Novi parfemi

Proljetni mirisi: Noviteti za nju i njega

Noviteti iz parfumerskih radionica uvijek nas razvesele, a ovog proljeća novih mirisa ima na pretek i za muškarce i za žene.

Novi ženski miris Signorina In Fiore, modne kuće Salvatore Ferragamo slavi mlade žene. U bočici se skrivaju uzbudljive note u kojima se sorbet od Nashi kruške elegantno povezuje sa sočnim narom. U srcu parfema se nalaze trešnjin cvijet i latice jasmina, a u bazi su bijeli mošus i kremasta sandalovina. Putovanje počinje s uzbudljivim i šarenim notama u kojima se Sorbet od Nashi kruške elegantno povezuje sa sočnim Narom.

Parfem inspiriran "notama žene" i "izborima, emocijama i snovima koji utjelovljuju modernu ženstvenost" je Mon Guerlain čije je zaštitno lice glumica Angelina Jolie. Njegova polazna točka je tahićanska vanilija koja se spaja s izuzetnom Carla lavandom, a njih dvije odlično povezuje jasmin zajedno sa sandalovinom.

La Vie est Belle Bouquet de Printemps je novitet kozmetičkog brenda Lancome koji sadrži pomno odabrane voćno-cvjetno-orijentalne sastojke. Nadahnut je originalnim parfemom, a stapa iris, senzualni jasmin, durđicu, slasne note vanilije te dašak zelene kruške viljamovke.

Mon Guerlain (50 ml, 674,60 kn), Signorina In Fiore Salvatore Ferragamo (50 ml, 479,30 kn); La Vie est Belle Bouquet de Printemps (50 ml, 690 kn)

Gianfranco Ferré L'Uomo je miris koji označava početak nove ere za brend. Parfumer Nicholas Beaulieu je stvorio neobičan spoj vibrantnih i ljutih glavnih nota (bergamot, đumbir, kardamom i crni papar) i svijetlozelenih nota srca (ljubičica, artemizija, zelena jabuka i kadulje). Dosljednu senzualnost snažno pokazuje u baznim notama (sandalovina, španjolski limun, lišajevi, amber i vanilija), a pripada svježe-orijentalnoj olfaktornoj obitelji mirisa.

Novitet kuće Hugo Boss je Hugo Iced, inspiriran nasljeđem Hugo Man mirisa – nezaboravnim klasikom. Snažan novi miris kreiran je za milenijalce, a otvara se notama ledene metvice koje reagiraju s inovativnim notama divljeg čaja, dok se u bazi nalazi vetiver, koji osnažuje notu svježine.

Prva verzija Dior Homme Sport parfema izašla je 2008. godine kao svježija i eksplozivnija varijanta originala Dior Homme. Reformulacija Dior Homme Sport iz 2012. bila je elegantnija i pudrastija, a ove je godine zamijenjena novim koji je kreiran s ekstremno voćnim, "eksplozivnim" notama. Citrusni akordi limuna, crvene naranče i grejpa otvaraju kompoziciju, začinsko srce uključuje note ružičastog bibera i muškatnog oraha, a bazu čine sandalovina i vetiver.

Gianfranco Ferré L'Uomo (50ml, 399,80kn); Dior Homme Sport (50ml, 513 kn); Hugo Iced (75ml, 473 kn)

Linker
24. travanj 2024 17:07