Getty Images
ANGELA ILI JACINDA?

Angela, Jacinda, Margaret ili Alexandria - kojoj biste političarki nalikovali kada biste se bavili tim poslom?

Žene su sve brojnije u političkim arenama, a iskazuju se kao dobre državnice. Kojoj vi najviše nalikujete?

Mišljenja o politici i političarima su svima zajednička i to - loša. Konotacije vezane za politiku gotovo su uvijek negativne. Zbog njih psujemo u bradu dok čitamo prve vijesti uz kavu, a navečer zbog njihovih spletki vrištimo na televizore. Ali što god mislili i govorili, politiku ne možemo ignorirati ili je izbjeći.

RIJEŠITE I OVE TESTOVE OSOBNOSTI:

U kojem ćete književnom žanru najviše uživati na godišnjem? Riješite test i saznajte!
Je li vrijeme? Uz pomoć jednostavnog testa procijenite jeste li spremni izreći sudbonosno 'da'
Rachel, Phoebe ili Monica: S čijim biste se životnim odlukama najlakše poistovijetili?

Kad malo bolje razmislimo, shvaćamo da je politika uvučena u srž naših postojanja. Roditelji vode odgojnu politiku, poslodavci štednu ili potrošačku, politiziramo od kad se probudimo, pa sve dok ne zaspimo. Cijeli dan i svugdje. Onda ne možemo ni zamjeriti ljudima koji su u politici toliko dobri da su odlučili na taj način privređivati za život. Naravno, nije to neka teška žrtva, posebno kad bacimo pogled na njihove imovinske kartice ili pak kad se svakih nekoliko godina ili mjeseci otkrije i neka tajna vila ili barem apartman s pogledom na more.

No moramo vjerovati kako svi političari ipak nisu isti, kako im nije cilj samo vlastita dobrobit nego imaju volje mijenjati svoje zajednice, države i čitav svijet. U ovo doba kad su žene sve važnije, jače, glasnije i moćnije u političkim krugovima, saznajte na koju političarku najviše nalikujete vi.

Linker
25. travanj 2024 18:46