Mario Kučera
Čitajte samo u novoj Gloriji!

Junakinje Petrove bolnice: Tko su žene koje su vodile akciju spašavanja nedonoščadi nakon potresa

Dva naša novinara i dva fotografa otkrivaju četiri priče koje ćete moći čitati samo u novom broju magazina Gloria. Sve su redom jako zanimljive, ali i nastale u vrijeme strašnih događaja koje posljednjih dana svi jednako teško proživljavamo.

Glavna urednica Glorije Alenka Ostrihon otkriva koja je bila agenda novog broja magazina, kojega smo pripremali i dalje pod nevjerojatnim emocionalnim šokom.

"Zadali smo si zadatak pronaći osobe koje su izvele herojski čin spašavanja nedonoščadi iz zagrebačke Petrove bolnice jutro nakon potresa. I u tome smo uspjeli. Iskreno ću vam priznati, svi smo barem malo zasuzili dok smo čitali priču naše Kristinke Šćavine" kaže Alenka Ostrihon.

Naša Kristinka je, naime, razgovarala sa svih pet žena, junakinja iz Petrove bolnice, zahvaljujući kojima su dječica (najmanje je u tom trenutku težilo samo 590 grama) spašena.

Da je ženska snaga nevjerojatna, pokazuju i druge priče koje smo za vas pripremili. Istaknimo samo zvijezdu naše nove naslovnice, TV voditeljicu i fitness trenericu Renatu Sopek, kojoj u ovim teškim vremenima također treba mnogo snage. Naime, njezina je majka onkološka bolesnica, a zbog pandemije koronavirusa pripada posebno ugroženoj skupini. U svojoj ispovijesti Renata je još jednom apelirala na sve da poštuju sigurnosne mjere. A to vas molimo i mi kroz akciju #ostajemdoma.

Također, donosimo i crtice naših novinara i fotografa koji pišu kako su nastale njihove priče za ovaj broj magazina Gloria.

Privatni album

Iliana Kljaić donijela nam je ekskluzivu iz Amerike

Kažu da do svake osobe vodi šest poznanstava, a meni je do američke glumice Chloë Sevigny trebalo samo jedno - njezin životni partner Siniša Mačković. Moja ‘veza’ s njim duga je tridesetak godina. Kao klinci smo se igrali u Zaprešiću, a kontakt smo održali i kad se on s obitelji odselio u Australiju, gdje sam ih ja posjetila prije deset godina. Ubrzo nakon toga posao ga je odveo u New York, gdje je upoznao Chloë, a zahvaljujući tome - postao naša tema u trenutku kad smo doznali da iščekuju rođenje prvog djeteta. Ipak, ovaj put tema nam je njegova draga, njene pripreme za porođaj i život u američkom žarištu zaraze koronavirusom.

Privatni album

Karmen Miletić otkriva beauty rutinu poznatih dama u izolaciji

U svom ‘kućnom uredu’, nenašminkana i neuredne kose, pomislila sam - hoće li moje sugovornice u ovim nemilim vremenima htjeti razgovarati o naizgled banalnoj temi kao što je održavanje kozmetičke rutine uz moto #ostajemdoma. No sve redom - PR stručnjakinja Lana Klingor, pjevačica Neda Parmać, manekenka Nevena Dujmović, TV voditeljica Mirna Maras Batinić, atletičarka Sandra Perković i glumica Katarina Strahinić - otklonile su moje sumnje i potvrdile da ‘voljeti sebe’ znači i voljeti bližnje te priznale da im dobra frizura ili uređeni nokti dižu moral kad im je teško.

Privatni album

Ines Stipetić piše o hvalevrijednom poduhvatu chefa Marina Medaka

Teško je bilo čuti glas chefa Marina Medaka, koji je nekad bio pun optimizma, a danas je na rubu očaja. Kao i svi hrvatski ugostitelji, zabrinut je za budućnost svog posla, no za njega zasad nije opcija dijeliti otkaze, nego tražiti načine kako zadržati svih 60 zaposlenih u restoranu, dvije mesnice i dva ulična lokala - koje je, osim korone, pogodio i potres. Trenutačno se, otkrio mi je, preusmjerio na proizvodnju gotove hrane, a unatoč svim nedaćama, ostao je velik. Najgori tjedan u novijoj zagrebačkoj povijesti, nakon razornog potresa, chef Medak proveo je radno - pripremajući sa svojim timom besplatne obroke za volontere u službi Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Privatni album

Mario Kučera odradio je lavovski posao u KB Dubrava

Vozeći se polupustim ulicama bez zaštitnih rukavica i maske, razmišljao sam hoće li me uopće pustiti blizu bolnice gdje sam trebao snimiti junakinje iz Petrove. Međutim, dočekala me Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju, i propisno opremila haljetkom i ostalom zaštitnom opremom. Liječnice i sestre iz bolnice u Petrovoj na privremenom boravku u KB-u Dubrava, onako pozitivne, divne i bez obzira na umor spremne na suradnju i poziranje, uljepšale su mi dan.


U novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka, 2. travnja, čitajte i:

EKSKLUZIVNO - RENATA SOPEK: U strahu za život mame Ružice

TANYA GOLESIC: Karantena se u Hamptonsu lakše podnosi

ROMANA MATANOVAC VUČKOVIĆ: Nema predaje za ravnateljicu razorenog HGZ-a

STIL ŽIVOTA: Posve drugačiji Uskrs

REESE WITHERSPOON: Plavuša s Harvarda ponovno jaše

NOVI MODEL BIZNISA: U restoranskim kuhinjama se i dalje radi punom parom

Linker
06. travanj 2024 01:46