Ekskluzivno u novoj Gloriji

‘Akcija od jutra do mraka!‘ Jelena i Momčilo Otašević predstavili svog dječaka, rođenog na vrhuncu pandemije

Nakon mjeseci razdvojenosti - zbog pandemije, potresa i posla - obitelj glumačkog para Jelene i Momčila Otaševića opet je na okupu, i to bogatija za još jednog člana, sinčića Jakšu, rođenog na vrhuncu drugog vala.

"Ako vas muče depresivne misli zbog ružnog vremena i sve većeg broja zaraženih koronavirusom, predlažem da bacite jedan pogled na našu novu naslovnicu. Glumački par Jelena Otašević Babić i njezin suprug Momčilo Otašević s povjerenjem su nam povjerili predstavljanje svog sinčića Jakše - četveromjesečnog dječaka koji je začet nakon velikog zagrebačkog potresa, u jeku prvog vala korone. Da sve bude još kompliciranije, cijeli dan je kišilo, tako da je naša ekipa majstorski odradila izazovan zadatak. Rezultat su fotografije i tekst koje će, uvjerena sam, imati terapeutski učinak. Jednako tako, nadam se da će vas i ostale teme u ovom broju naoružati optimizmom: od inspirativne, nove gradonačelnice Sarajeva koja taj grad vodi u bolju budućnost do nevjerojatno mladolike zagrebačke farmaceutkinje koja je samo za naše čitateljice otkrila male tajne njegovanog izgleda na pragu sedamdesetih", poručila je naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
EDIN JUNUZOVIĆ

Imrana Kampetanović fotografirala je novu sarajevsku gradonačelnicu Benjaminu Karić

Bila sam jako uzbuđena kada sam dobila poziv iz Glorijine redakcije da fotografiram moju sugrađanku, novu gradonačelnicu Sarajeva impresivne biografije - Benjaminu Karić. Ali pripremajući se za snimanje, nisam htjela čitati njene intervjue i izjave za medije - jer sam željela da me iznenadi svojom energijom, kao i onim što će učiniti za Sarajevo. Na moju veliku radost mogu reći da je jako ugodna, strpljiva i nasmijana iako je, kad je pozirala pred mojim objektivom, već bila u desetom satu radnog dana. No, osvojila me kad je na ulici instinktivno pomilovala uličnog psa koji joj je prišao, a u torbici nosi i bombone koje rado dijeli djeci. Dok sam je fotografirala, mnogi su joj prolaznici prilazili čestitati, a i ja joj od srca želim sreću na novom i odgovornom poslu.

image
ALEKSANDRA KOVAČIĆ

Aleksandra Kovačić puno je naučila od svoje sugovornice Seke Zebić

Da je Seka Zebić jedna od najmladolikijih 70-godišnjakinja, znala sam i prije nego što sam je upoznala, no tek smo na snimanju fotografkinja Neja Markičević i ja shvatile da se tridesetak godina razlike između nas - ne primjećuje. Seka živi intenzivno, a sve što radi, obavlja s nevjerojatnom lakoćom i pritom se sjajno zabavlja. U povodu njene posljednje inovacije, anti-aging seruma na bazi vitamina D, pričale smo o kozmetici koju koristi, crvenom laku u nijansi Bloody Mary koji vrlo avangardno nanosi samo na sredinu nokta, obaveznoj čaši vina kojom završava dan i o vježbanju kojim ga započinje. Pogled na njeno vitko tijelo i lice bez bora potaknuo me na odluku - da novac koji čuvam za estetske operacije potrošim na put oko svijeta i počnem primjenjivati njenu metodu gimnastike lica.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Damir Leljak s Nikolinom Tomljanović razgovarao je o osjetljivoj temi

Da se nije dogodio tragičan slučaj s djevojčicom Nikoll, za čiju su smrt osumnjičeni roditelji, priča s riječkom pjevačicom Nikolinom Tomljanović vjerojatno bi se bazirala na njezinom novom poslu radijske voditeljice. No, kako su ona i suprug Jakob Patekar i sami prošli mučno iskustvo neuspjelog posvajanja djeteta u Hrvatskoj, smatrali smo da treba progovoriti i o toj problematici. Glazbenica nam je iz prve ruke - otvoreno, iskreno i objektivno - ispričala kroz što je sve morala proći, kako je to djelovalo na njezino emotivno stanje te zašto su na kraju ljubav pružili djevojčici iz Afrike, koja je sada sretno i napredno dijete.

image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

KRALJ ABDULAH Kućni pritvor za polubrata

ANĐELKA PRPIĆ Kako mi je psihoterapija otvorila oči

ZDRAVLJE Bez brige s Dijanom: Laszlo Pinter o oslobađanju napetosti i bijesa

MODA Ikona stila: Olly Alexander * Svijetla strana trapera

KUHINJA: VERNESA SMOLČIĆ I MILJENKA KUHAR Spoj ljubavi prema hrani, svemiru i psima

PUTOVANJE: HELENA ŠOPAR ZADRO Miami bez gužve

FELJTON: PRINC PHILIP Ratnik, plejboj i kraljičin suprug

Linker
05. ožujak 2024 18:00