Sastojci za 1 kalup za kuglof: 40 dag brašna, 8 dag maslaca, 4 dag šećera, 4 žumanca, 2 dag kvasca, 2 dl mlijeka, 20 dag tamne čokolade, 2 vrećice vanilin šećera, malo ruma, naribana limunova, korica, sol, 5 dag nasjeckanih oraha, 5 dag grožđ‡ica
Priprava : Šećer, maslac i žumanca pjenasto umutiti pa dodati mlako mlijeko, kvasac, brašno, vanilin šećer, rum, limunovu koricu i sol te dobro izmiješati. Polovicu čokolade rastopiti na pari pa dodati smjesi. Lagano umiješati grož‡đice i nasjeckane orahe. Izliti u namašćen kalup za kuglof pa pustiti da se diže na toplom. Peći 35-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kuglof izvaditi na tanjur i preliti preostalom čokoladom rastopljenom na pari.
Pripremile Slavica Šagolj i Vesna Gregl