Nahranite tijelo vitaminima

Svemoćni limun: U ljetnim danima koži osobito godi citrusna svježina

Sunčanožuti citrus užitak je za sva osjetila - okrepljuje tijelo najfinijim njegujućim sastojcima i podiže raspoloženje energizirajućim mirisom!

Poznata izreka "kada ti život da limun, napravi limunadu" na slikovit način opisuje moć pozitivnog razmišljanja u suočavanju sa životnim izazovima. Tome bi se moglo dodati - kada ti život da limun, ne propusti njegove blagodati! Limun slovi kao jedan od najkorisnijih plodova na našem planetu - cijenjeni je "čudotvorac" u ljekovitim pripravcima, kulinarstvu, čišćenju i osvježavanju doma... a posebno mjesto ima u kozmetici i parfemima.

Najpoznatija citrusna voćka upija sunčevu energiju koja iz nje "isijava" zamamnom bojom, energizirajućim mirisom i superhranjivim sastavom. Limun je mnogo više od izvora vitamina C. Obiluje vitaminima A i B, najraznovrsnijim mineralima te bioflavonoidima - snažnim antioksidansima što pridonose jačanju imuniteta i čiste organizam od štetnih tvari. Zahvaljujući tome limun je odličan za oživljavanje umorne kože i kose te rješavanje problematičnih stanja, poput neujednačenog tena i prekomjernog zamašćivanja lica i vlasišta.

Ten bez mrlja

Svježe iscijeđen limunov sok tradicionalno je sredstvo za blistav ten bez mrlja, a zahvaljujući visokoj tehnologiji danas se lako dodaje preparatima za njegu lica - najčešće čistačima, pilingu i maskama što fino "glancaju" kožu. Limun je sveprisutan i u njezi tijela, od okrepljujućih kupki, gelova za tuširanje i dezodoransa do losiona, pilinga i ulja, što učvršćuju kožu i pomažu uklanjanju celulita.

Takvi proizvodi u pravilu sadržavaju i eterično ulje limuna kao najkoncentriraniji oblik tog svemoćnog citrusa. Limunove esencije često se nalaze i u kremama za ruke, kao i tretmanima za jačanje noktiju. U njezi se limun odlično nadopunjuje - kako djelovanjem na kožu, tako i mirisom - s ostalim citrusima (npr. grejp i naranča) te osvježavajućim aromatičnim biljem, poput limunske trave, citronovca, ružmarina, bosiljka, čajevca, mente... Takve kombinacije uobičajene su i u proizvodima za kosu jer energiziraju i harmoniziraju vlasište smanjujući prekomjerno lučenje sebuma i sprečavajući pojavu prhuti.

Citrus kao ključni sastojak parfema

Limunom se obogaćuju i tretmani za efekt suncem okupanih pramenova jer odavno je poznato da on posvjetljuje kosu. No za razliku od "uradi sama" limunskih pripravaka, koji mogu izazvati više štete nego koristi (kosa se može isušiti i ispucati), stručno proizvedeni šamponi i maske mnogo finije će obaviti svoj posao. Bez svemoćnog citrusa nezamislivo je i kreiranje parfema - u mnogima limun otvara priču kao početna nota nakon koje se zahuktavaju one intenzivnije, no nerijetko mu je prepušteno i počasno mjesto u parfemskim kompozicijama, kako bi ih posve prožeo svojim osvježavajućim i razvedravajućim mirisom juga.

image

Šampon s eteričnim uljima limuna i ružmarina smanjuje prekomjerno zamašćivanje kose, 39,90 kn

OLIVAL

image

Acqua Colonia Lemon & Ginger nadahnut je živopisnim plantažama limuna na Siciliji, EdC 50 ml, 198 kn

,

image

Blistav i ujednačen ten, 74,90 kn

TONY MOLY

image

Lemon Cake šećerni piling za tijelo miriše na kolač od limuna, 41,90 kn

ZLAJA

image

Energy Revive gel za tuširanje i pranje kose, 36,90 kn

BIOBAZA

image

Lemon pršti sunčanim mediteranskim ugođajem, EdT 150 ml, 1278 kn

DOLCE GABANNA

image

Lemon Sparkling vitaminske blazinice za piling, 70 komada, 125 kn

SECRET KEY

image

Verveine Agrumes gel-krema za ruke s esencijama limuna, grejpa i citronovca, 72,30 kn

LOCCITANE

image

Lemon Crumble pjenušava kupka na bazi limuna i kakaova maslaca, 65 kn

LUSH

image

Kruti šampon na bazi maslinova i bademova ulja obogaćen je esencijama limuna i mente, 76 kn

DURANCE

image

Lip Care Booster piling za usne s limunovim uljem i prahom limunove kore, 21,90 kn

ESSENCE

image

Cedro di Calabria kruti šampon za tijelo i kosu s ekstraktom citrusa poznatog kao četrun

LERBOLARIO

image

Balzam za kosu s limunom i uljem čajevca, 73 kn

FAITH IN FUTURE

image

Lemon pršti sunčanim mediteranskim ugođajem, EdT 150 ml, 1278 kn

ATELIER COLOGNE
Linker
16. travanj 2024 02:09