Ako želite nešto drukčije

Ženski parfemi inspirirani muškim mirisima must have su ove jeseni, našli smo šest najboljih

Kako granica između muškog i ženskog u modi, ali i u beauty sektoru, sve više blijedi, tako se mnogi brendovi okreću uniseks konceptu, pogotovo kada je riječ o parfemima. Ne previše "macho", a opet ni previše "ženskasti", novi parfemi slave slobodu i balans te su zbog toga idealni za jesen i zimu. Ako se želite počastiti nekim novim mirisom, među ovih šest koje smo odabrali mogao bi se naći jedan koji će vas oduševiti.

Yves Saint Laurent - Libre

YSL

Najnoviji parfem iz Yves Saint Laurent naziva kuhinje simbolizira snažne i odvažne žene koje se ne boje živjeti svoje snove i boriti se za slobodu. Dok baza sadrži tipične muške note cedra, glavne note čine romantični iris, vrckava naranča i topla vanilija s Madagaskara koje se savršeno stapaju sa specifičnim notama ulja lavande, čineći balansiranu i ugodnu kompoziciju.

Bvlgari - Splendida Tubereuse Mystique

Bvlgari

U fokusu ovog parfema su mistične i opojne note tuberoze koje posebno dolaze do izražaja u kombinaciji s notama kože i brandyja. Nježna, ženstvena strana ovog parfema je, naravno, u vaniliji, dok mu gornje note crnog ribiza daju neodoljiv voćni štih.

Byredo - Slow Dance

Byredo

Iako bočica ovog parfema na prvi pogled nije nešto što bi vas privuklo, ona skriva vrlo neobičan miris koji biste lako mogli zavoljeti. U srcu parfema nalazi se opoponaks, mirisava smola sredozemne biljke Opoponax slična tamjanu, te konjak koji ovaj parfem čini vrlo "muškim". Ipak, izbalansiran je vanilijom, pačulijem i ljubičicom te vas definitivno neće ostaviti ravnodušnima.

Jo Malone - Poppy & Barley

Jo Malone

Ako je tko majstor parfema koje mogu koristiti i žene i muškarci, to je bez puno razmišljanja Jo Malone. Svom bogatom asortimanu svako malo dodaju nešto novo, a njihov najnoviji miris odlikuje se notama crnog ribiza, sočne smokve i maka koje se savršeno stapaju s notama ječma, mekinja i mošusa.

Timothy Han - She Came To Stay

Timothy Han

She Came To Stay nezaobilazan je parfem ako volite intenzivne, aromatične mirise. Inspiriran je književnošću, a kombinacija mahovine, cedra i vetivera u bazi te limuna, pačulija i karanfilića osvojit će vas na nekoj drugoj razini.

NARS - Audacious

NARS

Beauty brend NARS nedavno je izbacio svoj prvi parfem i već osvojio tržište. Bočica pomalo podsjeća na kakvu skulpturu, dok se unutar nje kriju note sandalovine, bijelog mošusa, Ylang-Ylanga, tiare, cedra i frangipanija, cvijet mirisnog drveća i grmlja iz porodice zimzelenovki.

Linker
12. travanj 2024 15:01