TESSY ANTONY DE NASSAU

Bivša luksemburška princeza ekskluzivno za Gloriju o razvodu i novom biznisu

Nekad princeza i snaha luksemburškog vladara, a danas poduzetnica i humanitarka govori o izvanrednim događajima koji su joj obilježili život - od služenja u vojsci do udaje i razvoda od princa - te otkriva zašto je ovih dana posjetila jednu zagrebačku destileriju.

Nakon dodjele Oskara koja će ostati u sjeni skandala s glumcem Willom Smithom, čini mi se da su svima (pa čak i onima koji nemaju egzistencijalnih briga) živci malo popustili. A kako jenjava pandemija koronavirusa, već se nazire epidemija mentalnih bolesti, pa smo i mi u Gloriji odlučili dodatno senzibilizirati javnost na tu temu. Priča nastavnice Ivane Jukić, pobjednice TV showa ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ samo je na prvi pogled lagana i pitka. Kada smo zagrebali dublje iza njezinog kulinarskog uspjeha, došli smo do žene, inače sretno udane majke četvero djece, koja se već neko vrijeme bori s depresijom. Hvala novoj kulinarskoj zvijezdi što je bez zadrške progovorila o svom problemu, možda će njezino iskustvo ponukati nekoga da prepozna svoje simptome i potraži medicinsku pomoć. Osobno me najviše dirnulo priznanje da je ponekad bila toliko depresivna pa je brigu o kućanstvu preuzimala njezina kćerkica, učenica drugog razreda osnovne škole. Kada je to osvijestila, natjerala je samu sebe da potraži pomoć. Njezina borba s bolešću, koja samo u Hrvatskoj pogađa najmanje 400.000 ljudi, još nije završena, no Ivana je, kako sama kaže, napokon spremna upustiti se u rat protiv te pošasti. Od srca joj želimo čim lakši put do ozdravljenja", piše u uvodniku novog broja Glorije, glavna urednica magzina Alenka Ostrihon.

image

Tessy de Nessau s drugim suprugom i sinom

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Nevio Pintar upoznaje nas s nekadašnjom luksemburškom princezom Tessy Antony de Nassau

S bivšom luksemburškom princezom Tessy Antony de Nassau, danas uspješnom poslovnom ženom, satima se može razgovarati o svemu i svačemu jer u svojih je tek 36 godina zaista prošla sve i svašta. Okusila je tvrdu koru vojničkog života služeći u mirovnim snagama na Kosovu, 12 godina živjela je u raskoši luksemburškog dvora i potom stvorila vlastito poslovno carstvo i novu obitelj. Iskreno, uživljeno i bez suzdržavanja pripovijedala mi je o svom uzbudljivom životu i novootkrivenoj ljubavi prema Hrvatskoj, koja je počela kroz poslovnu suradnju sa zagrebačkom destilerijom ‘Duh u boci’. Da se nekim čudom duh Tessyne srdačnosti, neposrednosti, empatije, optimizma i pozitivne energije može puniti u boce, bio bi to, uvjeren sam, svjetski bestseler među eliksirima.

image

Ivana Jukić i Snježana Dragojević Harapin

IVANA NOBILO/CROPIX

Snježana Dragojević Harapin donosi nam priču s naslovnice s Ivanom Jukić

Da ljubav prema kuhanju može biti zarazna, shvatila sam u domu Ivane Jukić, pobjed nice showa ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’. Veliki stol u blagovaonici gotovo da se i nije vidio jer su ga menadžerica koja kuha od malih nogu, njezin suprug, profesionalni kuhar, te njihovo četvero djece ‘prekrili’ s više od dvadesetak najrazličitijih delicija, spravljenih do našeg dolaska u 11 sati. Naprosto sam sve morala probati, a iako ne volim kuhati - Ivanu sam morala pitati za recepte. Kasnije u razgovoru mi je otkrila da se, unatoč obiteljskoj idili, već godinu dana bori s depresijom koju je odlučila pobijediti bez lijekova, otvoreno progovarajući o problemu koji je, nažalost, mnogima postao svakodnevica. Stoga će uskoro pokrenuti blog o kuhanju, ali i o izazovima majčinstva kod zaposlenih žena, koji često, iako na prvi pogled bez razloga, žene dovedu u duboku depresiju.

image

Josip Jurčić

CROPIX

Josip Jurčić donosi nam iscrpan pregled ovogodišnjeg izdanja Oscara

U četvrt stoljeća praćenja dodjela Oskara nagledao sam se svačega. Prekrasnih, dirljivih trenutaka istinske sreće i neugodnih situacija koje bismo svi odmah htjeli zaboraviti. No, kao vjerojatno i svi drugi, nisam mogao ni zamisliti da će holivudske zvijezde razmirice odlučiti riješiti fizičkim obračunom. Bio je to pravi šok u 4 ujutro, incident po kojem će svi pamtiti dodjelu 2022., a to je prava šteta jer ovogodišnja najblistavija filmska noć imala je mnogo ljepših razloga da nam ostane u pamćenju.

image
GLORIA

U novom broju Glorije, koji dolazi u paketu s posebnim izdanjem Delicija, donosimo i ove teme:

  • GWYNETH PALTROW Toksično wellness carstvo
  • SPECIJAL: ZDRAVLJE OČIJU
  • SUSIE CAVE Vampiričin stilski dnevnik
  • MOJA OAZA: ANA RADIŠIĆ Omiljeni studio TV voditeljice
  • KUHINJA: GENKA GEORGIEV Slasne bugarske salate
  • PUTOVANJE: OD HRVATSKE DO TURSKE Pustolovina života Slavena Škrobota
  • FELJTON: NICOLAS CAGE Usponi i padovi holivudskog feniksa
Linker
25. travanj 2024 18:57