BRZI RECEPT

Košarice s jagodama

Sezona je sočnih jagoda, pravih proljetnih kraljica voća kojima rijetko tko može odoljeti, a koje su još ukusnije u kombinaciji s prhkim tijestom i ukusnom kremom. Donosimo vam recept za neodoljive košarice s jagodama.

Prhko tijesto: 17 dag brašna, 6 dag šećera u prahu, malo soli, 11 dag maslaca, 1 žumance

Krema: 4 dag gustina, 10 dag šećera u prahu, 5 dl mlijeka, 1 vanilin šećer, 3 žumanca, 2,5 dag maslaca

Dodatak: 20 dag jagoda

Priprava: Od brašna, šećera u prahu, soli i maslaca umijesite mrvičasto tijesto. Dodajte žumance i izradite homogenu smjesu. Ostavite pola sata u hladnjaku. Kalupiće namastite, obložite tijestom i pecite 20-ak minuta na 180° C. Za kremu pomiješajte gustin, 3 dag šećera u prahu, mlijeko i vanilin šećer. Miješajte na vatri dok ne zakuha. Mikserom tucite žumanca s preostalim šećerom, dodajte pola čaše prokuhanog mlijeka i izmiješajte. Ulijte u ostatak mlijeka i stavite na vatru. Miješajte dok se ne počne zgušnjavati pazeći da se nezalijepi za dno. U napola

hladnu kremu umiješajte maslac narezan na listiće. Ohlađene košarice napunite hladnom kremom te poslažite narezane jagode.

Pripremile Slavica Šagolj i Vesna Gregl

Linker
26. travanj 2024 03:33