Samo u novoj Gloriji!

Glavni urednik HRT-a uživa u novoj, najvažnijoj ulozi: ‘Naših 365 dana s Riom‘

Prosinac je stigao na kalendaru, a božićni duh u naša srca i ideje. Vođeni tim osjećajem da se više okrenemo ljudima koje volimo i stvarima koje nas vesele i koje želimo mijenjati uredili smo novi broj našeg i vašeg omiljenog ženskog magazina. Nadamo se da će vam se svidjeti čitajući ga, kao što je nama bilo zadovoljstvo dok smo ga za vas pripremali...

"Prošlog vikenda, dok sam bila na obiteljskom ručku, na mom Facebook profilu pojavila se obavijest od nekadašnje drage Glorijine suradnice, koja mi je poželjela skrenuti pozornost na nesvakidašnju božićnu akciju. Naime, djelatnici jednog zagrebačkog doma za starije odlučili su štićenicima pronaći prijatelje preko pisama kako bi im barem donekle ublažili čežnju za obitelji i bližnjima. Jedna od njih - gospođa Carmen - odmah me osvojila jer je za prijatelja poželjela nekoga tko, poput nje, voli čitati Gloriju. Kako smo poslije doznali, gospođa Carmen naša je dugogodišnja čitateljica i velika obožavateljica rubrike S kraljevskih dvora. Priznajem, srce mi se rastopilo jer sam u njezinom pogledu pročitala toliko emocija i čežnje za toplom riječi, pa makar ona bila ispisana i na papiru. Istog trenutka za gospođu Carmen i njezine prijatelje iz doma pripremili smo darove. Dok ovo pišem, pokloni su stigli na njihovu adresu i nadam se da su izmamili osmijehe na licima svih tih divnih ljudi. Zato, pišite pisma našim veteranima i pokažite im da vam je stalo, mnogi od njih su prestrašeni, osamljeni, bolesni... Pišite im jer je to ljudski i jer još uvijek - unatoč ludilu oko nas - nismo izgubili ni razum ni osjećaje." piše u novom broju magazina Gloria naša glavna urednica Alenka Ostrihon o divnoj akciji kojoj se i vi možete priključiti. Sve detalje doznajte na linku u nastavku.

Najdirljivija akcija ovih blagdana! Štićenici doma traže prijatelje: ‘Od obitelji su odvojeni još od ožujka‘


image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX CROPIX

Karmen Miletić donosi nam toplu priču s naslovnice

Kako zbog pandemije na teren izlazim rjeđe nego prije, veselim se svakom susretu uživo. Posebno ako je riječ o toplim obiteljskim temama poput one o prvom rođendanu malenog Rija Kovačevića koji se pokazao kao pravi ljubitelj fotografskog objektiva. Njegov otac Bruno Kovačević, glavni urednik svih televizijskih programa na HRT-u, osim sinovog rođendana ima još nekoliko razloga za slavlje - druga godišnjica braka sa suprugom Mateom te izlazak kompleta knjiga pod nazivom ‘ 365 sportskih priča’. Upravo su one, vjeruje Bruno, najbolji božićni dar za svakog klinca.

image
PRIVATNI ALBUM

Snježana Dragojević Harapin prenosi novu 'Žensku priču'

‘Najviše me rastužilo što mi podršku nije dala niti jedna žena iz firme.’ Rečenica koju je izgovorila moja sugovornica, žrtva spolnog uznemiravanja na poslu, koja je svoju hrabrost da prijavi zlostavljača platila premještanjem na slabije plaćeno radno mjesto, degradacijom, uništavanjem psihičkog i fizičkog zdravlja i financijskim problemima, neprekidno mi zvoni u glavi. I budi osjećaj ljutnje i bijesa: zašto i do kada će žrtva plaćati najveću cijenu? Ipak, nadam se da će ova strašna priča probuditi ostale, strahom blokirane žrtve spolnog i svakog drugog zlostavljanja da prijave nasilnike. Budite hrabre i zaustavite zlostavljače.

image
VEDREN PETAH/CROPIX

Damir Leljak upoznaje nas s pobjednikom Života na vagi

Koliko god to nekima zvučalo površno, priznajem da sam ljubitelj domaćih reality showova, a među njima je i ‘Život na vagi’. Zaista me dirnu priče nekih kandidata, oduševi njihova transformacija, ali i šokira činjenica da se u godinama kad bi trebali izlaziti, biti u vezama i stvarati karijere bore s prekomjernom težinom - i žive u nekom svom usamljenom svijetu. Ovogodišnji pobjednik Matej Petrović nikad nije bio ‘vuk samotnjak’, no kao bivši sportaš na vrijeme je shvatio da mora smršavjeti ako želi normalno i zdravo živjeti. Njegov primjer potaknuo je i mene da se pokrenem - iako nemam problema s pretilošću - pa svaki dan barem 45 minuta pješačim po svježem zraku.

image
Nova Gloria u prodaji od četvrtka!
FOTOGRAFIJE:


Ovaj broj ne propustite: Paket Gloria & Gloria Delicije za samo 20 kuna!

Bliže se blagdani, a s njima i vječna pitanja: kako ukrasiti dom, što pripremiti za svečani ručak ili večeru, kakve kolače ispeći.... Jer bez obzira na sve što nas je ružno snašlo u godini koja je na izmaku, barem nakratko nam treba odmak od svakodnevice i bijeg u nešto posebno, fino, ugodno... A dio tog bajkovitog ugođaja donosi u vaš dom i Glorijin gastro prilog Delicije, u nadi da će vam s receptima i savjetima biti inspiracija za nešto intimniji Badnjak, Božić i doček Nove godine.

Ana Grgić, chefica zagrebačkog hotela Esplanade, savjetuje kako prepoznati i pripremiti savršeni losos. Fotograf Kristijan Tabet otkriva svoj recept za sočnu blagdansku puricu. Petra Roško, Solinka koja se proslavila kao natjecateljica u TV glazbenom showu The Voice, odnedavno je postala slastičarka te je pripremila potpuno "bezgrešne" kolače s prirodnim sladilima, bez bijelog brašna i s vrlo malo jaja. Chef Marko Đurašević, nova zvijezda splitske gastro scene, pak prezentira slijedove u kojima spaja kulinarsko nasljeđe Japana s okusima i mirisima Mediterana.

Ekskluzivno za Gloriju vrata svojih zagrebačkih rezidencija otvorili su veleposlanici Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske i Švicarske i u Delicijama otkrili svoje kulinarske tajne i gastronomske favorite.

Blagdanskim slasticama koje je svojim fotografskim aparatom zabilježila Berislava Picek teško ćete moći odoljeti. A uz sve te divote godit će vam čaša pjenušca iz podruma međimurskog pjevača Mira Švende Žige. Ili božićno pivo iz samostana.

Izostalo je ovaj put jedino putovanje na neku atraktivnu destinaciju, jer baš i nisu vremena za hodanje po svijetu, a i u vrijeme blagdana nekako je ipak najljepše kod kuće.


image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

MATEJ PETROVIĆ Izgubio kile i našao ljubav

SANDRA GROZDANOV, ANA KARAKAŠ I MARIJA KRŽELJ TORBARINA Dobre vile malih Riječana

ISKUSTVO ZLOSTAVLJANE ŽENE Posao me koštao psihičkog zdravlja

MOJA OAZA Lara Antić i Hrvoje Prskalo

KUHINJA: DOMAGOJ JAKOPOVIĆ RIBAFISH I KASANDRA DRAGANIĆ Zaljubljeni u fine okuse

PUTOVANJE: VANNA BOJOVIĆ Blogerica u avanturi u Pakistanu

FELJTON: BARACK OBAMA Dugi put do obećane zemlje

Linker
25. travanj 2024 12:43