Getty Images
ESTETSKI ZAHVAT

Zašto se sve više žena odlučuje na uklanjanje implantata u grudima?

U pismu upućenom 18-godišnjoj sebi britanska dizajnerica Victoria Beckham iskreno je progovorila o mnoštvu pitanja - pa čak i o svojoj plastičnoj operaciji koju je požalila.

Pismo u kojem preispituje sve svoje odluke, strahove i nesigurnosti objavljeno je u britanskom izdanju magazina Vogue u kojem je bivša pjevačica grupe Spice Girls priznala da joj je žao što je povećala grudi.

- I želim ti reći da ne diraš svoje grudi. Sve ove godine sam to poricala, ali bila je to glupa odluka. Znak nesigurnosti. Jednostavno budi sretna s onime što imaš - Victoria Beckham je poručila samoj sebi. Britanska dizajnerica na taj se zahvat odlučila 1999. godine, nedugo nakon rođenja prvog djeteta, sina Brooklyna. Iako nikada nije javno priznala odlazak pod nož, 2014. godine je u intervjuu za magazin Allure nonšalantno spomenula kako "ih nema više" te nakon toga potvrdila da je implantate odlučila izvaditi - i to ne zbog problema s leđima. S obzirom na to da je više puta komentirala kako se "zgrozi kada vidi fotografije na kojima su joj grudi do vrata", nije teško zaključiti da naposljetku nije bila zadovoljna s velikim grudima - i nije jedina.

Getty Images
Victoria Beckham i suprug David Beckham 2004. godine

Zbog promjena ideala, odnosno društvene percepcije savršenog ženskog tijela, brojne žene se odlučuju na vađenje implantata ili pak na njihovu zamjenu manjima. U 2015. godini na to se odlučilo 40 tisuća Amerikanki, a zahtjevi su postali toliko učestali da je Američko udruženje za estetsku plastičnu kirurgiju počelo pratiti statistiku.

-->

- Većina ih traži da implantati budu zamijenjeni manjima - potvrdio je kalifornijski plastični kirurg Daniel Mills, predsjednik Američkog udruženja za estetsku plastičnu kirurgiju i dodao kako se radi o pacijenticama koje su ih imale desetljećima. Iako je prirodan look trenutačno u trendu, operacije povećanja grudi i dalje su popularne, ali se žene sada mnogo češće odlučuju za manju veličinu nego prije.

Linker
18. travanj 2024 19:57