David Atlan
gloria glam

Isabelle d'Ornano: Prva dama francuskih mirisa

Novi broj magazina Gloria Glam, koji je na kioscima od 13. veljače, sav je u znaku mirisa: osim velikog intervjua s Isabelle d'Ornano, suvlasnicom francuske kozmetičke kuće Sisley, donosi i priču o pariškom Le Grand Musee du Parfum, muzeju posvećenom mirisima te pregled najzanimljivijih parfema za nadolazeću sezonu.

Iako joj je već 80 godina, grofica d'Ornano smatra da još uvijek može doprinijeti obiteljskoj tvrtki, a tome u prilog govori i novi parfem kuće Sisley, Izia, nazvan upravo po njoj - tako su je zvali roditelji dok je bila dijete. U srcu mladenačkog parfema je esencija ruže, koja jednu od najbogatijih francuskih udovica podsjeća na djetinjstvo i Poljsku iz koje potječe.

A koliko Francuzima znače parfemi dokazuje i novootvoreni Le Grand Musee du Parfum, smješten u nekadašnjem sjedištu kuće Christian Lacroix u Parizu. Parfemska je industrija inače četvrta grana francuske ekonomije, a parfem drugi na ljestvici izvoznih proizvoda pa ne čudi da je ideja o osnivanju ovakvog tipa muzeja potekla upravo iz biznisa.

Legende o povijesnim osobama u čijem su životu parfemi imali važnu ulogu

Sve o jednom od trenutačno najzanimljivijih muzeja na svijetu možete pročitati u novom izdanju luksuznog dvomjesečnika Gloria Glam uz koji će svaka čitateljica na poklon dobiti uzorak parfema Izia!

Linker
20. travanj 2024 10:40