samo u novoj gloriji

Ekskluzivno iz Ljubljane: Majka Luke Dončića otkriva nam da i dalje radi kao kozmetičarka - i puca od ponosa zbog sina

Slovenska kozmetičarka Mirjam Poterbin, čiji je sin Luka Dončić potpisao svoj dosad najunosniji ugovor s košarkaškim klubom Dallas Mavericks, otkriva kako ga je učila da pomaže drugima, poticala na samostalnost i već ga s 13 godina pustila u svijet.

- U ovom broju Glorije glavne junakinje su snažne žene. Otkrivamo kako je glumica Daria Lorenci Flatz zahvaljujući svojoj mentalnoj i fizičkoj snazi te vojničkom drilu uspjela izbjeći operaciju koljena. Zatim riječ dajemo ženama koje su dignule svoj glas protiv nasilja i govora mržnje u našem medijskom prostoru. U Ljubljani smo se, pak, susreli s Mirjam Poterbin, koja je kao majka NBA-ova košarkaša Luke Dončića u životu proživjela mnoge lijepe, ali i one manje ugodne trenutke - piše naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Damir Leljak s Mirjam Poterbin razgovarao je u Ljubljani

Koliko novinarski posao može biti stresan, dokazuje i priča o Mirjam Poterbin. Ne zato što je majka slovenske košarkaške zvijezde Luke Dončića komplicirana osoba, naprotiv, riječ je o jednostavnoj, pristupačnoj i otvorenoj ženi, već stoga što smo fotograf Vedran Peteh i ja imali malo vremena za fotografiranje i razgovor. U Ljubljanu smo, naime, morali otići (i vratiti se) na sam deadline, isporučiti fotografije i tekst bez probijanja roka, a pritom ne umanjiti njihovu kvalitetu. Mirjam je savršeno odradila poziranje te iskreno progovorila o lijepim i manje lijepim trenucima u životu nje i njezina sina pa je priča - iako odrađena ‘pet do 12’ - uspješno isproducirana.

image
PRIVATNI ALBUM

Ljubavnu bajku još jednog slavnog košarkaša donosi Dolores Tolić

Priču o američkom uspjehu jednog od naših najboljih košarkaša Ivicom Zupcem prvi sam put radila prije dvije godine, kada je odjenuo dres NBA kluba LA Clippers. Zubac i njegova Kristina tada su samo za Glorijine čitatelje otvorili vrata svojeg luksuznog doma u Los Angelesu vrijednog tri milijuna dolara, a govoreći o svojim idejama za budućnost prvoj su mi otkrili i da planiraju vjenčanje. Nakon godinu dana čekanja zbog pandemije koronavirusa Ivica i Kristina prošle su subote na otoku Lošinju napokon izmijenili bračne zavjete. Vjenčanje supružnika Zubac prava je holivudska bajka - za koje je naš magazin dobio ekskluzivnu pozivnicu.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX
image
PRIVATNI ALBUM

Kristinka Šćavina i Nina Vresnik donose veliku priču o Vanji P. - ženi rođenoj u tijelu muškarca

Onog trenutka kad upoznate Vanju P. shvatite koliko život može biti kompliciran ako ste kojom nesrećom rođeni kao žena u tijelu muškarca. Vanji je dosta te muke i zato upravo prolazi kroz proces tranzicije: uskoro će početi uzimati hormone, a njezino tijelo počet će dobivati ženske obline. Neki će se možda snebivati nad ovom pričom. Da imaju priliku upoznati Vanju i popričati s njom, vjerujem da bi mnogi promijenili mišljenje. Shvatili bi da je ona toplo, vedro i hrabro ljudsko biće koje samo traži iste mogućnosti koje su ‘običnim ženama’ dane rođenjem.

NE PROPUSTITE! Uz novi broj Glorije stižu i atraktivni kuponi s popustima od 20 - 75 posto. Kuponi vrijede za područje cijele Hrvatske.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

  • DANKA DERIFAJ Iza kulise priče koja je uzbunila Hrvatsku
  • SOMAIAH PARSA Ispovijest ekonomistice iz Kabula
  • REBEL WILSON Nikad vitkija u četrdesetima
  • MAJA KLARIĆ I DINA POPOVIĆ Knjigom po Hrvatskoj
  • ROMANO MALEČIĆ Moja afrička avantura
  • KUHINJA: TEA I STIVEN VUNIĆ Najfiniji okusi Kvarnera
  • PUTOVANJE: ISLAND Davor Špišić i Anita Schmidt u zemlji gejzira
  • FELJTON: TONY BENNETT Kraj karijere velikog glazbenika
Linker
10. travanj 2024 10:19