Gloria Delicije na kioscima!

Domaća atmosfera kod Uršule Tolj: Jednostavnim i značajnim detaljima do idile u obiteljskoj oazi

Glazirana janjetina, fini blagdanski kolači i uvid u gastronomske užitke slavnih - Uskrs je sve bliže, a vremena za planiranje blagdanskog objeda sve je manje. Kako bismo vam olakšali ili vam dali dobru ideju - Gloria Delicije na kisocima će biti do kraja ožujka, u limitiranom izdanju uz magazin Gloria.

Televizijska urednica, voditeljica i spisateljica Uršula Tolj najsretnija je kad se za stolom okupi njezina mala obitelj, ali obraduje ju i posjet prijateljica, za koje uvijek pripremi poneko iznenađenje. Stiže proljeće, a s njim i ljepši dani. Sve je propupalo i procvjetalo, što je Uršulu motiviralo da dašak tog buđenja prirode unese u svoj dom i ispuni ga prvim tulipanima i jaglacima.

U razgovoru za Gloria Delicije podijelila je svoje gastronomske preferencije, ali otkrila i ljubav prema dekoracijama koje rado ususret Uskrsu spravlja sa svojom kćeri Ewom. Ljubav prema ljepoti jednostavnosti deviza je kojom se vodi Uršula Tolj.

  • Volim jednostavnu kuhinju i oduševljavaju me kolači, keksi i torte koji ispadnu lijepi i ukusni, a da se zapravo niste mnogo namučili. Najviše volim raditi tortu s jogurtom i šumskim voćem, a s kćeri Ewom radim i razne kekse s čokoladnim mrvicama i lješnjacima, prhke kekse s bademom, medenjake...
image
Uršula se raduje blagdanskoj atmosferi u obiteljskom domu, koji dijeli sa svojom djecom - Petrom Krešimirom i Ewom.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX
  • Kao dekoraciju rado stavljam dvije-tri upečatljive stvari ili predmeta s nekim značenjem. Za Uskrs ću obavezno staviti na stol pisanice koje je radila moja Ewa. Išla je na eko-grupu pa su ondje radili razne ukrase. Ali imam i nekoliko koje je u osnovnoj školi napravio moj sin Petar Krešimir.
  • Nisam stručnjakinja za vino, ali imam lijepe čaše čistih linija za bijelo i crno vino te za šampanjac. Kao i jednu predivnu za džin-tonik, koju sam dobila na dar za Božić. Ako negdje nađem takve, svakako ću ih kupiti.
image
Pisanice na stolu uvijek su djelo majke i kćeri.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX
  • Rado za dobrodošlicu ponudim liker, domaću rakiju, pjenušac ili džin-tonik. To piće vrlo je popularno u posljednje vrijeme, a baš kao i ja, mnogo mojih prijateljica uživa u njemu.
  • Jednom prigodom poželjela sam prirediti romantičnu večeru za dvoje pa sam samo prebacila stolnjak preko polovice stola. To mi se toliko svidjelo da drukčije više i ne želim. Važno je da stolnjaci nisu prekičasti jer to ne volim.
image
Voditeljica i urednica priznaje da nije ljubiteljica kompliciranih recepata, već je fascinirana kada je nešto jednostavno, a ujedno i ukusno.
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Što nam je još otkrila Uršula Tolj o svom proljetnom stolu, pročitajte u Gloria Delicijama, koje dolaze u limitiranom izdanju uz magazin Gloria - do kraja ožujka.

image
Gloria produkcija
FOTOGRAFIJE:
Linker
25. travanj 2024 21:51