Profimedia, ImageSource
SAVJETI KOJE ĆETE VOLJETI

10 pravila za mlađi izgled: 'Oduzmite' si pet godina jednostavnim trikovima

Starenje je neminovno i trebali bismo ga prihvatiti i uživati u svakom koraku životnog putovanja, ali frizura, make-up i odjeća ne moraju otkrivati naše godine, a još manje nam 'dodavati' godine koje nemamo.

Mnogi misle da će 'furanje' izgleda iz mlađih dana biti sasvim dovoljno rješenje, ali vizažisti slavnih dama poručuju da zaboravite na to i okoristite se njihovim trikovima zbog kojih ćete se osjećati mlado baš kao i tada. Provjerite kojih 10 savjeta se trebate držati ako želite jednostavno "skinuti" pet godina.

Pripazite s bojom

Ekstremne nijanse prepustite Lady Gagi. Ako previše posvijetlite svoju plavu kosu izgubit ćete zlatne tonove zahvaljujući kojima ona izgleda mlado i lijepo – poručuje njujorški frizer Louis Licari i dodaje da treba pripaziti s tamnom. Nemojte odlaziti u ekstreme – mnogo tamnija kosa od vaše prirodne izgledat će neprirodno.

Čari korektora

Korektor nije samo za podočnjake. Nanesite ga na unutarnje i vanjske kuteve očiju, vanjski dio nosnica i na krajeve usana – u trenu ćete vidjeti kako "podigne" lice i svi će vas ispitivati kod kojeg kirurga ste napravili "posao". Zaboravite na guste korektore u sticku, već birajte kremaste koji će prekriti male nedostatke, ali neće upadati u nabore i isticati bore.

Clinique korektor

Podignite guzu

Obrazi nisu jedini koji "padnu" s godinama. Kako bi podigli guzu, treba pripaziti kakve hlače kupujemo, osobito kada su u pitanju traperice. Provjerite da imaju barem 2 posto elastina u sebi, poput likre. Hlače s više od 98 posto pamuka se mogu brzo rastegnuti nakon što ih odjenute pa nisu nikakva podrška guzi.

Lažirajte podizanje kapka

Kako bi ispravili spuštanje gornjeg kapka, njujorška vizažistica Paula Dorf preporučuje konturiranje sjenilima: uz liniju trepavica koristite svjetlije nijanse sjenila, dok tamnije nanesite na luk taman iznad nabora.

- Svjetlija nijansa čini donji dio kapka vidljivijim, dok tamnija smanjuje natečeni gornji dio.

C02 Copper Composition Vinyl vs. Velvet
Catrice sjenilo za oči

Malo 'začinite' svoj look

Sve usklađeno nije poželjno ni u kojoj dobi. Dodajte svojem looku nešto neočekivano poput razbarušene kose, jednostavne jakne ili, pak, ravne cipele u kombinaciji s haljinom.

Vratite sjaj obrazima

Kako starimo kolagen puca zbog čega se stvaraju bore, koža je manje elastična, a obrazi "padaju". Ali i tome se može doskočiti: Prevelle Silk, filer hijaluronske kiseline koji traje tri mjeseca podiže kožu odmah. Ipak, ako niste od onih kojima se sviđaju fileri, magiju će odraditi i svijetlo ružičasto rumenilo koje će "osvijetliti" jagodice i vizualno ih dignuti, a znakove starenja možete usporiti i kremama koje sadrže koalgen.

Portrait of a blonde smiling young pretty woman with natural make-up
Getty Images/iStockphoto

Nek' se sjaji

Godine feniranja i stiliziranja mogu ostaviti itekakve posljedice na kosi i ostaviti je bez sjaja. Vratite joj blistavost s prozirnim sjajilom koje je ujedno i regenerator, a za svakodnevni sjaj nanesite serum.

Pripazite pri odabiru ruža

Neupitno je i da najpunije usne gube volumen s godinama, a tamni, osobito mat ruževi samo to naglašuju. Prebacite se na ružičasto sjajilo – što je boja svjetlija, to vaše usne izgledaju punije, mlađe i ljepše.

L.O.V. sjajilo za usne

Pronađite savršen grudnjak

Potražite profesionalca koji će vam pomoći kod odabira grudnjaka i nemojte se zamarati brojevima i slovima. Dobar grudnjak će podići vaše grudi zahvaljujući čemu će vaš struk izgledati duži i uži – a oboje će doprinijeti mladolikosti.

Riješite se suhe šminke

Suhi make-up kožu samo postaruje, a s obzirom na to da s godinama ona producira sve manje ulja, kremasta i tekuća šminka je puno bolji odabir. Razmislite o promjeni na lagano toniranu kremu te kremaste verzije rumenila i bronzera. I, naravno, nemojte zaboraviti highlighter: nekoliko dodira na jagodice napravit će čuda.

Lancome rumenilo u jastučiću

Linker
18. travanj 2024 16:42