Jesen za promjene

Zorica Kondža više nije crvenokosa, a novi rez odlično joj stoji uz novu boju kose

Vlasnica jednog od najljepših glasova na hrvatskoj glazbenoj sceni tijekom svoje karijere bila je vjerna crvenoj boji kose pa je sve iznenadila kada se na nedavnom koncertu pojavila potpuno drugačija.

Glazbena diva hrvatske estrade Zorica Kondža proteklog vikenda je nastupila kao zvijezda večeri na koncertu povodom Dana grada Makarske i tim povodom pokazala svoj novi imidž. Dugi niz godina Zorica je većinom nosila samo jednu boju kose - crvenu - koja je postala njezin zaštitni znak, no očito je odlučila da joj treba promjena.

image
Nova frizura Zorici odlično stoji!
IVO RAVLIC/CROPIX

Jedna od prvih stvari koju žene mijenjaju na sebi jest frizura, a Zorica je svoju skratila i obojila u kestenjasto smeđu. Kako bi bila još zanimljivija, napravila je vrckave šiške koje može nositi spuštene, ali i podignute; u obje varijante će odlično izgledati.

Zorica je oduvijek njegovala pomalo rokerski izgled, no s godinama ga je malo modificirala i podignula elegantnim komadima i detaljima. Iako voli nositi blještave haljine i sakoe, ovoga puta je odjenula crno odijelo i bijelu košulju koju je ukrasila brošem.

image
Zorica Kondža obožava nositi odijela pa ni ovoga puta nije pogriješila - crna varijanta je ultimativni klasični hit.
IVO RAVLIC/CROPIX

Kratke "pixie" frizure poput Zoričine uvijek su moderne i privlačne, a pojavile su se na početak 20. stoljeća kada su žene željele izaći iz okvira onog što im drugi nameću kao simbol ženstvenosti i jednostavno su odrezale kosu. Takav potez simbolizirao je novo stečenu slobodu koju su naredne ratne godine ipak ugušile.

image
Audrey Hepburn
PROFIMEDIA, UNITED ARCHIVES

Ponovno ih je popularizirala holivudska zvijezda Audrey Hepburn te su ga kroz šezdesete nastavile glumica Mia Farrow i supermodel Twiggy. No, pixie se ne odnosi samo na kratku kosu jer ovakva frizura može biti i duža i kraća, sa šiškama ili asimetrična te je jednako seksi kao i duga kosa.

Linker
16. travanj 2024 10:46