BEAUTY TRIKOVI

Savjeti i trikovi za probleme s kojima se ljeti susreće svaka djevojka: Riješite se suhe kose, mrlja od znoja i žuljeva!

Suha kosa, suha koža stopala i žuljevi čest su problem s kojima se ljeti bori svaka djevojka. Donosimo nekoliko beauty savjeta za nelagodne ljetne probleme zbog kojih ćete se u svakom trenutku osjećati i izgledati odlično!

Sunce, more, plaža, tamna koža - zvuči kao savršeno ljeto. Žuljevi, znojna kosa i opekline od sunca često ipak pokvare raspoloženje. Pomoću ovih nekoliko savjeta i trikova izbjeći ćete nelagodnu stranu ljeta.

image
Pobrinite se da vam ostatak ljeta bude bezbrižan!
PEXELS

Suha koža stopala

Imate li problema sa suhom kožom stopala, potrebna vam je dobra pedikura. Osim kod iznimnih slučajeva, pedikuru možete napraviti i kod kuće sa sastojcima koje vrlo vjerojatno već koristite u kućanstvu. Popularan način omekšavanja kože stopala vrlo je jednostavan, a postupak je sljedeći:

U mlaku vodu dodajte jednaku količinu listerina, octa i vode.

Uronite stopala i držite ih 15 minuta, a potom ih isperite i dobro obrišite.

Razliku ćete primijetiti već nakon prvog tretmana, a vaša će stopala biti mekša nego ikada!

Čitajte i: Za preporod suhe i iritirane kože: Donosimo recepte za izradu pilinga kod kuće

image
S vremena na vrijeme stopalima je potrebna pedikura.
PEXELS

Trljanje bedara

Ljeto je stvoreno za suknje, haljine i kratke hlačice. Po velikim vrućinama često nam problem zadaje trljanje bedara, nelagodan osjećaj s kojim se ljeti susreću mnoge djevojke. Osim što je osjećaj nelagodan, trljanje dovodi do stvaranja crvenila, iritacija i osipa.

Kako biste izbjegli taj problem, kupujte užu odjeću koja pokriva bedra. Biciklističke hlačice ili tanke tajice idealno su rješenje. Od iritacija i crvenila spasit će vas i dječji puder koji će vaša bedra držati suhima. Prije nego izađete iz kuće, ravnomjerno posipajte puder na području gdje vam inače izbija iritacija.

Žuljevi

Mnoge djevojke muku muče sa žuljevima, posebice kada je u pitanju nova obuća - sandale, natikače, a posebno japanke. Stopalima jednostavno treba vremena da se naviknu na obuću, pa se često stvaraju žuljevi na mjestu najvećeg pritiska.

Kako biste spriječili nastanak žuljeva, prije nego što obujete cipele, namažite kožu stopala vazelinom na mjestima gdje bi se mogli pojaviti. Osim toga, prvih nekoliko puta kada obujete nove cipele, trudite se ne hodati prebrzo, kako bi se stopala lagano privikavala na novu obuću.

Čitajte i: Anticelulitne masaže kao brži put do samopouzdanja: Sve što trebate znati o popularnim tretmanima

Znojenje

Ljeti se tuširamo češće nego uobičajeno i ponekad je dovoljno nekoliko minuta hoda po suncu da naše tijelo poprimi neugodan miris, čak i nakon tuširanja. Dezodoransi tu nisu od velike pomoći jer miris znoja najčešće prevlada.

Kako biste ublažili neugodne mirise, trudite se piti što više vode. Na taj ćete način spriječiti stvaranje neugodnih mirisa, čak i kada se preznojite. Imate li problema sa znojenjem grudi, pokušajte staviti dezodorans na prst i proći na području gdje se znoje, a konzumiranje dovoljne količine vode i u ovom će vam slučaju pomoći.

image
Znoj ćete puno manje osjetiti pijete li dovoljno tekućine.
PEXELS

Znojne mrlje na odjeći

Zbog istog problema, često na odjeći ostaju tragovi znoja koji osim što su neugodnog mirisa, ne izgledaju lijepo i ponekad je potrebno nekoliko pranja da se potpuno uklone. Kako biste ih učinkovito uklonili, prije pranja mrlje poprskajte sokom od limuna. Nakon toga odjeću perite u perilici na istoj temperaturi kao i do sada.

Suha i neposlušna kosa

Poznato je da sunce i morska stol oštećuju kosu, pa je idealno šišanje obaviti nakon ljeta i odmora. Kako svi želimo izgledati dobro u svakoj prilici, prije šišanja možete koristiti serum za kosu i ulja koja će ju barem privremeno nahraniti i ukrotiti. Osim toga, kosu obavezno isperite nakon izlaska iz mora i spriječite dodatno sušenje.

image
Nakon kupanja u moru ili bazenu, obavezno isperite kosu.
PEXELS

Čitajte i: Nova njega i dobri, stari recepti: Prirodni načini na koje možete doći do guste i čvrste kose

Opekline od sunca

image
Aloe vera je odlična za opekline od sunca.
PEXELS

Unatoč tome što ste na plaži koristili kremu sa zaštitnim faktorom, vaša je koža postala crvena od sunca? Kako biste spriječili ljuštenje kože i pomogli joj da brže zacijeli, koristite gel od aloe vere koji će vašu kožu ugodno rashladiti i pomoći joj da se brže oporavi. Za bolji učinak, gel držite u hladnjaku. Isti je proizvod idealan za iritacije kod brijanja, tako da će aloe vera uvijek pronaći svrhu u vašim beauty rutinama.

Linker
19. travanj 2024 12:23