Život s dvije plesačice

Filip Vidović o djetinjstvu, plesu i zarukama: ‘Vjenčanje neće biti tako skoro‘

Zagrebački glumac govori o najdražim kazališnim ulogama, preranom odlasku svog oca Ivice Vidovića, a otkriva i kako balansira između partnerice u showu Ples sa zvijezdama te zaručnice Nataše Pavičević, majstorice salse.

Ni nakon treće emisije showa Ples sa zvijezdama zagrebačkog glumca Filipa Vidovića ništa ne može izbaciti iz takta. S mentoricom Paulom Jeričević suvereno je plesao u ritmu bečkog valcera, mamba i slowfoxa, pa je i dalje pri vrhu ljestvice na kojoj je sve manje parova. Osim što je prirodno talentiran za pokret, dobar rezultat zahvaljuje i svakodnevnim treninzima, koji traju i do četiri sata, najčešće dvaput dnevno, što nije nimalo jednostavno, s obzirom na to da u zagrebačkom HNK-u obnavlja predstave Ciganin, ali najljepši, Kafka na žalu i Gdje se kupuju nježnosti. Odnedavno igra i u Genijalnoj prijateljici pa, iako treba mnogo truda da bi sve to uskladio, Filip se planira vratiti i u teretanu gdje je dosad trenirao triput tjedno, smatrajući da tijelo od toga ima mnogo koristi.

Na upalu mišića se već navikao, no kako bi ih bilo što manje, prije plesnih treninga se dobro zagrije, a nakon njih istegne.

image

Filip Vidović je s mentoricom Paulom Jeričević briljirao u showu plešući mambo te su pri vrhu ljestvice.

LUKA DUBROJA

"Ples sa zvijezdama pratim od prve sezone i oduvijek sam želio sudjelovati u njemu. Presretan sam što sam sada dio toga. Ples sam zavolio kroz scenski pokret na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a samim time i svoje tijelo i nebrojene mogućnosti koje ono ima. Nastavio sam istraživati te mogućnosti kroz studij i nakon nekog vremena otkrio salsu. Zapravo je moj najbolji prijatelj krenuo prvi i kad sam vidio kako rastura, zaključio sam da ne mogu dopustiti da pleše bolje od mene", šali se Filip, kojeg su koraci tog vatrenog latinoameričkog plesa doveli i do ljubavne partnerice Nataše Pavićević, s kojom je u vezi pet godina.

Ona je, naime, profesionalna plesačica koja je u rodnoj Puli s 12 godina počela plesati jazz dance, a kad je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu upisala studij anglistike i komparativne književnosti, krenula je ozbiljnije trenirati salsu. Upoznala je i razne druge ulične i klupske plesne stilove, a nekoliko puta je bila na višemjesečnim edukacijama u New Yorku. Filipa je upoznala na jednom salsa plesnjaku.

image

Filip tvrdi da mu je zaručnica pomagala jedino u mambu, jer latinoameričke i standardne plesove nikad nije trenirala.

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Htjela me upoznati uživo jer sam joj prijavljivao pa otkazivao prijave za neke radionice, a ja sam mislio da mi je uletjela zato što joj se sviđam. I tako je sve počelo. Osvojila me jednostavnošću, toplinom i osjećajnošću. S jedne strane je odgovorna i ozbiljna voditeljica studija koja uvijek sve ima pod kontrolom, a s druge strane je spremna za zezanciju, glupiranje i spačke pa nam je uvijek zabavno", govori glumac, koji se s Natašom nedavno i zaručio. Vjenčanje, ipak, neće biti tako skoro. Pričekat će da se malo oslobode obaveza pa onda krenuti u organizaciju.

Filip, međutim, otkriva da prvi ples neće biti na korake bečkog valcera, s kojim je briljirao u prvoj emisiji showa Nove TV. O tome je, kaže, razmišljao, no on i Nataša već imaju svoju pjesmu koja nije u ritmu valcera. Štoviše, prvi ples će im biti skroz jednostavan i opušten, bez plana i koreografije.

"Filip i ja oduvijek razgovaramo o braku i zajedničkom životu u budućnosti, tako da je bilo samo pitanje vremena i odluke kad ćemo se zaručiti. Nisam očekivala da će zaruke išta promijeniti, ali moram priznati da je osjećaj ipak nekako posebniji. Ima nešto u tome što je sada malo službenije, a sada i svi drugi znaju ono što mi znamo već godinama, da je to to. Definitivno sam njegova najveća navijačica! Pratim pomno svaki njegov korak i navijam najglasnije iz prvih redova. Čak imam i veću tremu od Filipa prije svakog njegovog nastupa. Znala sam da je talentiran za ples i pokret, ali me svakim novim nastupom iznova oduševi. Zaista bih voljela da ostane štodulje u emisiji jer vidim koliko uživa u treniranju i otkrivanju novih stvari, koraka i stilova. Mislim da svojim talentom i radom svakako daleko može dogurati, a ostalo je na publici", ističe Nataša, vlasnica plesnog studija Salsa Fusion by Natasha koji je nedavno proslavio pet godina postojanja.

image

Filip Vidović s roditeljima Gordanom Gadžić i Ivicom Vidovićem te sestrom Anom koja se bavi filmskom produkcijom.

Berislava Picek

Filip tvrdi da mu je zaručnica pomagala jedino u mambu, jer latinoameričke i standardne plesove nikad nije trenirala, ali priznaje da joj doma često zna kukati da mu je teško i da mu ne ide. Kaže da je tu osobinu naslijedio od tate Ivice Vidovića, legendarnog glumca koji je preminuo prije 11 godina. Filip ga najviše pamti po toplini, brižnosti i razumijevanju.

"Bio je jako pedantan i predan svom poslu pa pamtim koliko je to volio. Kad gledam neke njegove filmove ili snimke predstava, zanimljivo mi je vidjeti koliko je bio fizički sposoban i spretan, a privatno je najčešće kukao kako mu je sve teško. Bilo je uistinu teško nositi se s njegovim preranim odlaskom, ali mnogo su mi pomogli najbliži prijatelji. Naći se u takvoj situaciji tako rano je veliki šok i kompletno ti se život preokrene. Gledam na to ovako: iako on više nije tu u fizičkom obliku, uvijek je s nama kroz naša sjećanja, svatko ga nosi kroz sebe i u sebi na drugačiji način... To saznanje mi je nekako pomoglo da malo lakše prođem kroz tu situaciju. I dandanas je emotivno kad o tome razmišljam, ali mnogo je više lijepih sjećanja koje uz njega vezujem pa mogu samo biti zahvalan na svakom trenutku provedenom s njim", govori Filip, dodajući kako je njegov otac bio boem pa je organiziranost u poslovnom i financijskom smislu ipak naslijedio od mame, glumice Gordane Gadžić.

image

U odličnim je odnosima i s bratom Lukom Vidovićem, iluzionistom.

PRIVATNI ALBUM

Ona je, uz Natašu, njegova najvjernija navijačica. Da želi krenuti stopama svojih roditelja, Filip je shvatio još kao 12-godišnji dječak, kad je sudjelovao u predstavi Play Beckett na Brijunima. Tada se prvi put susreo s procesom rada na predstavi i to ga je odmah privuklo, to više što su ondje glumili Rade Šerbedžija, Zijah Sokolović, Pero Kvrgić i Ivica Vidović. Bilo mu je uzbudljivo gledati takve veličine kako stvaraju i tada se u njemu dogodio glumački klik. Stoga je nakon Privatne klasične gimnazije, gdje se posebno sjeća profesora Tonćija Maleša koji mu je pomogao da kroz školovanje sazre i odraste, iz prvog pokušaja upisao glumačku akademiju.

image

S Ninom Violić glumio je u predstavi Ciganin, ali najljepši, što mu je bila prva velika uloga

PRIVATNI ALBUM

Za prijamni ispit se pripremao sam, želeći si dokazati da je to uistinu njegov životni put i poziv, a teret zbog poznatih roditelja nikad nije osjećao.

Koristilo mu je razgovarati s njima o glumačkim problemima i tražiti savjete, no oni su za njega uvijek prije svega bili mama i tata, a tek onda glumci. Surađivao je s mnogim poznatim redateljima, a posebno izdvaja rad s Ivicom Buljanom, Oljom Lozicom, Slobodanom Unkovskim i Erikom Ulfsbyjem. Sa svima njima bi volio raditi ponovno, a želja mu je i suradnja s Matijom Ferlinom. Posebne glumačke uzore nema, no cijeni, poštuje i prati rad mnogih kolegica i kolega.

Prekrasno iskustvo mu je bila suradnja s Ninom Violić u hit-predstavi Ciganin, ali najljepši, čija je premijera bila 2017. godine. Utjelovljenje Roma Sandija bila mu je prva velika uloga, a uz Ninu Violić, koja je tumačila lik njegove zabranjene i znatno starije ljubavi Milene, mnogo je naučio i još više sazrio kao glumac.

Čitajte i: Žiri Plesa sa zvijezdama zaplakao u prvoj emisiji: ‘Tata te sigurno gleda odozgo i ponosan je‘

image

S Milanom Pleštinom je glumio u drami Mačka na vrućem limenom krovu.

INES STIPETIC

"Cijeli ansambl drame zagrebačkog HNK koji je sudjelovao u tom projektu pružio mi je veliku podršku i zbog svih tih faktora mislim da smo napravili jako kvalitetnu predstavu. Ubuduće bih se više volio okušati u filmu, a što se tiče uloga, nekako mi je oduvijek bio privlačan Jago iz Shakespeareova Othella, kao neki moj kontrapunkt. Volio bih odigrati takvog negativca, mislim da bi bilo zanimljivo poigrati se s takvim likom. O odlasku u inozemstvo zasad nisam razmišljao, ali ako se otvori nekakva prilika, bio bih spreman i to isprobati", otkriva glumac, koji vjeruje da će u budućnosti imati i neki zajednički projekt s dvije godine mlađom sestrom Anom, koja se bavi filmskom produkcijom. Zbog dobre uloge spreman je i na fizičke promjene pa mu ne bi bio problem skratiti kovrčavu kosu, koja mu je svojevrsni zaštitni znak. "Jedini problem bi mi bio pustiti bradu jer mi baš i ne raste", smije se Filip Vidović.

Linker
23. travanj 2024 23:28