Getty Images/iStockphoto
Moć već i jedne kapi

Hit sastojak u kozmetici koji će licu i kosi vratiti sjaj

Štite kožu od prevrtljivog vremena, kao dodatak make-upu obasjavaju ten i kosu čine čvršćom, a uz to su vrlo ekonomično kozmetičko rješenje - jer u malim količinama osiguravaju cjelodnevnu hidrataciju.

Kao da zimski mjeseci nisu dovoljan izazov za kožu - čijem stanju ne pridonose česte izmjene hladnog vanjskog zraka i onog suhog u zagrijanim prostorijama - ove godine dodatnu joj muku zadaju netipične klimatske oscilacije. Kod mnogih žena to rezultira suhom kožom čije potrebe ne mogu zadovoljiti uobičajeni preparati za njegu. U tom slučaju rješenje su prirodna ulja - hit sastojak i u preparativnoj i u dekorativnoj kozmetici - koja gode čak i mješovitom te masnom tenu.

YVES ROCHER Botanical Colour rumenilo s uljem 76 kn

YSL Volupté Tint-in-Oil sjajilo za usne s kombinacijom biljnih ulja 265 kn

Riznica su antoksidansa i obiluju masnim kiselinama, a jedino je važno naći ono pravo za sebe. Avokadovo i ulje makadamije dobar su izbor za suhu kožu, a masnoj i koži sklonoj nepravilnostima temeljitu hidrataciju pružaju lagane i brzoupijajuće uljne formule sa sjemenkama grožđa ili plodom divlje ruže.

Bildbearbeitung: arsmedicom GmbH
DR. HAUSCHKA tekući puder s uljem makadamije i kokosa 175 kn

SCHWARZKOPF BC Oil Miracle za oštećenu kosu 195,50 kn

Esencijalna, eterična ulja pak kontroliraju proizvodnju sebuma (geranij) i djeluju protuupalno (kamilica), no s obzirom da su to čisti ekstrakti biljaka, treba ih koristiti u malim koncentracijama i u mješavini s prirodnim uljem. Pritom je važno pogoditi optimalnu dozu: tri do četiri kapljice sasvim su dovoljne, a njihovo jednominutno umasiravanje u kožu lica i vrata omogućuje dublje prodiranje i potiče mikrocirkulaciju.

KÉRASTASE Elixir Ultime Versatile Beautifying Oil s arganom za suhu kosu 290 kn

NUXE Body ulje za oblikovanje tijela 241,65 kn

Ulja za tijelo, poput onog u spreju Chance kuće Chanel koje miriše na jasmin i pačuli, najbolje je koristiti nakon tuširanja, jer koža tada optimalno iskorištava aktivne sastojke. Prirodna ulja izvrsni su čistači kože - čemu svjedoči val micelarnih ulja na kozmetičkom tržištu - ali i koristan dodatak make-upu jer tako divno ‘obasjavaju’ lice.

CHANEL Chance mirisno ulje za tijelo 380 kn

OLIVAL Micelarna otopina s uljem smilja 49,90 kn

L’OCCITANE Bademovo ulje uza tuširanje 149 kn

AFRODITA čičkovo ulje za nadraženo vlasište 25 kn

Linker
19. travanj 2024 01:32