iStock
Moja oaza

Kako se u vlastitom domu osjećati čim bolje: Ovi trikovi u tome mogu pomoći

Trend u uređenju doma jest odabir mekih tkanina te toplih tonova čiji je kolorit inspiriran šumskim pejzažima.

Trend u uređenju doma jest odabir mekih tkanina te toplih tonova čiji je kolorit inspiriran šumskim pejzažima.

Kod kuće ili u prirodi - to su uglavnom bili glavni “migracijski pravci” u protekloj godini. Isti trend nastavlja se i u prvom kvartalu 2021., zbog pandemije, ali i novih, zdravijih navika.

Dio šumskih pejzaža - kojima ste se divili u šetnjama vikendom - unesite i u vlastiti dom. Prirodni materijali i zemljane boje hit su u uređenju interijera, i to ne samo u vikendicama ili ladanjskim kućama već i u stanovima.

image
Zemljane nijanse donose mir, a drvo sugerira stabilnost postojanost.
UNSPLASH

Od keramičkog posuđa do drvenog namještaja i kožnatih fotelja - poanta je da koloritom i materijalima mekim na dodir učinite životni prostor oazom mira i da postignete ugodu kakvu osjećate dok šećete na svježem zraku.

image
U dom unesite zelenilo u tegli, kao dio stalnog postava kućne scenografije, a posuđe obogatite keramičkim komadima, poput ovih Studija Pepel umjetnice Martine Franić.
STUDIO PEPEL

DOM PRETVORITE U PRIRODNU OAZU KOJA VAM DONOSI MIR - UZ POMOĆ SVIJEĆA S MIRISOM BREZE, ČEMPRESA I SMREKE.

Drugim riječima, u novoj godini zadržimo nove dobre navike - provodeći vrijeme u prirodi - a dio te prirodne čarolije pokušajte oživjeti i kod kuće.

Ne zaboravite na mirise...

image
Svijeća iz Osynlig kolekcije, miriše na brezu i smreku.
IKEA

Kad je spavaća soba u pitanju, budite posebno pažljivi prema sebi - birajte najbolje, odnosno okruženje u kojem ćete se najbolje osjećati. Prirodne tkanine i zemljani tonovi topla su preporuka ako želite osjećaj mira i ugode.

image
Posteljina i zavjese od organskog pamuka brenda Lunilou
PRESS
Linker
26. travanj 2024 21:03