Sandra Perković
 Filip Brala & Exe produkcija
ZA ZATEGNUTU I NJEŽNU KOŽU

Bez kojih tretmana ne može Sandra Perković

Tradicionalni skandinavski tretmani koji se baziraju na izmjenama toplog i hladnog te biljke koje opstaju u snježnim divljinama nadahnjuju proizvođače kozmetike, a takva njega je SANDRI PERKOVIĆ savršen uvod u odmor nakon naporne sportske sezone

Obožavam toplo-hladne kombinacije sauna i kupki - na taj način odlično se opuštam nakon treninga i natjecanja. A tu je i divan osjećaj čiste, zategnute, nježne kože... Stoga mi je njega u nordijskom stilu bila savršen uvod u odmor nakon naporne sezone - kaže atletičarka Sandra Perković (28), kojoj je krv još žešće procirkulirala poslije Thalgova tretmana Merveille Arctique, nadahnutog arktičkim podnebljem.

Dvosatni luksuzni tretman u Acquapura SPA centru (u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera nedaleko od Zadra) započinje toplom kupkom od pjenušavih kristala, slijedi rashlađujuća faza s pilingom načinjenim od “pahuljica” soli, a potom masaža tijela hranjivim uljem i posebno dizajniranim kuglama napunjenim tekućinom. Preparati Merveille Arctique sadrže dva moćna prirodna sastojka - revitalizirajuću islandsku mahovinu i Boreal algu koja raste u sjevernim morima, a poznata je po superhidratantnom učinku. Odmah nakon branja alga se smrzava na -100°C da se potpuno očuvaju njezina blagotvorna svojstva, a potom se drobi kako bi se dobio ekstrakt bogat mineralima koji pročišćuju i obnavljaju kožu. U ime snježne bjeline Arktika, tretman je prožet mirisnim notama bijeloga cvijeća - jasmina, zumbula, magnolije i narančina cvijeta.

Filip Brala & Exe produkcija

- Sjevernjaci doista znaju uživati - s razlogom se govori da su među najsretnijim ljudima na svijetu. Sviđa mi se njihova lakoća življenja s jednostavnim, skladnim ritualima povezanim s prirodom - kaže Sandra koju je na sportskim putovanjima sjeverom Europe oduševila ljepota fjordova i ledenjaka. Skandinavci znaju izvući najbolje iz oštre klime, bilo da “čeliče” zdravlje nordijskim hodanjem, kupanjem i kampiranjem u prirodi kad je temperatura opako ispod ništice, bilo da se griju u saunama, ili se samo ušuškaju ispod deke čitajući knjigu, sa šalicom toplog čaja u ruci. Poznati su po životnoj filozofiji koja se u Danskoj naziva hygge, a u Švedskoj lagom - što znači ležerno, ali i praktično “guštanje” u svakodnevici. Sjevernjačka jednostavnost pokazala se idealnom u proizvodnji kozmetike jer suvremeni potrošači žele što manje kompliciranja, a što bolje rezultate. Skandinavski “štih” veliki je hit i među brendovima izvan Skandinavije - a francuski Thalgo u svom je tretmanu Merveille Arctique očito nadahnut ugođajem jednog od najspektakularnijih spa centara na svijetu - Blue Lagoon Iceland. Pokraj geotermalnog izvora nedaleko od Reykjavika okoliš je pretvoren u toplo jezero čija voda prirodno ima “mliječnoplavu” boju. Ovaj neobični islandski “dragulj” stjecište je svjetskog jet-seta, ali i stotina tisuća drugih posjetitelja, od kojih mnogi dolaze zaintrigirani time što je National Geographic uvrstio ovu lagunu na popis najimpresivnijih “svjetskih čuda”. Osim Skandinavaca, i njihovi susjedi u arktičkom podneblju odlično “isfuravaju” svoje priče - u tome prednjače latvijska kozmetika Mádara s drevnim crnim blatom i raslinjem iz sjevernih šuma te ruska Natura Siberica s ekstraktima najotpornijih biljaka na svijetu koje opstaju čak i u sibirskoj divljini.

Filip Brala & Exe produkcija
Sandra Perković

Linker
11. travanj 2024 23:49