Samo u novoj Gloriji

Heroina na prvoj liniji obrane! Ana Šarić bori se u splitskoj bolnici protiv Covida, riskirajući vlastito zdravlje

Posljednjih osam mjeseci za splitsku liječnicu Anu Šarić bilo je veoma izazovno razdoblje - u zaštitnom odijelu i s vizirom na licu radila je dvostruke smjene na odjelu intenzivne njege, gdje se brinula o najtežim pacijentima s Covidom, riskirajući vlastito zdravlje jer je i sama prije nekoliko godina preboljela karcinom.

"O požrtvovnosti zdravstvenih djelatnika u borbi s koronavirusom u proteklih osam mjeseci ispisani su brojni članci, a njihova snaga, znanje i ljubav prema tom humanom pozivu najveća su nam nada otkako raste broj zaraženih. S kojim se izazovima nose liječnici, medicinske sestre, tehničari, ali i drugo bolničko osoblje ispričala nam je splitska anesteziologinja Ana Šarić, koja se od početka pandemije brine o pacijentima s najtežim oblikom Covida. Njezino iskustvo, koje dijele i svi Anini kolege, svima nam treba biti poruka da ni u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti koliko je važno i dalje se držati socijalne distance i nositi zaštitne maske", piše o velikoj priči novinarka Dolores Tolić.

image
Privatni album

Ne propustite! U novom broju Glorije pronaći ćete kupone s popustima do 40% u Arena Centar i Arena Park trgovinama povodom njihovog jubilarnog desetog rođendana!

image
Gloria

"Nije bilo lako posljednjih dana s distance promatrati kako će završiti izbori za američkog predsjednika. Na kraju, mislim da žene diljem svijeta mogu biti zadovoljne. Prva dama postat će Jill Biden koja će i nakon ulaska u Bijelu kuću zadržati svoj posao sveučilišne profesorice, dok na mjesto potpredsjednice SAD-a dolazi Kamala Harris, prva žena i još k tome prva Afroamerikanka na toj funkciji. Iz njezinih dosadašnjih postupaka jasno je da je riječ o dosljednoj i autentičnoj osobi, o političarki novog kova u čijem djelovanju neće biti vrijeđanja, podmetanja, iznošenja laži", piše o najvećoj svjetskoj vijesti naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
Maja Posavec/CROPIX

Velika priča o životu prve obitelji SAD-a

"Dok sam, poput mnogih u svijetu, napeto pratio iscrpljujuću američku predsjedničku utrku s preponama, odjednom su mi se pred očima ukazali John Wayne s rakunskom kapom na glavi, Richard Widmark koji cilja iz puške sedmocijevke, juriš iskićenih meksičkih konjanika i slični prizori iz starog dobrog vesterna 'Alamo'. Protrljavši oči crvene od nesanice, shvatio sam da zapravo gledam jednu uvrnutu, Trumpovu verziju Alama, gdje on glumi Johna Waynea, ali umjesto rakunske kape na glavi ima - čudnovatu frizuru. Iako je u demokratskoj borbi izgubio izbore, najavljuje da će Bijelu kuću poput tvrđave braniti od onih koji su mu ukrali izbore. U filmu su branitelji Alama bili dobri momci i zna se kako su završili. O Trumpu se može reći sve osim da je dobar momak i zna se kako će završiti njegov osobni Alamo. A o tome ćemo jednog dana gledati u nekom drugom filmu", ocjenjuje američku izbornu bitku Nevio Pintar.

image
ROBERT TOMIC/CROPIX

Bolni oproštaj od legende hrvatskog glumišta

"Koliko god je voljela društvo i druženja - što veća, to bolja - glumica Vera Zima rijetko je davala intervjue. Mislila je da njezin posao dovoljno govori o njoj, a medijske nastupe prepuštala je mlađim kolegicama. No, kad je ljetos dobila Nagradu za životno djelo Vladimir Nazor, mislila sam da je trenutak da se nađemo i da napokon ispriča sve što nismo znali o njezinu životu i bogatoj umjetničkoj karijeri. No, iscrpljena od operacije i borbe sa zloćudnom bolesti, rekla je da sad nije pravi trenutak te mi obećala da ćemo se vidjeti najesen, kad 'dođe malo k sebi'. Na žalost, nismo se uspjele naći i umjesto velikog životnog intervjua s Verom, sada joj pišem nekrolog - u nadi da sam uspjela dočarati koliko je bila vedra osoba i velika glumica", piše Ines Stipetić o odlasku velike glumice.

image
Gloria

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

LADY DIANA Prevarena princeza

KIM VUKADIN, LAURA HRLE, MARKO ČEKO, JOSIPA KOLETIĆ Mlade nade hrvatskog sporta

LJEPOTA Tajna mladolikog izgleda Ive Majoli

MODA Ikona stila: Emilia Clarke

ANA-MARIJA PERCAIĆ Žena je ženi majstorica

KUHINJA: VEDRANA ŠAJN Romski specijaliteti

PUTOVANJE: TEA GRGINOVIĆ Drugi dom na Azorskim otocima

FELJTON: MATTHEW MCCONAUGHEY Sve tajne holivudskog zavodnika

Linker
14. travanj 2024 00:46