Kad sunce zagrije

Idealni make-up trikovi za vjenčanja na otvorenom! Uz ovih nekoliko savjeta šminka će biti postojanija i - efektnija

Evo kako na visokim temperaturama i pri izazovima koje sa sobom nosi organizacija vjenčanja na otvorenom održati šminku cijelu večer te da na svakoj fotografiji izgleda - svježe.

S ljepšim vremenom, ali i povoljnijom epidemiološkom situacijom stigla je sezona vjenčanja na otvorenom. U posljednje su vrijeme stoga mladenke, kume, djeveruše i ostale gošće, osim u potrazi za lepršavim i udobnim outfitima, u potrazi za make-up idejama koje će fiksirati šminku tijekom cijelog dana i večeri i održati svjež izgled na suncu i visokim temperaturama.

Nekoliko je trikova kako šminka može dobro izgledati i dok je sparno ili vlažno, ali i kako napraviti "fotogeničnu" make-up podlogu koja izvrsno izgleda na prirodnoj vanjskoj rasvjeti. A evo nekih od njih.

Sve kombinacije ljubičaste

Ljubičasta boja na očima kraljica je fotogeničnosti i odlično se uklapa uz cvjetne ili vrtne varijante vjenčanja na otvorenom, ali s njom treba paziti da na licu ne poprimi efekt modrice. To je najbolje izbjeći nanošenjem kremastog sjenila sa "svjetlucavim" završetkom u kutu oka koji često daje i efekt budnosti.

image
Ružičasto na očima može biti debakl, ali i - pun pogodak.
Unsplash

Drago kamenje

Odlučiti se za svjetlucavo često može biti pun pogodak za prigodu kao što je vjenčanje na otvorenom, ali i u tome se može pretjerati pa umjesto da donese dašak glamura, može se dogoditi - debakl. Izvrsno rješenje jest ne započinjati sa stavljanjem šljokičastih sjenila već decentno nalijepiti "drago kamenje" u kutovima očiju. Dijamantiće koje danas ima za kupiti gotovo svugdje, najlakše je nanijeti neprozirnim ljepilom za trepavice koje se stavi na stražnju stranu "dragulja", a zatim nanosi izravno na kožu.

Čitajte i: Proizvodi od badema pravi su izbor za ljetnu njegu, a znamo gdje ih pronaći na super sniženju

Smokey eyes koji će trajati

Kako postići da popularni "smokey eye" bude postojan i tijekom visokih temperatura? Sve je zapravo u tehnici nanošenja i razmazivanja, a i u ovom je slučaju prije njega dobro prvo četkicom razmazati kremasto sjenilo od unutarnjeg do vanjskog kuta oka pa tek nakon toga "sjenčati" tamne nijanse. Trik je to kojim sjenčanje na oku ostaje dulje, bez obzira koliko se puta u večeri preznojili.

image
Smokey eyes može biti dugotrajan i na visokim temperturama, uz nekoliko trikova.
Unsplash

Hit boja ruža

Zamjena za klasičnu crvenu boju ruža izvrsna je i efektna fuksija, posebno s obzirom na to da daje pomalo tropski štih, idealan za svaki sunčani događaj na otvorenom. Kad je riječ o odabiru nijanse najbolje je upariti boju hladnih tonova s ​​nešto bljeđom kožom, dok su topliji tonovi za preplanule, a na kožu s neutralnim prizvukom može i - oboje.

image
Ovog je proljeća i ljeta hit moja ruža - fuksija.
Unsplash


Vodootporni tuš

Vjenčanje na otvorenom idealno je i da se, decentno naravno, nanese i tuš "u službi" efektnih mačjih očiju, ali u tom je slučaju obavezan - onaj vodootporni.

image
Pri odabiru tuša najbitnije je da je on - vodootporan!
Unsplash


Obrazi su bitni

Rumenim obrazi daju dašak romantike svakom izgledu, ali bitno je paziti da se njima ne postigne efekt previše masne kože na suncu. Prvo je stoga bitno i u ovom slučaju nanijeti nešto kremasto kao podlogu (bilo da se radi i o običnoj kremi, BB kremi ili pak laganom puderu) pa tek onda rumenilo u prahu.

image
Za rumeniti se cijelu večer treba poznavati nekoliko trikova.
Unsplash
Linker
24. travanj 2024 01:34