Recenzija

Dva dana, dva proizvoda i fantastičan rezultat: Naša novinarka isprobala je hit preparate koje sad svi trebamo

Preplanuo, brončani ten nije više nedostižan. Ne morate se sunčati u solariju, a niti pržiti na plaži da biste imali osunčanu kožu. Za sve koji, poput mene, imaju svijetlu i osjetljivu put koja teško tamni, odlično rješenje krije se u proizvodima za samotamnjenje. Isprobala sam novi losion i sprej za samotamnjenje i rezultat je iznenađujuće dobar. Konačno kratke haljine izgledaju jako stylish na mojim preplanulim nogama.

Preplanuo, osunčan ten nije više samo trend ljeti, nakon sunčanja tijekom prvih dana godišnjeg odmora. Dok proljetne temperature počnu grijati naše ulice, nosimo sve manje slojeva odjeće i željno otvaramo sezonu golih nogu. No, za razliku od onih koji imaju prirodno maslinastu put ili su posjetili neku egzotičnu destinaciju i proveli zimski odmor sunčajući se, ja sam jedna od onih čija je koža prirodno svijetla, nježna, ne voli naglo izlaganje suncu i teško tamni. Uz sve pripreme, vitamine i nadomjestke, preplanuli ten kod mene ne dolazi samo tako.

Odlazak u solarij nije za mene opcija jer oduzima previše vremena, često zaboravim na dogovoreni termin, a i upozorenja dermatologa me čine opreznom. Zato sam počela razmišljati o proizvodima za samotamnjenje. Slušam već neko vrijeme od prijateljica kako ih koriste i kako se kunu u brončani ten koji dolazi iz bočice u svega par sati nakon nanošenja. Moram priznati, to mi je djelovalo komplicirano... što ako ostanu neravnomjerne mrlje na koži, što ako dobijem neprirodnu narančastu boju, što ako mi ostanu mrlje na odjeći.

image

Pjena i losion se izrazito lako nanose, ne ostavljaju tragove na odjeći i brzo se upijaju.

OLIVAL

No, kako su proizvodi za samotamnjenje sve više počeli puniti police našim drogerija, i moje prijateljice pokazuju preplanule noge već s prvim znacima proljeća, i to doslovno preko noći, odlučila sam kako je vrijeme da i ja to isprobam. Uguglala sam i pročitala sve o pripremi kože i proizvodima, napravila detaljan piling, par dana prije nanošenja napravila i depilaciju nogu i odlučila se isprobati Olival SUPER Tan pjenu i losion za samotamnjenje. Već koristim neke njihove proizvode za njegu lica, tako da mogu reći da sam isprobala brand na najosjetljivijem dijelu kože. Pa mislim si, ako je dobro za lice, dobro je za ostatak tijela.

image

Prije nanošenja pjene za samotamnjenje treba napraviti piling kože i depilaciju.

OLIVAL

Čitam upute, piše ravnomjerno nanesite proizvod na kožu. E sad, kako procijeniti što je ravnomjerno? Ja sam procijenila da to bude ista količina pjene koju bi nanijela da nanosim neki drugi proizvod za njegu, dakle ni previše ni premalo. Recenzije su me pripremile na to da se proizvod treba nanijeti odmah, u nekoliko poteza, kako bi se ravnomjerno upio i ja sam majstorskim potezima namazala noge od koljena prema prstima, posebno nježno oko zglobova i na stopalu. Namazala sam svaki nožni prst zasebno i jednako tako po bokovima sve do ruba gaćica jer tako bi izgledalo i da sam se sunčala.

image

Najvažnije je ravnomjerno nanijeti i brzo razmazati sredstvo za samotamnjenje.

OLIVAL

Prvo sam isprobala pjenu i tekstura je nježna, lagana, lako se nanosi i ima ugodan miris. Iznenadilo me kako se brzo upija i kako ne ostaje „ljepljivi“ osjećaj na koži. Bila sam spremna na to, ali iznenađujuće već nakon par minuta koža je bila suha i mogla sam se odjenuti bez straha da će ostati tragovi na odjeći. Izašla sam van, provela cijeli dan radeći, a kad bi povremeno pogledala noge, primijetila sam da se lagano razvija za nijansu-dvije tamnija boja. Bojala sam se kakva će točno boja biti, ali nakon otprilike šest sati, moje su noge dobile laganu brončano - puderastu nijansu, baš kako bi izgledala da sam par dana provela sunčajući se, bez drastične promjene u boji.

image

Samo par sati nakon nanošenja, koža je primila brončani, preplanuli sjaj.

OLIVAL

To je i ideja, da postupno tamnim i da se ne vide oštri tragovi do kud sam nanijela boju. Bila sam jako oprezna kod nanošenja, pa su i koljena i zglobovi izgledali prirodno, bez mrlja ili razlike u nijansi kože. Ono što me posebno veseli je ta prirodnost u boji i ugodan miris koji je kombinacija sastojaka iz mrkve i kokosa, što me natjeralo da Olival SUPER tan pjenu isprobam i na rukama. Ovaj put sam se odlučila nanijeti proizvod navečer, prije spavanja, ponovila sam postupak, a ujutro sam se oduševila jer je moja haljina bez rukava konačno izgledala onako kako sam si zamišljala.

Uvijek sam se bojala kod ovih proizvoda da će se kod tuširanja i ispiranja početi pojavljivati mrlje i da će se značajno vidjeti razlika u boji kože iz dana u dan. No, prevarila sam se. Nakon tuširanja ne ostaju mrlje čak ni na ručniku, a boja se ispire ravnomjerno tako da u bilo kojem trenutku možete opet ponoviti postupak.

image

Kombinacija pjene i losiona je najbolja za postizanje brončanog tena.

OLIVAL

Dva dana nakon prvog nanošenja, ponovila sam postupak na nogama, no, odlučila sam se isprobati drugi proizvod iz iste linije – Olival SUPER tan losion za samotamnjenje. Kad već tražim idealnu boju, moram vidjeti što mi najbolje odgovara i što će biti moj adut za preplanule noge ovog ljeta. Losion ima malo puniju teksturu u odnosu na pjenu, ali je izrazito lagan, ugodnog mirisa i lako se nanosi. Možda čak i lakše od pjene jer pod prstima lakše osjetim teksturu i količinu losiona pa točno vidim koliki sam sloj proizvoda namazala na kožu.

I tako sam u samo dva nanošenja, u dva dana, dobila lagano preplanulu boju, prirodan glow, a zahvaljujući njegujućim sastojcima moja, moja koža je istovremeno regenerirana i nahranjena. I inače jako pomno studiram sastojke u kozmetičkim proizvodima pa moram priznati da su me oduševili uljni ekstrakti oraha i badema te kakaovac koji je jako važan sastojak u svim proizvodima za sunčanje.

image

Olival pjena i losiona za samotamnjenje dostupni su u drogerijama.

OLIVAL

Ako mene pitate, ja već sad imam željenu brončanu nijansu i moram priznati da sve modne kombinacije puno bolje izgledaju jer lijepa, zdrava, osunčana koža daje poseban šarm proljetnim haljinama koje volim nositi na gležnjače i gole noge. Odnos cijene i postignutih rezultata je visoko iznad prosjeka, a Olival proizvodi za samotamnjenje – pjena i losion lako su dostupni jer ih se može pronaći u drogerijama i na webu shopu www.olival.hr.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Olivalom.

Linker
29. ožujak 2024 15:58