POTRES U ZAGREBU: Život u ruševinama

ŠPANJOLSKI KRALJ FELIPE VI.: Kako je tatin sin postao miljenik nacije

TOM BRADY: Novi život zvijezde američkog nogomet

MIRJANA ORBAN: Rutina pomaže psihi

VJEŽBANJE U SAMOIZOLACIJI: Ostanimo fit i oslobodimo se stresa

Linker
23. travanj 2024 07:45