Privatni album
Čitajte samo u novoj Gloriji!

EKSKLUZIVNO Renata Sopek u velikom strahu zbog majke: 'I najmanja prehlada može joj ugroziti zdravlje'

Televizijska voditeljica i fitness trenerica svoju je snagu usmjerila mami Ružici kojoj je dijagnosticiran karcinom dojke, a svjesna činjenice da koronavirus posebno ugrožava živote onkoloških bolesnika, sve poziva da slušaju stručnjake i - ostanu doma. Samo za magazin Gloria otkrila je koje je sve mjere opreza poduzela kako bi zaštitila zdravlje svoje majke.

Kuća zagrebačke TV voditeljice i fitness trenerice Renate Sopek (40) prepuna je rekvizita za vježbanje pa je lakše prihvatila činjenicu da neko vrijeme neće moći u teretanu koja joj je bila poput drugog doma.

No, to je ne brine koliko trenutna pandemija i neodgovorni pojedinci koji ignoriraju propisane mjere zaštite. Svojim ponašanjem, a ako se zarazi koronavirusom, oni bi mogli ozbiljno ugroziti zdravlje Renatine majke Ružice (64), kojoj je lani u listopadu dijagnosticiran karcinom dojke.

- Mama je onkološki bolesnik u aktivnoj terapiji pa jednom tjedno odlazi u KBC Zagreb na kemoterapiju, ali zbog epidemije više ne smijem ulaziti s njom u bolnicu. Mamin imunitet sada jest jači nego u prvoj fazi liječenj, no vrlo je važno da pazi na zdravlje. Jer i najmanja prehlada - a kamoli koronavirus - mogla bi joj donijeti ozbiljne komplikacije. A ako se to dogodi, u svibnju neće moći na planiranu operaciju odstranjivanja karcinoma koji je bio vrlo velik - otkrila je Renata samo za magazin Gloria.

Poduzela je sve mjere opreza

Kako, naime, među preminulima od korone u Hrvatskoj ima i onkoloških bolesnika, mjere opreza još su veće. Stoga se, za svaki slučaj, štiti medicinskom maskom i rukavicama, baš kao i njezine kćeri Renata i Sanda (36).

Izlazimo samo kad trebamo voziti mamu u bolnicu ili otići u dućan ili ljekarnu, a ono što donesemo dezinficiram alkoholom.

Zbog majke si Renata nije smjela dopustiti da potone: sabrala se, prihvatila to što se desilo i odlučila s njom krenuti u borbu.

- Naši stručnjaci vrlo su proaktivni, kad kažu: “Nemojte izlaziti” - pametnome dosta. I ja apeliram i molim da se svi toga drže jer tako će zaštititi i sebe i one kojima je zdravlje krhko - poput moje mame", poručila je Renata.


Cijelu priču o borbi majke televizijske voditeljice i fitness trenerice Renate Sopek i njihovom odnosu možete pronaći u novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka 2. travnja 2020. Baš kao i ove priče:

CHLOË SEVIGNY I SINIŠA MAČKOVIĆ: U slatkom iščekivanju u središtu zaraze

TANYA GOLESIC: Karantena se u Hamptonsu lakše podnosi

ROMANA MATANOVAC VUČKOVIĆ: Nema predaje za ravnateljicu razorenog HGZ-a

STIL ŽIVOTA: Posve drugačiji Uskrs

REESE WITHERSPOON: Plavuša s Harvarda ponovno jaše

NOVI MODEL BIZNISA: U restoranskim kuhinjama se i dalje radi punom parom

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
12. travanj 2024 14:06