Proljetni detoks

Fit poput Carle Bruni: Bivša prva dama kune se u super moći ove čudesne juhe

Hipokratova juha ne sastoji se od mnogo povrća, a tajna je u njenom dugom i polaganom kuhanju. Recept i upute podijelila je žena koja i danas mami uzdahe svojim stasom, baš kao i u vrijeme dok je hodala modnim pistama.

S toplijim vremenom svima nam je dosta teške zimske hrane, a dobar recept za lagani detoks organizma gotovo uvijek je dobrodošao - pogotovo kada ga preporučuje bivša prva dama Francuske i nekadašnji model Carla Bruni. Kako kaže ova 54-godišnja Talijanka, juhu koju si rado kuha osmislio je ni više ni manje nego Hipokrat. Najpoznatiji antički grčki liječnik, smatra se najpoznatijim medicinarom svih vremena, u čije ime svi liječnici i danas polažu zakletvu.

Hipokratova juha ne sastoji se od mnogo povrća, a tajna je u njenom dugom i polaganom kuhanju. Ukusna i hranjiva juha tijelu pomaže izbaciti toksine - što je vidljivo iz samog recepta. Naime, poznato je da su celer i peršin dijuretici, a u ovoj ih juhi ima dosta.

Čitajte i: Victoria Beckham lansirala novi trend: Monotonim obrocima pribjegavaju i ove zvijezde

Pazi na prehranu

Carla je rođena Talijanka, no u dobi od sedam godina preselila se u Francusku. Krajem osamdesetih počela je uspješnu karijeru modela, nakon čega je uspješno prešla i u svijet glazbe. Za tadašnjeg predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozyja udala se 2008.

Carla već godinama oduševljava svojom izvrsnom formom i mladolikim izgledom, a na društvenim mrežama često dijeli recepte koji su joj dragi, a istovremeno su i zdravi. Tako je i ovaj put otkrila kako kuha svoju omiljenu juhu, a ispisala je i cijeli recept.

Sastojci:

  • 1 korijen celera
  • 1 veliki poriluk
  • 2 crvena luka
  • peršin
  • 500 g rajčica
  • 500 g krumpira
  • češnjak
  • sol

Priprema:

Sve namirnice pripremite za kuhanje i izrežite na veće komade. Stavite ih u lonac i prelijte hladnom vodom. Kuhajte na laganoj vatri dva sata. Nakon toga štapnim mikserom usitnite povrće dok je još juha topla.

Linker
19. travanj 2024 08:02