više različitih istodobno

Cate Blanchett o beauty rutini: ‘Odrekla sam se cipela, ali ne i omiljenog parfema‘

Oskarovka Cate Blanchett sudjelovala je na promociji novog mirisa putem videoaplikacije i otkrila koliko joj se život promijenio u pandemijskoj godini: odviknula od cipela, ali ne i od nanošenja parfema - katkad i nekoliko različitih istodobno.

Iako je u svojoj dugoj karijeri osvojila mnogo nagrada, australska glumica Cate Blanchett (51) nije skrivala velika očekivanja uoči ovogodišnje dodjele Zlatnog globusa, za koji je bila nominirana s ulogom u serijalu “Mrs. America”. Nagradu nije osvojila, no o tematici ženskog osnaživanja, kojoj je posvećen ovaj TV serijal i kontroverzan lik Phyllis Schlafly, Cate je nadahnuto pričala i na online konferenciji u povodu predstavljanja nove verzije Armanijeva mirisa Sì ­ Intense.

- Što znači biti snažna žena? Pojam moći i snage uvijek se povezivao s novcem i utjecajem, no za mene to ima drukčije značenje: najsnaž­nije osobe koje sam ikad upoznala krase osobi­ne poput iskrenosti, velikodušnosti i mudrosti. A s godinama sam i ja postala mudra te nikome ne pokušavam dokazati ništa, osim samoj sebi - rekla je Cate Blanchett kad se putem videoapli­kacije javila iz svog doma u Sydneyju. Kao dugo­godišnja ambasadorica modnog i beauty brenda Armani te zaštitno lice parfema Sì od njegova prvog dana (2013.) prisjetila se dana kad je prvi put rekla “sì” (da) gospodinu Armaniju.

Cate Blanchett je izvan sebe: 'Ovo je nešto najteže što se može dogoditi roditeljima'

- Bilo je to i prije nego što smo se osobno upoznali. Naime, od prvog većeg honorara kupila sam si odijelo Armani, koje i danas čuvam te ponekad još i nosim. No, prvi susret “uživo” bio je prije petnaestak godina, kad su me njegovi suradni­ci pozvali da nastupim kao manekenka na reviji Giorgio Armani Privé: pamtim trenutak kad smo ostali sami u prostoriji, u kojoj je on osobno prila­gođavao haljinu mojem tijelu. Dok je popravljao rub, bio je preda mnom na koljenima, tako skro­man, a tako siguran u sebe ­ otkrila je glumica, dodajući da se apsolutno pronalazi u Armanijevoj estetici i njegovom pojmu ženstvenosti, koji uključuje i neke elemente muške mode. Isto je i s izborom parfema, koji su joj najvažnija sporedna stvar na svijetu.­ Za mene je parfem vrlo osoban izraz unutar­njeg stanja ­ rekla je ­ a kako se ta stanja mije­njaju tijekom dana, tako to pokazujem mirisom. Ja uvijek na sebi imam nekoliko različitih, a opet komplementarnih mirisa: ujutro stavim neki osvježavajući, popodne ga “pregazim” malo intenzivnijim, a navečer dolazi nešto opet drukčije. Proteklih godinu dana nisam baš izla­zila, uglavnom sam kod kuće i ne šminkam se, ali svaki dan nanosim parfem. Ili više njih.

Kao i svima, i Cate Blanchett se život u pandemijskoj godini dosta promijenio. I ona je, kaže, iskoristila taj period da stane na loptu i postala je introspektivnija, a u tom poniranju u sebe i svoje misli pozabavila se i pojmom lje­pote, koja je tako važna u njenom poslu.­ Za mene je ljepota uvijek bila u detaljima, u životnoj snazi i ener­giji koju osoba odašilje prema van, a ne u savrše­noj vanjštini. Recimo, meni je jedan od najljepših ljudi David Bowie, a jedna od najljepših pojava - glas Nine Simone. Što se tiče mojeg ulaganja u vlastiti izgled, priznajem da sam tu poprilično nemarna. Za dnevnu rutinu njege treba mi samo dosta sna, žlica jabučnog octa ujutro natašte, Armanijeva “crna krema”, jer savršeno hidratizira kožu, i neki losion sa SPF faktorom. I povremeno koristim kozmetiku bogatu vitaminom C i cin­kom. To je sva mudrost - rekla je Cate Blanchett, koja nam je otkrila još jedan vrlo intiman detalj. Kako zbog korone mnogo vremena provodi kod kuće, sa suprugom Andrewom Uptonom i njiho­vo četvero djece, potpuno se opustila i prestala nositi formalnu obuću. Iako poput svih nas jedva čeka povratak normalnom životu, uvjerena je da će joj biti najteže ponovno uskočiti u cipele.

Linker
20. travanj 2024 13:30