samo u novoj gloriji

Lana Jurčević vodi nas u novu eru ženstvenosti: ‘Život mi nije savršen, a ni tijelo‘

Zagrebačka pjevačica umorila se od težnje da se prikaže u idealnom svjetlu: više ne želi skrivati ‘višak’ kože, celulit i podočnjake niti koristiti filtere na svojim fotografijama - čak ni u kampanji za kozmetiku koju proizvodi s dečkom Filipom Kratofilom.

Zagrebačka glazbenica i poduzetnica Lana Jurčević (36) još je jednom dala do znanja da joj je dosta promoviranja nerealno savršenih tjelesnih proporcija na društvenim mrežama. I prije godinu dana i sada na besmislenost pretjeranog obrađivanja fotografija upozorila je objavljujući video na Instagramu - s tim da je ovoga puta ponosno istaknula višak kože na trbuhu i nadlakticama. “Ja vidim ovdje jedan ozbiljan problem. A to je samo da moram pod hitno pospremiti stan. Drugo ništa ne moramo, osim ako... želimo”, poručila je svojim obožavateljima, a hejterima pokazala - srednji prst. Da zasluženo nosi titulu pokretačice hrvatskog “body positivity” pokreta, čiji je cilj osnažiti pojedinca da prihvati samog sebe bez obzira na fizički izgled, dokazala je i snimajući ljetnu kampanju za svoju kozmetičku marku La PIEL, za čije se poslovanje brine i njezin dečko, Zagrepčanin Filip Kratofil. Za modele je angažirala stvarne žene - kupce okupljene pod sloganom “stvarna ja” - koje su pisale poruke ohrabrenja drugim ženama.

"Ženskom rodu se usred ljeta ništa ljepše nije moglo dogoditi nego da se napokon prestane opterećivati - izgledom. Neretuširana zvijezda naše naslovnice, pjevačica Lana Jurčević, dodatno je osnažila taj trend, koji će svima nama, nesavršenim ženama, donijeti olakšanje. Moram priznati, malo mi je laknulo još neki dan kada su mediji objavili fotografije Mirke Federer, supruge jednog od najboljih tenisača svijeta Rogera Federera, kako s obitelji uživa na Malom Lošinju. Mirka je nekadašnja vrhunska tenisačica, mama četvero djece i žena u najboljim godinama (43) koja se nikome ne mora dokazivati niti objašnjavati zašto više nema liniju vrhunske sportašice. Možda joj je dosta vojničkog drila pod kojim je u mladosti živjela, možda je u stresu jer su djeca još mala, možda je naprosto poželjela uživati u životu bez ograničenja..", kazala je Alenka Ostrihon, glavna urednica svih Glorijinih izdanja.

image
PRIVATNI ALBUM

Osim priče s naslovnice, naš novinar Damir Leljak priredio je i veliki intervju s francuskim glumcem Tchékyjem Karyom

Rijetko kad imam tremu prije intervjua, no dok sam na Televizijskom festivalu u Monte Carlu čekao razgovor s Tchékyjem Karyom, uhvatila me lagana nervoza. Nepotrebno, jer francuski glumac kojeg pamtim još iz filma ‘Nikita’ bio je vrlo otvoren, opušten i jednostavan - što i jest odlika velikih ljudi. Odgovorio je na sva moja pitanja, čak i privatna, a iako su organizatori inzistirali da se zbog pandemije izbjegavaju fotografiranja sa zvijezdama, sam je predložio da na kraju napravimo selfie - što nisam mogao odbiti.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Olimpijska predstavnica Bojana Bjeljac novinarki Miji Musulin otkrila je sve o svom sportskom i životnom putu

Trčanje mi definitivno nije omiljena aktivnost, no hrvatska olimpijska predstavnica u maratonu Bojana Bjeljac i njezin dugogodišnji trener Mladen Kršek uspjeli su me uvjeriti da i ono može biti zabavno. Dok smo razgovarale u zelenom zagrebačkom Maksimiru, gdje često trenira kao članica Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac, Bojana mi je opisivala bajkovite lokacije uz rijeke Unu i Sanu na kojima je s 23 godine počela rekreativno trčati. I otkrila da impresivne rezultate koje je postigla u proteklih devet godina ponajviše duguje dvije godine starijoj sestri i ocu, koji ih je podizao kao samohrani roditelj.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Snježana Dragojević Harapin razgovarala je s Alfijem Kabiljom

I kad pomislim da o njegovom impresivnom stvaralačkom opusu, golemoj životnoj energiji i poznatom hedonizmu znam gotovo sve, skladatelj Alfi Kabiljo uvijek me uspije iznenaditi. Tako je bilo i tijekom razgovora u njegovom omiljenom kafiću na plaži u Poreču, gdje godinama ljetuje. Iako je široj javnosti najpoznatiji kao “otac hrvatskog mjuzikla”, poznati glazbenik okušao se u svim muzičkim formama, u zemlji i inozemstvu, a tijekom razgovora o nagradi ‘50 godina’, koju mu je Motovun Film Festival dodijelio za filmsku glazbu, Alfi Kabiljo otkrio mi je i kako je prošao njegov razgovor s Miroslavom Krležom, koji mu je najbolji film i najdraža filmska scena sa Sharon Stone, s kojom se družio tijekom rada u Hollywoodu.

image
Gloria produkcija

U ovom broju magazina Gloria pročitajte i ove zanimljive priče:

  • TOMISLAV ČORIĆ: Ministar u zelenoj akciji
  • HARVEY WEINSTEIN: Nove optužbe za osuđenog silovatelja
  • INTERVJU: TCHÉKY KARYO: Nisam monah, ali živim zdravo
  • LJEPOTA: KATE MOSS: Zauvijek model
  • ZDRAVLJE: Psihologinja Marija Juzbašić o važnosti kolektivnog duha
  • MODA: IKONA STILA: Anne-Marie
  • STIL ŽIVOTA: DUBRAVKA ŠEPAROVIĆ MUŠOVIĆ: Vrtna pozornica operne dive
  • KUHINJA: IVICA ČIKEŠ: Uz pjesmu se bolje jede
  • PUTOVANJE: SICILIJA: Josipa Kusić na otoku sunca, spomenika i dobre hrane
  • FELJTON: NICO: Lijepa i prokleta
Linker
15. travanj 2024 15:54