Tužan kraj

Godina najveće tuge Nikoline Ristović: Iznenadni odlazak njezinog vječnog zaštitnika

Nakon što je jedva ostala živa zbog trovanja ugljičnim monoksidom, zagrebačka voditeljica ostala je bez oca, a sada i bez supruga.

Prije samo mjesec dana TV voditeljica Nikolina Risto­­­vić (46) uživala je sa suprugom Vidojem Ristovićem i njihovom sedmoipolgodišnjom kćeri Unom Sofijom na idiličnom putovanju po Španjolskoj. Činilo se da je vjerojatno najteža godina u njezinu životu napokon daleko iza nje. Naime, 2021. u veljači ona i kći jedva su preživjele trovanje ugljičnim monoksidom, a u rujnu se zauvijek oprostila od oca Ivana Ivice Pišeka, koji je preminuo u 75. godini. Baš kad je pomislila da je najgore iza nje, uslijedio je novi udarac, možda najgori dosad - prošlog je vikenda, posve nenadano, postala udovica. Njezin suprug, povjesničar umjetnosti, preminuo je u 44. godini pod zasad nerazjašnjenim okolnostima.

image

Vidoje i Nikolina Ristović

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Obdukcija je pokazala kako je “do smrti došlo zbog respiratorne insuficijencije, ko­­­ja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića” - kako je izjavio Viktor Ristović, Vidojev otac.

Kristinka Šćavina donosi priču o Nikolini Ristović

image

Kristinka Šćavina

GLORIA PRODUKCIJA

Kad sam prošle godine razgovarala s TV voditeljicom Nikolinom Ristović nakon što su se ona i sedmoipolgodišnja kći Una Sofija umalo otrovale ugljičnim monoksidom - od čega je mjesecima trpjela posljedice i liječila se, činilo se da je to više nego dovoljno nevolja za jednu godinu. Zato me, kao i sve, šokirala vijest da je iznenada u 44. godini preminuo njezin suprug, beogradski povjesničar umjetnosti Vidoje Ristović. Poznajem je godinama i vjerujem da će smoći snage nositi se s tim golemim gubitkom hrabro i dostojanstveno - jer ona je uvijek bila takva osoba - a kako će odbolovati tugu u svoja četiri zida, zna samo ona.

Snježana Dragojević Harapin razgovarala je s Vesnom Mudrinić

image

Snježana Dragojević Harapin

GLORIA PRODUKCIJA

Životna priča Vesne Mudrinić sa strane se doima poput scenarija za još jedan film o ostvarenju američkog sna. No, da san postane stvaran, potrebno je puno rada, učenja, hrabrosti i samopouzdanja, što je svojim primjerom Vesna i dokazala. Nakon što je diplomirala pravo i nekoliko godina radila kao odvjetnica, napustila je siguran posao i otišla u inozemstvo, na prestižan studij za akupunkturu. S jednakom strašću kao i pravni, završila je i drugi fakultet, a njezin je centar za akupunkturu vrlo brzo postao nezaobilazno mjesto za sve koji uz službenu medicinu za ozdravljenje koriste i blagodati alternativnih terapija. Vesnina posvećenost, sigurnost i profesionalni pristup radu pokazuju da promjena posla, čak i dijametralno suprotna prijašnjem, nije nemoguća, nesigurna misija, već put da radimo posao koji volimo.

Dora Mikola razgovarala je s članicama ženske mreže Hrabre sestre​

image

Dora Mikola

GLORIA PRODUKCIJA

Nakon što je slučaj Zagrepčanke Mirele Čavajde izašao u javnost, zapitala sam se jesu li sve žene koje dožive slična iskustva ostavljene na milost i nemilost našeg sustava. Da nije tako, pokazuju članice udruge Hrabre sestre koje su od osnutka 2020. pomogle da oko 70 žena ostvari pravo na pobačaj zajamčen zakonom. Hrabre sestre čine učiteljice, liječnice, trgovkinje... neke su i same proživjele traumu prekida trudnoće i sve imaju isti cilj - pružiti podršku onima čija su prava uskraćena. One ne osuđuju, ne propitkuju, već djeluju i trude se vratiti ženama osjećaj sigurnosti i vjeru da ipak u ovome svijetu postoji netko kome je stalo, pa čak i kad im drugi okrenu leđa.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije od četvrtka 12. svibnja potražite i druge zanimljive teme

MICHAEL PETERSON Život kao scenarij za 'Stubište'

TEREZIJA ZOKIĆ Naš razredni projekt u znaku Glorije

KIM KARDASHIAN Opasni život bez ugljikohidrata

LJEPOTA Marijana Mikulić: Bez mrlje na obrazu

BEZ BRIGE Hrvoje Handl i Ante Bagarić o sramu

MODA Ikona stila: Claire Foy

KUHINJA Jelovnik bez glutena fotografkinje i dizajnerice Kristine Fazinić

PUTOVANJE: HURGADA Egipatska avantura TV voditeljice Antonije Ćosić

FELJTON: ANNA WINTOUR Biografija o nježnoj strani ledene modne urednice

Linker
05. travanj 2024 03:11