Samo u novoj Gloriji!

Fantastična domaćica, investitorica i poduzetnica! Anica Kovač o suprugu, djeci i životu u Monaku

Bivša manekenka i misica ugostila je Glorijinu ekipu u Kneževini Monako kamo se s troje djece preselila nakon što je njezin suprug i bivši nogometaš Robert Kovač postao pomoćni trener bratu Niki u klubu AC Monaco.

Bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu Robertu Kovaču uskoro će biti godina dana otkako je postao glavni pomoćnik brata Nike Kovača (49), trenera kluba AS Monaco, a Glorijina ekipa ih je posjetila i dobila ekskluzivni uvid u njihov privatni i poslovni život. Galantna Anica nas je najprije odvela na ručak u talijanski restoran Maya Mia, a potom povela u šetnju s dvostrukim ciljem: da hodajući desetak kilometara potrošimo suvišne kalorije i da upoznamo najvažnije gradske znamenitosti.

image
MARIO POJE

"Anica Kovač definitivno ruši predrasude o ženama nogometaša: nekadašnja prva pratilja svijeta sa suprugom Robertom Kovačem postala je investitorica i ambasadorica mobilne aplikacije Sportyn, a i izvršna je predsjednica Karate kluba Hercegovina - Zagreb. Priznajem, s Anicom nije lako dogovoriti snimanje i razgovor, ali kad nešto obeća - onda to napravi izuzetno profesionalno. Bila je fantastična domaćica u Monaku, gdje s obitelji živi od prošle godine, a ja sam se vratio ondje gdje sam bio samo u prolazu, kad sam išao na maturalac u Španjolsku", rekao je naš novinar Damir Leljak.

Osim priče s naslovnice, u novoj Gloriji pročitajte još inspirativnih tema naših novinara i urednika.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Tajana Pavlović razgovarala je s unukom legendarnog Ede Murtića

U razgovoru s Makom Murtićem, zagrebačkim skladateljem i saksofonistom, otkrila sam mnogo privatnih detalja o životu njegova djeda, slikara Ede Murtića. Osim toga, izložba ‘Nova apstrakcija’ održana u zagrebačkoj Laubi - u sklopu projekta ‘Murtić 100’ - bila mi je prvi kontakt uživo s djelima jednog od naših najvažnijih umjetnika. Susret s njegovim unukom - koji je djeda opisao kao hedonista, ljubitelja glazbe i vrijednog čovjeka - potaknuo me da pogledam i glavni dio izložbe u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu, koja je otvorena do 18. srpnja.

image
Privatni album

Josip Jurčić bio je na setu sa Samuelom L. Jacksonom

U gotovo četvrt stoljeća novinarske karijere odradio sam na stotine intervjua, ali nijedan u pola tri ujutro. Tu čast pružio mi je pak holivudski glumac Samuel L. Jackson. Dogovor je bio da ćemo razgovarati u dvorcu Miramare u Trstu, gdje se snimala noćna scena hita ‘Čuvaj me s leđa 2’. Na set sam došao po zalasku sunca, naoružan strpljenjem znajući da su filmska snimanja predvidljivo nepredvidljiva. I doista, ekipa je lagano pripremila akcijsku scenu invazije negativaca, uz brojne filmske eksplozije i zvuk mitraljeza vrijeme je brzo curilo. Ponoć je prošla, Sam se i dalje brinuo da scenu odradi najbolje moguće, a njegova press agentica samo je slijegala ramenima na pitanje - kad ćemo razgovarati. Nada je već pomalo počela blijedjeti kada se oko pola tri začuo prepoznatljiv grleni smijeh najprofitabilnije holivudske zvijezde. Iako ima 72 godine, Jackson i dalje ima energije da posrami upola mlađe kolege, pa je u kasne noćne sate bio izuzetno razgovorljiv dok je pričao o Salmi Hayek, karijeri, Hrvatskoj i - najdražoj psovki.

image
Gloria produkcija

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

  • LJETNI VRT BY GLORIA Društveni život u Zagrebu se napokon budi
  • EMMA CORRIN Kako je glumačka zvijezda izbrisala rodne granice
  • BERNARD ARNAULT I FRANCOIS PINAULT Krize ih čine još jačima
  • MODA Stilovi i modne kombinacije za povratak u ured
  • LJEPOTA I ZDRAVLJE U stilu šezdesetih
  • KUHINJA ROBERTA BOŠKOVIĆA Stonski rižoto s okusom mora
  • PUTOVANJE: GLASGOW Škotska avantura Anite Dujić
  • FELJTON: TIMOTHEE CHALAMET Najtraženije ime Hollywooda
Linker
06. ožujak 2024 08:05